Punk Portál - 2024. április 19.





 

Holtpont - Maszk


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 5. vasárnap - 22:04

Elég régóta porosodik már nálam ez a lemez, még az új HT-vel együtt kaptam az X-Art-os srácoktól. Tehát ezt a kiadványt is az X-Art terjeszti, így került hozzám. Mert amúgy nem sok köze van az oldalon képviselt stílusokhoz.

Viszonylag jól néz ki a borító, tartalmazza a dalszövegeket, igaz nem sorrendben. Soha nem értettem, miért jó összevissza bedobálni ezeket. Keresgélje a hallgató, addig sem unatkozik? A hátsó oldalon találunk tracklistát, 12 számot tartalmaz a lemez. Ebből egy az intró, az utolsó kettő pedig külön, megcsillagozva szerepel. Sajnos a csillagok megfejtését sehol nem találtam a borítóban, és ezen számok szövegét sem. Van viszont egy szöveg, zene nélkül. :) Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de itt akkor sem stimmel valami. Látható egy montázs a tagokról, ez alapján megállapítható, hogy 4 lány és 2 fiú szerepel a zenekarban, beceneveik alapján erre nem jöttem volna rá. A lemez írott, matricás.

Zenei stílusnak a dallamos rockzene meghatározást tudom írni. Nem túl bíztató, mi? Azért nem tragikus a helyzet, sokat javít a dolgon a hegedű és a csaj-ének. Elég távol áll tőlem az egész. Kissé unalmasak a néhol akár 7 percesre is nyúló számok, amik zeneileg nem túl változatosak. A rövidebb, akár pörgősnek is mondható szerzemények nem rosszak, de a lassú, melankolikus darabokon elalszom. Hallgatás közben néha még a Snobs is beugrott, talán ez volt az oka, hogy Ágiék elvállalták a terjesztést. A gitár hangzása kicsit gyenge szerintem, amúgy nem szól rosszul a lemez. A borító szerint billentyűs is szerepel a zenekarban, nem tűnt fel...

A szövegek illenek a zenéhez, gondolom. Középkori témák, sötét képek, hold, csillagok, lovagok, halál, átvitt értelmű, számomra érthetetlen témák. Maradok a punknál, ahol néha sikerül valami hasznosat is átadni a hallgatóknak. Mondjuk még mindig sokkal értelmesebbek a szövegek, mint egy lovaglós-metál, vagy egy alter-okoskodó zenekarnál.

Összefoglalva: nem hiszem, hogy gyakran fogom hallgatni a lemezt. Saját stílusában talán jónak mondható, nincs összehasonlítási alapom. Aki bírja a lightosabb rockzenét, az tegyen vele egy próbát, hátha tetszik neki!

http://www.aholtpont.hu/