Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. V. 8. Vörös Yuk


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. máj. 9. vasárnap - 17:30

A tegnapi bulira a legmeghatározóbb kifejezés: semmi különös. 9 után valamivel érkeztem, ekkorra már elözönlötték a helyet a pánkok. Tényleg nagyon sokan voltunk, pára, füst a levegőben, nyomor a bejáratnál, a ruhatárnál. A közönség nagyja elég fiatal volt, megjelentek 13(!!) éves csajszik is. Nem tudom, én nem engedném el a gyerekem egész éjszakára egy punk buliba ennyi idős korában. Max mennék vele én is. Voltak lenn idősebb, rég nem látott arcok is, egy-két régi moszkvást is felismerni véltem.

Mivel késtem, lemaradtam a dAMN-ról, épp a Kernel Panic volt a színpadon. Ez egy új projekt zenekar, dob és basszus a dAMN-ból, gitár Ropcsi (ex-Ex-Costa), ének Kaloz (ugyancsak). Főleg feldolgozásokat játszottak, de azt hiszem, volt 3 saját is. Csak egy részét láttam koncertnek, ekkor felcsendült a már az Ex Costától is hallott Millencolin Man or Mouse, egy Ex Costa szám, de a legnagyobb meglepetés a Kikkoman feldolgozás volt. (http://yoga.at.infoseek.co.jp/flash/kikkomaso_e.htm) Ezen szétröhögtem magam. :)) Kaloz basszgitár nélkül sokkal energikusabban tudott mozogni a színpadon, egy bodysurffel is próbálkozott, csak sajnos a fiatal közönség nem igazán értette, miről van szó. Amúgy jó sokan voltak, pogózott is mindenki mindenre. Ami még meglepő volt, hogy az Ex Costa számban milyen profi lett hirtelen a basszus az eredetihez képest. Ja, meg Ócsi is nagyon profi volt a dobok mögött. A saját számokra nem igazán koncentráltam, azokról majd legközelebb.

A Septic egy fehérvári zenekar, akik elég kemény metalcore jellegű zenét játszottak, egész jó volt, de kurvára nem figyeltem oda rájuk, mert rohadt meleg és tömeg volt a teremben. A punkok erre is ugyanúgy zúztak, tökmindegy volt nekik, mi szól.

A Prosectura volt est főzenekara, igazából nem vártam sokat a koncerttől. Pozitív csalódás volt. Alig játszottak új számot, ellenben egy rakás régi sláger elhangzott, kedvet is kaptam a régi Prosectura lemezekhez, mindjárt előszedem őket. Ami elég fura volt, hogy a megjelentekből nagyon sokan nem ismerték a régi legalapabb alap slágereket, amiket mindenkinek kívülről kéne fújnia, ellenben az új album számait sokkal többen énekelték. Na ne már, hogy egy Prosi rajongó csak a Szegény ember kézzel nőz-t ismeri, de mondjuk a Lelkem mélyén egy lepke vagyok, vagy a Vörös hadsereg már nem megy. :( Nosztalgikus érzés volt az egész koncert, nagyon élveztem. A terem persze dugig, az izzadság nem csak a képemen, de a falakon is folyt végig. Rengetegen pogóztak, és a lámpatartó rács teherbírását is tesztelték, örömmel tapasztaltam, hogy még két ember alatt is csak roskadozott, de nem szakadt le...

A Prosi után persze sokan leléptek, de azért maradt bőven ember, igaz a nagyja már itt-ott kókadozott. :) A Compact Pleasure maradt a végére Dunaújvárosból, most sikerült először látnom őket. A lemez tetszett, szóval kíváncsi voltam rájuk. A koncert első felét néztem meg, szerintem jól nyomták, de valahogy nem úgy szólt az egész, mint a demón. Több számnál alig jöttem rá, hogy már ismerem. Túl hangos volt a basszus, halkak a gitárok, meg az ének. Vagy lehet, hogy csak velem volt a baj. Mind1, azért jó volt.

A Kék Yukba át se mentem végül, pedig ott is sokan voltak állítólag, de igazából egyik fellépő sem érdekelt.