Punk Portál - 2024. március 19.





 

Hibabejelentés interjú


Írta: Marcell
Feltöltötte: Marcell
Ekkor: 2002. dec. 7. szombat - 16:17

Punk Portál: Hogyan és kikkel alakult a zenekar? Írnátok a tagokról, vagyis magatokról pár sort?

Hibabejelentés: A zenekar véletlenségből alakult (1998 július 15), Szálkának volt egy erősítője, Bambi pedig hozza járt fel gyakorolni. Eredetileg alternatív zenekarnak indult erőteljes 2. Műsor behatással, ami sok zenei korszakon ment keresztül anyázástól-rock n roll-ig. Zenekarnak több neve volt (Lada, 2-lock, Gyík és a Muslinca stb.,stb.) Zene most is változik mindig azt játszuk ami nekünk tetszik. Szálka (ének, bassz) nőtlen hetero, Bambi (vokál, gitár, ének) És Bambi nem hetero? :) - a főszerk.

Punk Portál: Úgy tudom évek óta nincsen saját dobosa az együttesnek. (Általában a dAMN dobosa Ócsi dobol.) Nem gondoltatok még arra, hogy leszerződtettek egy hivatásos dobgépet?

Hibabejelentés: Dobgépre nem gondoltunk, meg sem fordult a fejünkben, továbbra is inkább saját dobost keresünk, sok ütős volt a zenekarnak, de egyik sem volt az igazi. Ócsinak ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget és számítunk rá azért a jövőben néhány koncert erejéig:)

Punk Portál: Mire szeretnétek felhívni a figyelmet a zenétekkel és a szövegeitekkel?

Hibabejelentés: Ha már valakit egy részlet is megfog az már jó, akkor mar elértünk valamit, mindenkinek az jön le ami lejön, Alapjába véve ez örömzene.

Punk Portál: Kik voltak rátok nagy hatással a zenében és az életben?

Hibabejelentés: A zenekarra nagy hatással voltak: Uk Subs, Clash, 2.Műsor……régebbi punk és alter zenekarok és a minket közvetlenül és közvetve érintő gazdasági és politikai történések. A magán életben is nagy szerepet játszik a zene, Bambi életében pl: családja jó úton tartotta
Szálkára nagy hatással volt a filozófia, gondolkodás, vallás és nem utolsó sorban Bambi ami kölcsönös.

Punk Portál: Melyik együtteseket hallgatjátok legszívesebben?

Hibabejelentés: Uk Subs, The Clash, Cockney Rejekts, Chelsea, Partizans, Adverts, Sham 69, Bob Marley, URH, Kontroll Csoport, Bikini, VHK, EU Kiadó… de még rengetek mást is meghallgatunk erre a kérdésre akár több oldalt is írhatnánk.

Punk Portál: Ha a mai bandák közül bárkivel együtt koncertezhetnétek (legyen az akár külföldi), kik lennének azok?

Hibabejelentés: Tulajdonképpen bárkivel szívesen fellépünk, nem biztos h az számít h kivel lépsz fel lényeg a jó hangulat és a buli de nagy álom egy UK Subs-al való fellépés vagy egy Holiday In The Sun Festival:))

Punk Portál: Milyen más bandákkal vagytok jóban?

Hibabejelentés: Katéter, dAMN, Must, MeSKAlin, Észkijárat, Flash, Uk Subs és ha kihagytunk valakit az csak a helyhiány miatt van.

Punk Portál: Mi volt a legérdekesebb története a bandának?

Hibabejelentés: Ha nem is a legérdekesebb de a legizgalmasabb story 3 éve történt, amikor zenekari megbeszélésre mentünk, új dobos és gitáros beszervezése végett. Dolognak több szépséghibája volt, kezdve azzal h egy Szélső-jobboldali gyűlésről elszabadult kb. kéttucatnyi "aktivistával" találkoztunk, egy metró szerelvénybe. A civilek úgy csináltak, mint a kámfor , egy megállónyi "eszmecsere" és szócsata után tettlegesség nélkül megúsztuk a dolgot, de itt meg nincs vége a történetnek a találkára oda érve a leendő dobos (Szili)…ezúton is csókoltatjuk, elvitte leparkolni az autóját de elrabolták az UFOK és azóta sem került elő. Hármasba maradva a megbeszélés után nagyon ígéretesnek tűnt a tag aki azt állította h régóta játszik és gitár vizsga előtt áll, de a próba után csak a fejünket tudtuk a falba verni szegény egy akkordot nem volt képes lefogni nemhogy egy ritmust megjegyezni de ez csak egy az izgalmas történetek közül.

