Punk Portál - 2024. április 27.





 

2004. IX. 14. Kultiplex - Most Precius Blood


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 18. szombat - 12:39

Gondolkoztam rajta, hogy ne rakjak ki semmit erről a buliról, mivel semmi újat nem fogok írni, és csak megint megkapom, hogy nem értek hozzá, minek írogatok faszságokat. Aztán arra jutottam, hogy akit nem érdekel, az úgysem fogja elolvasni. Ha meg igen, vessen magára! :)

Szóval a hétfői Honeyball után kedden a Kultiba mentem. Kicsit késve érkeztem, így a Velvet Stab-ről sajnos lemaradtam. Kár, ők még érdekeltek is volna.

Így számomra az első zenekar a német Destiny volt, ők tetszettek a legjobban az este folyamán. Viszonylag fiatal gyerekek metalcore-t nyomtak. Az tetszett benne, hogy dallamokat is csempésztek a számokba, az énekes néha az ordítás mellett énekelt is. Ráadásul az egész nagyon durván szólt. Hívogatták előre az embereket, viszonylag sikeresen, de én inkább hátrébb mentem, mivel a színpad előtt csak a kontrollokat hallja az ember, a hangfalakat nem. Eleinte mindenki álldogált, aztán egyszercsak beindult egy kisebb zúzás is. Nem játszottak sokat, de épp elég volt.

A Zao viszont nem tetszett. Mint utólag rájöttem, otthon már hallottam korábban egy albumukat, de még a zenekar neve sem maradt meg bennem. Állítólag keresztény zenekar, amihez elég furcsán illik az elborult, durva metálzene, amit nyomtak. (Plusz állítólag a főzenekar sem éppen kereszténybarát.) Az énekes totálbrutál kinézetéhez viszont teljesen illettek a hangok, amik kijöttek belőle. Ordítás, metál, keménység, karate, rajongók az első sorban.

A Most Precious Blood hasonló volt, csak sokkal szarabbul szólt, mint az előzenekarok. Még a Sick of it All előtt láttam őket, akkor jobban tetszett. Valahogy semmi érdekes nem volt a koncertben. Elnyomták a számokat, megköszönték, hogy itt lehetnek, az emberek énekeltek, karatéztak, volt circle pit, meg ilyenek. Nem volt rossz, de túl jó sem.

Merch az volt szarásig, mindenféle pólók, CD-k, bakelitek. Én egy ingyenes Lifeforce promoCD-vel beértem erre az estére. Állítólag volt sorbaállás autogrammért, de erről sajnos lemaradtam. A buli után húztam is haza.