Punk Portál - 2024. április 20.





 

2004. V. 15 - Veszprém/Skatepark - Semmi Komoly, Nesze


Írta: Keksz
Feltöltötte: Keksz
Ekkor: 2004. máj. 17. hétfõ - 10:55

Szombaton 2 fergeteges buli, 5 óra alvás után úgy döntöttem, hogy elmegyek le Veszprémbe a skateparkba, ahol két haveri együttes: Nesze, Semmi Komoly játszik majd.

Kicsit készen, de azért 3 sör és egy durva koktél társaságában felszálltam az első vonatra, amivel Dunaújvárosból el lehet menni Veszprém városába. 14:50kor indultam, és 2 átszállással már 17:33kor a vasútállomáson is voltam.

Mivel a 2es busszal kellett menni 2 megállót, ezért a kis bandával, akik hozzámcsapódtak elindultunk gyalog. Nem is volt olyan közel.
A bejáratnál már pár ismerős arc kiabált, majd bent ott volt fél Budapest. Persze a veszprémi haverok is letolták a képüket. :)
Elkezdtünk italozni, a koktélomtól mindenki szörnyülködött, de amikor megkóstolták, nem lehetett őket levakarni. Kár, hogy a nagy része elfogyott az úton, mert nem tudtam megállni.
Lényege, hogy tisztaszesz, 80%-os rum, fehér és vörösbor, pálinka, sok gyümölcs (banán, barack, mazsola, dió) és fűszerek, nagyon finom és ütős pia.

19 óra körül kezdődhetett a buli bent a parkban az egyik (vagy egyetlen) félcsőben. 300ft volt a belépő, de ezt sokan sajnálták! így kint álltak kb. annyian, mint bent.
A Semmi Komoly kezdett, még világosban. Mindenki üvöltötte a szövegeket, két csaj folyamatosan totál készen ugrált, táncolt. Aki nem tombolt, valamilyen gördeszkapályán található alkalmatosságon állt, ült. Sok ismerős arc volt lent, pl. Zsoleszka koncert alatt a színpadon "brékelt", aztán a félcső tetejéről ugrott a tömegbe, majd Tunyi is megpróbálta ezt, de nagyon rövidet ugrott így a földön landolt.
Mindenki nagyon lelkes volt, még vissza is tapsolták a fiúkat.

Majd gyors átszerelés, és kezdett a Nesze, akiknek most jött ki az új anyaguk, melyet tőlük, vagy az ismert helyeken lehet megvásárolni. Főleg az új számokat nyomták, volt bénázás, de ezért a hangulat kárpótolt mindenkit.
Már a fél banda a "színpadon" énekelt az együttessel, volt, aki a félcsőben rohangált, kerülgetve a hangszeres barátaimat. Csövi beállt tombolni, a gitárral rohangált körbe-körbe; Zolit "munka" közben megringatták a tömeg tetején. Szóval nagyon súlyosan durva buli volt.
A két csaj persze még mindig tombolt, de már elég sérültek voltak.
Voltak ilyen nagy fotelok, abban ültek ketten, mikor ketten felborítottuk őket, és az egyik csaj durván a hátára esett, vérzett is. Majd a másik csajt arcon ütötték, és vérzett az összes foga, a piercing, és jött oda hozzánk, hogy nézzük meg neki. Mikor jött a másik mennyecske, aki furán nézte a történést. Közöltem velük, ahogy kell: "Smároljatok!", - ok, úgyis biszex vagyok, jött a válasz, és vadul elkezdték. Mikor végeztek a csaj száján folyt le a másik vére. Mint valami durva vámpíros filmben. Na, ilyenkor bántam, hogy nem volt nálunk videó.
Persze a Nesze nyomta tovább, az utolsó számra annyira beindult a tömeg, h már szinte senki nem volt a "színpad" előtt, mindenki az If the Kids szövegét nyomta a mikrofonokba. Nyomtak ráadás számokat is. Majd mikor vége lett, a félcső tetején ülőket felelőtlenül elkezdték lehúzni, mikor Kriszti egy üvegpohárba esett, és a jobb kezéből levágott egy darabot az üvegszilánk.
Lehetett is vinni tetanuszra szegényt. Remélem máskor erre gondolnak, akik üveget törnek, vagy üvegpohárba rendelik a piát! :(

Már jó sötét volt, és az eső is elkezdte. Gyors pakolás, kis italozás, majd indulás The Buttholes Lacihoz, aki otthon azt mondta, h 4 ember fog nála aludni, mi kb. 25en voltunk, ebből 20an biztos totál jól voltak már akkor.
Irány egy éjjel-nappali, ahol a helyi keménylegények lenyúltak minket, és majdnem verekedés is lett belőle, ezért lelassultunk, és nem értük el a buszt!
A bolt előtt megállt mellettünk egy autó, amiben 3 bombázó nő ült. Volt nálunk egy 50literes zsákban pufi/kuki (ki hogy ismeri), azt akartuk beönteni nekik az ablakon. Előtte megdicsérték Mező haját, és Lacinak a piercing gyűjteményét. :) Még el is jöttek volna velünk, de a fenti akció miatt elhajtottak. Én belecsimpaszkodva az autóba próbáltam visszahúzni őket. Nem jött össze.