Punk Portál: Melyik koncertetekre gondolsz vissza legszívesebben?

Hibabejelentés: Legelső Tütü-tangó béli, és a 2002-es IV - táborban (Cserépváralja) szabadtéri botránynak induló de emelkedett hangulatban végződő koncert re emlékszünk a legszívesebben, de köszönjük a lehetőségeket és a segítségeket minden lehetőségért.

Punk Portál: Mik mostani és a távolabbi céljaitok a bandával? Mikor készültök stúdióba vonulni és albumot megjelentetni?

Hibabejelentés: Mindenképpen megakarjuk őrizni a zenekar belső varázsát, és oromzenei mivoltát, szeretnénk végre egy saját dobost mivel a zenekar pályája szépen alakulónak mondható ezzel a kis szépséghibával. Inkább a fellépésekre szeretnénk összpontosítani albumot nem készülünk kiadni. Ha valaki hallgatni akar minket az jöjjön koncertre ha lesz.

Punk Portál: Mit csináltok, amikor éppen nem zenéltek? Tanultok még vagy a "bányában dolgoztok"?

Hibabejelentés: Bambi tanul, Szálka jelenleg munkanélküli meg beszélgetünk, meg bulizunk meg sétáltatjuk Dodit aki egy nagyon helyes kutya és persze alszunk is.

Punk Portál: Ki miben vesz részt a számok megírásában? Ki írja például a szövegeket?

Hibabejelentés: Közösen írjuk meg számainkat, mindketten részt veszünk a szövegek és a zenek megírásában, és a zenekarral járó egyéb teendőket is megosztva végezzük.

Punk Portál: Az "Ez Budapest" c. számotokból tudjuk, hogy nem vagytok túl jó véleménnyel kis országunk fővárosáról. Hol élnetek legszívesebben, ha bárhol letelepedhetnétek?

Hibabejelentés: Ezt a számot igaz, mar nem játsszuk de ha Magyarországon kell élnünk akkor mindenképpen Budapest…külföldre meg nem vihetjük az egész családot.

Punk Portál: Globalizació, NATO, KGST, Kommunizmus... Miért pont ezek a témák ihlettek meg titeket? Hogyan viszonyultok ehhez a négy fogalomhoz? Nem túl sablonos témák ezek egy punk bandának?

Hibabejelentés: NATO egyszerű aktualitás, pillanat heve ihlette meg a számot ,de miért jó egy katona szervezethez tartozni de most melyik ujjunkat harapjuk meg? Kommunizmus aminek a címe általában Csillagok provokatív jellegű ami egy Ady Endre vers, de ezt a két számot már szinten nem játsszuk. KGST: ennek a számnak semmi köze a szocialista piacgazdasághoz, csupán annyi h négy nyelven megy benne a szöveg.
Globalizáció hiába lerágott csont súlyos probléma

Punk Portál: Most pedig jöjjön a kérdés, amit minden interjú-alanyomnak fel szoktam tenni: Mi jut eszedbe arról, hogy "punk"?

Hibabejelentés: Az évek alatt a fogalmak más értelmet kaptak teljesen átértékelődtek. Ma mar biztos nem azt jelenti a punk mint anno, Mostani megnyilvánulásában nem életformát maximum szabadság reményét jelentheti, ez ma már szinte csak divat ez mar sokaknak csak pánk

Punk Portál: Van-e valami üzeneted a Punk Portal olvasóinak?

Hibabejelentés: Segítsetek dobost találni, meg ha van akkor gyertek koncertekre. DESTROY!!!

Punk Portál: Köszi, hogy válaszoltatok a kérdésekre!



Most szólj hozzá!


Hivatalos honlap.