Punk Portál - 2024. április 26.





 

2004. IX. 7. Kék Yuk - Children of Gaia


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 8. szerda - 20:23

Hétköznapi buli lévén számítottam a pontos kezdésre. Nem jött össze, főleg, hogy este 8-kor kb. 10 ember volt még csak lenn. Később sem lettünk kb. 60-nál többen... (Fizető tehát ennél is sokkal kevesebb volt...) A hátralevő kb. 1 órában bőven volt idő átnyálazni a németek méretes disztróját, elég olcsón adták a lemezeket. Ki is néztem magamnak egy Majority Rule LP-t, mondván a végén majd megveszem.

A FallenIntoAshes végül pontban 9-kor kezdett. Korrektül szólt minden az este folyamán, így az a kb. 5-6 szám is, amit eljátszottak. Elhangzott pár darab az új kislemezről is. Elég lendületes koncertet adtak, mozgás a színpadon kívül persze nem volt. Most már tényleg meg kéne szeretnem ezt a zenekart, mert király, amit csinálnak, csak nekem kicsit szokatlan.

A német Just Went Black koncertje volt számomra a csúcspont ezen az estén. Túl sok jóra nem számítottam, mivel Mansi szerint Fluff-on szarok voltak. Ezek után kicsit meglepett a nagyon korrekt zene, amit az arcunkba toltak (Laza duma, mi?) Szóval metal-t játszottak, sok dallammal, ordító énekkel, punkos lendülettel, viszonylag változatos volt az egész. Talán a legmeggyőzőbb az énekes viselkedése volt. Nagy beleéléssel énekelt, látszott rajta, hogy mélyen érintik a szövegek. Néha csak úgy tántorgott fel-alá, leesett a színpadról, csimpaszkodott a lámpaállványba, úgy nézett ki, mintha azt sem tudná, hol van, teljesen elmerült a zenében és a szövegekben. A zenekar többi tagja is nagyon lelkesen játszott. A közönség félkörben állt, a számok végén tapsoltunk. Az énekes mesélte, hogy előző nap kb. 100 embernek játszottak, akinek a nagyja tök részeg volt. Ott gondolom nagyobb volt a tombolás. Azért nem voltak szerintem csalódottak, hétfő este nem számíthattak túl nagy zúzásra.

És ekkor következett be a tragédia. Robit korán távozott, hazafele menet megvette az általam kiszemelt Majority Rule lemezt. És ez még nem minden, megnéztük, és átlátszó a bakelit... Uhhh. Kicsit kiborított a dolog, de már túltettem magam a dolgon... :)

Nem tudom, hogy csinálják ezek a brazilok, hogy állandóan Európába járkálnak, ennyire gazdagok, vagy hogy megy ez? Most a Children of Gaia nevezetű hardcore zenekar tette tiszteletét nálunk. A közönségből néhányan szemlátomást ismerték a zenekart, én persze nem, és nem is igazán győztek meg arról, hogy jobban el kéne merülnöm a munkásságukban. Továbbra sem kedvelem a paraszt-HC-t, még akkor sem, ha metálosra sikerül a zene. Xzoleex meghatározása szerint ez a mosh-metal. Hát, lehet. Mosholni csak az énekes mosholt, de ő elég nagy beleéléssel rohangált fel-alá, kalimpált a kezével. Pár szám után hátrébb vonultam, ha jól láttam, ekkor még valaki elkezdett ugrándozni. Nem volt rossz a koncert, de nekem annyira nem tetszett. Talán őket nézték meg a legtöbben, nem sokan voltak a termen kívül, az emberek láthatóan élvezték a koncertet. (Ez kb. a fejbiccentésben nyilvánult meg.) Egész este jók voltak a fények, profi cuccokkal van felszerelve a hely. Az más kérdés, hogy szükséges-e egy hardcore bulira az ilyesmi.

Fél 12-kor vége is volt az egésznek. Ha már a MR-ról lemaradtam, megvettem a Just Went Black 7''-ét, amit 700 Ft-ért adtak. A basszeros láthatóan nagyon örült, hogy valakinek tetszett a zenéjük, és pénzt is költ rá. Itthon meghallgattam, azt kell mondjam, igen korrekt a cucc, csak nem szól elég durván. A szövegek meg tényleg elég érzelmesek (halál, szerelem, stb.), nem csoda, hogy ennyire beleélte magát az énekes.

Szerencsére viszonylag korán hazaértem...