Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. V. 18. Budapest, Trafó - Tokyo Sex Destruction


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. máj. 19. szerda - 14:39

Az előző napi koncertből tanulva most már csak 10 után érkeztem. Mint az várható volt, sokkal többen megjelentek, akár 80-90-en is lehettünk a kis teremben. De lehet, hogy többen. Az első zenekar a Moog volt, amit mint kiderült, egyszer már láttunk, ez a fórumos Tokyo Anal Dynamite zenekara. Most se tetszett jobban, mint a múltkor. Alternatív rockzene, vagy valami ilyesmi. Lassú, erőtlen löttyedék, dögunalom. Viszonylag nagy rajongótábor gyűlt össze, akik beleéléssel hallgatták a zenét. A koncertet egy feldolgozással zárták, de persze nem ismertem.

Aztán jöttek a spanyolok, a Tokyo Sex Destruction. Hagyományos felállás, gitár, basszus, dob, ének. Nem hallgattam meg a zenéjüket koncert előtt, de annyit tudtam, hogy garagerock-ot, azaz rockandroll punkot játszanak Hives vonalon. Igazából nem vagyok túl nagy rajongója ennek a stílusnak, de ezen a koncerten nagyon jól éreztem magam. Az öltözék illett a stílushoz, fekete ruha, fehér öv. Mindenkin. Szoktam írni, hogy hiányzik a zenekarokból a lendület. Itt nem volt benne hiány! Nagyon energikus koncertet adtak, profi zenészek adták elő a zenét, az énekes pedig teljes beleéléssel üvöltötte a számokat, rángatózott a színpadon, csörgette a csörgőt, mászkált fel-alá. Nagyon jó hangulatot csináltak, visongott a közönség, volt közös tapsolás, hasonlók. Néhány érdekesebb dologgal színezték az amúgy sem unalmas koncertet, pl. az egyik számot a gitáros nem volt hajlandó elkezdeni, csak egy órán keresztül gerjesztette a hangszert. Aztán belecsaptak egy jó pörgős darabba. Ami elbaszta az egészet, az a közönség pár idióta tagja volt. Gimnazista hülyegyerekek, akik lejöttek pogózni egyet. Ez a tipikus vállal egymásnakfutó baromság ment, de persze olyan szinten, hogy mindenkit ellöktek a picsába 3-4-en. Nem szarakodtak, a közönség szélén álló csajok is kaptak rendesen. Az énekes is rájuk szólt, hogy erre a zenére talán nem ezt kéne, de nem igazán értették, mi van. Seggfejek. A koncert végén egy másik idióta is nagyon beleélte magát, tarolt mindenkit, nem nézte, ki kameráz, ki mit csinál. Erős vastapsot kapott a zenekar, ezért nyomtak még vagy 3-4 ráadást, aztán vége. Nagyon nagy koncert volt, mindenképp érdemes volt elmenni rá.

A pult mellett álló igen csinos lányka a koncert után belekarolt az egyik fasszopó pogózóba, és továbbállt... Eh.

A disztróban CD-k, DVD, LP, póló volt kapható. Az egyik design-ja viccesre sikerült, a Tokyo Ska Paradies Orchestra mintáját használták fel.

Majdnem kifelejtettem, megjelent a koncerten a Szupernem zenekar 2 tagja is. Mondjuk én nem ismertem meg őket, de szerencsére figyelmeztettek, hogy hírességek vannak közöttünk.

A koncert után Mansizzal és Punkkirálynővel cseverésztem hajnalig egy padon, sok új információval gazdagodtam. :)