Punk Portál - 2024. április 25.





 

NemArt - 2002.11.30.


Írta: kipu
Feltöltötte: Marcell
Ekkor: 2002. dec. 2. hétfõ - 00:04

KIPU KONCERTBESZÁMOLÓJA
Fél 7 körült beért a buszom és öten vártak rám :)) Tök jól esett, cserébe meg kaptak nagymami féle lángost! (veszélyes légifegyver). Már nem akartunk elmenni a Kókuszba, úgyhogy egyenesen a Nemart felé vettük az irányt, bár időközben belebotlottunk fura dolgokba, miközben az Edi táskájában tanyázó borosflaska hogy, hogy nem: kiürült. Kellőképpen hangosak is voltunk.

A Nemartban Gontar végre megszabadulhatott a lángosok súlyától, amiknek a száma amúgy is exponenciálisan csökkent, annak ellenére, hogy a Nemartban nem tudtak adni rá se tejfölt, se sajtot, de majdnem kaptunk ketchupöt! És a másik meg, hogy nem tudom, miért, de SZÖRNYEN álmosak volt...
Aztán befutott mindenki, és amíg mi mulattunk, a Damn szerelt, és fogalmam sincs, mikor (de tényleg!) elkezdték. Hát lehet amiatt, mert iszonyúan bulizhatnékom volt, de rettenetes jót mulattam rájuk, és megint én crowdsurföltem először:o) Elég kevesen voltak a kisteremben, de ha valaki ott volt, az jól érezte magát, senki sem meresztette a fenekét, mindenki ropta, elöl-hátul:o)

Aztán friss levegő, víz, haverkodás: Ezüstös Aranyér. Jó zenét játszanak, csak csinálhatnák EGYSZERRE!!! Énvelem asszem nem volt hiba, jól eltáncikáltam rájuk, és baromi kíváncsi vagyok, mi lesz belőlük egy év múlva. Ha nem adják fel és dolgoznak, akkor király banda lesz:o)

Utána jött a Honeyball! Hát komolyan, hárman voltak, de isten király volt (bár sosem hittem volna, hogy ilyet mondok, de néha hiányzott belőle a fúvós, de nem nagyon)! Összeszedett zene volt, baromi szimpi, ügyes tagokkal és érdekes zenét játszottak! Még Kalinak is tetszett, és asszem ezzel sokat mondok:o) Az a satyó meg egyenesen büntetett:) Csak többet kellene koncertezni meg nagyobb helyen, de január 10-én ott leszünk!! Nincs vita :)

A végén volt az Utópia..., én sajnálom, kezdő zenekarról már csak bíztatásképp sem jó rosszat mondani, de 2 szám után kivonultam. Viszont legalább hülye cuccok voltak rajtuk, bár azt hiszem a basszgitárost láttam a lányvécében. Ejnyebejnye ;)
Ha jól értesültem, akkor utánuk még volt az Ebédjegy nevű banda, akik baromi keveset játszottak. - a főszerk.

Mindezekután a buszok ellen szervezett támadást indítottunk, és nemtom, hogy, de nálam ragadt Gontar, Csabi meg Kutya :) Vettünk egy kiló kenyeret, mert kurvára éhesek voltunk, de nem fogyott belőle semmi, meg 7 tojást, ami viszont iszonyú kevésnek bizonyult, meg pizzakrémet, amit utálok és a nyakamon maradt :) Legalább lesz mit enni próbán! A cicám még sosem szédült, de úgy tűnt, szereti, hallgattunk Meskalint, de nem bírtuk sokáig a strapát.
[Kipu]

----

KEKSZ KONCERTBESZÁMOLÓJA
Ott kezdem, hogy a WooDoo-s buli után sikeresen 15:17kor ébredtem, majd tusoltam és ettem. Miután meghirdettem, hogy lesz előbuli indultam is egy üveg sör kiséretével Boráros térre. Vártam 17:15ig, mivel nem jött senki elindultam Kókuszba, hátha ... És bejött. RÁK és Szöszi italoztak, gondoltam csatlakozom. Nevettünk, hallgattuk Szöszi hülyeségét, és közben gyűltek az emberkék: Madafaka, DAN, Szaffi, Aberrált, Whave, Colt, Akela, qlti, Danó és Zsu. Így gyorsan eltelt az idő, majd mentünk a HÉVhez, ahol meg csatlakozott Anett is.
Voltak biztonságiőrök direkt nekünk a szerelvényen. Kint befizettük az "adományunkat" és mentünk az objektum belsejébe. Már sok ismerős "várt" minket: dAMN és Ex Costa zenekar (kalóz, Kipu, MoTa, Ócsi, Terjack, Pant és Titán), Gontar, Rotten, Kutya, MissCannab és ha valakit még kihagytam, akkor bocsi. A többi ember közül is ismertem párat, és az est folyamán még gyűjtöttem "új" barátokat. Nem volt nagy tömeg, de a kisteremnek bőven elég. Kb. Vettem egy sört és már kezdett is a színpadon a:

