Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. V. 22. - Kultiplex - PASO, SKA-Hecc, Boogie Mamma


Írta: Gontar
Feltöltötte: Gontar
Ekkor: 2004. máj. 25. kedd - 14:53

Na, kicsit megkésve, de azért megírom a szombati PASO egy éves születésnapi koncertjének élményeit.

A Pannonia Allstars SKA Orchestra koncertjére Keksz intézett nekem belépőt, hogy menjek fényképezni, mert ő születésnapi bulira ment. Be is volt tervezve ez a buli, de így kicsit jobb volt.
Este 8-kor találkoztam pár baráttal az Üllői úti villamosmegállónál, itt üldögéltünk kicsit, majd elindultunk a Kultiplex felé. Mivel elég korán volt, kiültünk a mellette elterülő játszótérre, ahol még pár ismerős emberrel futottunk össze. Mivel elég hűvös volt, gondoltuk, bemegyünk. Még nem lehetett jegyet venni, de a bent lévő bárba be lehetett ülni. A fentebb említett születésnap, és a VörösYukban lévő Snobs koncert miatt nem számítottunk sok ismerős emberre, de azért voltak páran. Zenekartagokat még nem lehetett sokat látni, ők csak később futottak be. Mint megtudtam, fél 10-ig a moziban volt műsor, ezért csak ezután kezdték el az összeszerelést, és a beállást, ezért csúszott egy keveset az egész.
A koncertterem elég szép méretű, és ez meg is telt.
A SKA-Hecc kezdett, ami a Kókler és a Csizmáskandúr zenekarok tagjaiból áll. A Kóklerből a dobos és a trombitás-énekes frontember, a Csizmásból a gitáros-énekes, a basszusgitáros és a szaxofonos játszik ezen formációban. Rajtuk kívül még helyet kapott egy harmonikás, ami elég különleges hangzással szolgál a zenében. Kutya barátom úgy informált, hogy a zenekar játszik régi csizmás számokat, de én nem fedeztem fel ezt, bár valószínű, hogy az én hibám, mert annyira nem ismerem a számaikat. De tetszett a zene, és ez a fő. Jó sok ember összegyűlt, és táncikáltak is. Kb. egy órát játszhattak.
Utánuk átszerelés, a PASO készülődött a koncertre. Na, itt már szinte dugig telt a terem, elég sokan kíváncsiak voltak a születésnapi koncertre. Gondolkoztam is, hogy fog elférni 11 ember a színpadon, de szerencsére nem bizonyult kicsinek, bár azért eléggé egymáson voltak a zenészek. De a fő, hogy egy megszokott, rendkívül jó hangulatú koncertet adtak, minden ember élvezte, bár légkondi hiányában elég hamar meleg lett, meg a levegő sem tengett túl a teremben. Születésnapi meglepetésként az alapító tag szintis, Ádám, és az alapító trombitás Peti lépett színpadra, s velük játszották el az Adam’s song nevű slágert. Jó hosszú buli volt, de az emberek kitartóan táncikáltak egész végig. A vége felé mindenféle érdekes animációkat vetítettek ki a színpad felett lévő vászonra. Ezen látható volt számok között egy nagy Pannonia lógó meg egyéb szép színes formák. A koncert érdekessége egy érdekes, enyhén ittas állapotú emberke volt, aki felment a színpadra, elkérte Krsától a mikrofont, és próbált énekelgetni. Mondta, hogy aznap volt a születésnapja. A szám végén azért el lett távolítva a színpadról, de még volt vele későbbiekben is történés (majd lásd lentebb :)). A végén még visszatapsolta a közönség a zenekart.
Ezután eléggé kiürült a terem, elég sokan csak PASO miatt jöttek, de minket érdekelt az utolsó zenekar is.
Kis átszerelés, és úgy fél 2 körül el is kezdte a koncertet a Boogie Mamma. Hát, meg kell mondjam, hogy megint kitettek magukért, nagyon jó, hogy újra összeálltak. Most Dávid azt ecsetelte, hogy milyen lesz 30 év múlva, 60 évesen, és miket fog csinálni, meg hogy fog viselkedni. A közönséget is bevonta mindenféle dolgokkal. Nekem a „Ki jut az terem egyik oldalától a másikig a leglassabban” tetszett. Ő a mikrofon állványt használta járóbotként, s ezzel is mókázott sokat. Lehet, előnyös lenne nekik beszerezni egy rádiós mikrofont, mert úgy talán könnyebb lenne rohangálni a közönségben. :) A koncert elején megjelent a fentebb említett fiatalember, s megint szerepelni szándékozott, de Dávid nem nagyon hagyta. Készített vele egy rövid interjút, majd határozottan leküldte a színpadról. Ezen folyamat közben az emberünk felrúgta Dávid fél literes sörét, melyen Dávid kicsit kiborult, majd megsiratta, s kért egy másikat. Emberünk hozott egy másikat neki, amit Dávid a mikrofonkábellel felborított (még egy indok a rádiós mikrofon mellett :)). Rendkívül jó hangulatú buli volt ez is, s azért elég sokan maradtak még őket is meghallgatni.
Időközben hallottam, hogy eltűnt a koncertteremből pár dolog, táskák, kabátok, mivel a ruhatár nem üzemelt. Balszerencsémre kedves lánybarátom táskája is eltűnt, amibe elhelyeztem a kabátomat. Mondjuk számomra nem volt nagy gond, de neki benne volt mindene, szóval elég nagy probléma volt.
Elég hosszú keresés után sajnos nem lett meg, a biztonságiak meg még őt szúrták le, hogy miért nem vigyáz a cuccaira. A biztonságiakkal akadt még más probléma, meg pár vicces jelenet, de azokat inkább nem írom le. Úgy 3 felé elindultunk, szerencsére haza lettem hozva kocsival, mert kabát hiányában eléggé megfagytam volna.
Összegezve, a pár gázos dolgot leszámítva, nagyon jó hangulatú buli volt, érdemes volt elmenni, s így utólag is boldog születésnapot a PASO-nak, remélem lesz még pár születésnapi koncertjük.

Képek megtekinthetők a keksz.net-en