Mivel a buszt lekéstük, ezért irány Veszprém egyetlen normális szórakozóhelye, a Padlás.
A buszmegállóban azért még Robi@BiF állatkodott egy kicsit, aminek verekedés lett a vége, igaz semmi komoly, de azért páran idegesek lettek.
A Padláson már megint ismerős arcok! Folyamatosan pufit/kukit evett mindenki. Megtanultam egy nagyon menő szöveget Madár kollégától, aki úgy nyomta, hogy mikor majdnem lesmárolta a kedves hölgyet hozzáfűzte: Holnapra úgyis megbánod! Persze a dolog nem jött össze, de ezek után én is alkalmaztam az este folyamán, persze nekem sem sikerült. Mindketten rossz nőkkel próbálkoztunk.

1:05kor ment a következő busz Hajmáskérre, amit el is értünk. A busz totál tele részeg emberekkel, mindenki üvölt, vagy eszik és iszik a buszon.
Megérkezés Lacihoz, ahol már a kórházban lévő lányok vártak minket, meg a tejfölös csibe tésztával. Laci anyukája és Maszat nevű kutyájuk nagyon örült a kb. számunkra használható konyha és kisszoba minden négyzetcentiméterére eső 2 embernek. Betelepedtünk a konyhába, és faltunk egy kis kaját, nagyon fincsi volt. Majd mikor már 2x harapott meg a kutya, csak engem, akkor úgy döntöttünk, hogy elmegyünk ki az esőbe, és járunk egyet. Persze azt gondoltuk, hogy közben Laci anyukája el tud aludni. Hát nem tudott, így 5ig őrzött minket.
Kint a ház előtt kitalálta vendéglátónk, hogy menjünk a közeli elhagyatott laktanyához. Robi@BiF talált közben egy fawc-t, ami nagyon stabilan állt, de reggelig már fekve folytatta az életét. Olyan sötét volt, hogy mindenki totál parázott, szinte fél méternél többet nem lehetett látni.
Találtunk egy nagy házat, ahova bementek a srácok, 3an kint maradtunk, mert mi nem vagyunk ennyire felelőtlenek. Kb. 10 perc múlva a banda a 2 emeletes ház tetőszerkezetére kimászott, és ott állatkodott, mi meg lentről kiabáltunk, hogy menjenek be, mert nem lesz jó vége. Aztán kb. még egy órát bent voltak, és mobiltelefonnal világítva felfedezték az épületet. Mikor már majdnem mentünk haza, Jogsi és Robi eltűntek. Mindenki azt hitte, hogy Laci is velük van. Kis keresés, ordibálás után elindultunk haza, még jó, hogy emlékeztünk valamennyire, hogy merre mentünk. Otthon elfoglaltuk a lépcsőházat, kiderült, hogy Laci már rég otthon volt, ráesett valami cserép a fejére és így inkább haza ment. Jogsi és Robi csak később ért vissza. Szerencsére mindenki valamilyen szinten rendben volt.

A lépcsőházban kiflit ettünk lekvárral, és söröztünk Robit barátommal, a többiek már kikészültek és a lépcsőfordulóban aludtak. Volt egy kis bicaj, amivel párán kerekeztek a folyósón, persze Laci anyukája ott állt és ordibált a fiával. :) Nagyon megköszöntük, hogy kibírt minket, hogy néhányan még aludhattak is bent, aztán leléptünk az állomásra. Páran azt a megoldást választották, hogy busszal visszamennek Veszprémbe, majd onnan valahogy Budapestre. Mi meg azt, hogy az állomáson is megáll majd a vonat. Gyalogoltunk vagy 40 percet, de úgy, hogy nem is tudtuk, merre van az állomás. Mivel az utat megtaláltuk, sorompó is volt, ezért elindultunk a sín mellett. Én vezettem a csapatot, és vállaltam, hogy biztos arra van. :) Sikeresen megtaláltuk, a büfé bánatunkra csak 7kor nyitott, a vonatunk 6:15kor indult. Felhívtam Mezőt, hogy vegyen nekünk sört, majd a vonaton ütközünk, de ő közölte, hogy már a buszon ülnek pest felé. Mindenki szidta őket, de azt hiszem, mi jobban jártunk, mert iszonyat meleg volt a kabinban és mindenkinek kényelmes hely jutott.
Persze Székesfehérváron az átszállás olyan volt, mint tavaly, futottunk a vonathoz, mert mikor megérkeztünk, azt mondta a hangos, hogy most indul! El is értük, elindultunk, mikor hív Tunyi, hogy hol vagyunk! Hát ő lekéste.
Alvás Pestig, majd mindenki haza. Fürdés, szunya...
Hatalmasan jó hétvége volt. Ha nem mentem volna le, biztos bánnám. Hangulatát tekintve az év bulija...
Köszi: Laci, SK, Nesze. és aki eljött
Fotók: Keksz.net