dAMN, rábíztam Pantra Anett narancsát, de valaki ellopta, még mindig haragszik rám szegény lány, szóval, aki ilyen durva dolgot tesz máskor gondolja meg kétszer, mert most így összetörte egy fiatal hölgy szívét. Első szám lement és az emberek még mindig csak álltak, biztos szar elsőként fellépni, de nem lehetett másképpen. Szóval Alvin feldolgozásra mentem "első sorba" állatkodni, hogy az emberek kicsit oldódjanak. A közönség főleg olyan arcokból állt, akiket most elengedtek koncertre, mert az "osztályzenekar" játszik. Beszéltem csomó emberrel, akik például csak azért jöttek el, mert az egyik együttes tag a volt barátja. Mondtam nekik, hogy azért máskor is el lehet menni koncertre, ha komolyan kedvelik ezt a műfajt. Szóval visszakanyarodom. Voltak a megszokott számok, ment a Hheadbang, még mindig fáj a nyakam, öreg vagyok én már, és már régen is csináltam. Én jól éreztem magam. Mindenki nagyon keveset játszott, szóval gyors átszerelés és következett az:

Ezüstös Aranyér, akikkel pár nap múlva készítek egy bemutatkozó interjút, akinek van kérdésötlete, nyugodttan postázza. Nekem ők nagyon bejöttek. A pénteki "butapunk" koncert után meg pláne. Volt benne fantázia, és ha így folytatják (sok próba, sok koncert), akkor szerintem sokan megkedvelik majd őket. Itt is ment a tánc, rángattam be a zenekar közeli csajokat táncolni. Akik megígérték, hogy nem mennek egyből haza, miután végzett az "aranyér", mivel az volt a terv.

A főzenekar lépett a színpadra, akik előtte szépen a közönség sorait díszítették, akkor beszélgettem velük. A basszusgitárosnak volt polipja (raszta hajas sapka). Jött a:Honeyball, őket vártam egész este, mert még nem láttam élőben soha. A számokat nagyrészt ismertem (Nincs tavasz, Fuck a Duck, Majd kérünk újat), nagyon jó buli volt. Mindenki táncolt. Voltak új számok, télen mennek stúdióba, és DAN kapott egy próbatermes "bulira" meghívást. Majd arról is lesz valami iromány.

Jöttek, azt hiszem lengyelek, akik nagyon jó fejek voltak. Éjszakai buszon is együtt utaztunk, tök jól beszéltek magyarul, még énekelni is tudtak pár költeményt. Jó, hogy így lejönnek. Valami magyar srác vendégei voltak. Honeyball után én már inkább csak a sörökre tudtam koncentrálni, a fél banda elment haza, szóval így már kedvem sem volt mást csinálni. Beszélgettem és ittam. Jó kis éjszakai program.

Azért néha benéztem a fellépőkre, mert azért mentem. Bent is lehet inni, nem?! Már a harmadik számot játszotta az: UtóPIA, akikről nagyon véleményt nem tudok mondani, de a közönségnek tetszett, mivel sokan tudták a szövegeket. m0t69 a dobos, egyebet nem tudok elmondani. Engem egyedül a női nemiszervről írt szerzemény fogott meg és az egyik zenekartag pólója. Mondom inkább iszom, nélkülem is elboldogulnak, így is lett. DAN cimborámat közben egy csaj elküldte haza, persze én jól leszúrtam (mármint a hölgyet) és így elvágtam az utat a szívéhez, nem részemről ;)

A hely teljesen kiürült, de azért jött az: Ebédjegy. A dobos Petit ismertem, talán egy számon voltam bent, ami egy Tankcsapda feldolgozás volt. Alapjában nem volt rossz, sokat kell gyakorolni, és valamivel ki kell hívni a szimpátiát. Egyedinek kell lenni minden téren és akkor jó lesz.

Utána még sör és mentünk ki az éjszakai buszhoz. A gazdagék taxival mentek, mi meg fagyoskodtunk a buszig. Dumáltunk a lengyelekkel és ez kb. a Boráros térig tartott. Hülyültünk a buszon. Még a megállóban dumáltam egy kicsit RÁKval, az élet nagy kérdéseiről: szerelem. Aztán jött is a buszom. Háromra már itthon is voltam, éppen megjöttek albitársaim gólyabálból (szép látvány volt mindkettő, de szerintem ez fordítva is igaz volt), ittam még egy Zipfert (mert azt találtam a hűtőben) és ettem sültkrumplit. Lefeküdtem és a mai napom is abból állt, hogy nem csináltam semmit (de: ízi rájder öcsém, megnéztem az Üvegtigrist).
[Keksz]