Punk Portál - 2024. március 29.





 

Reflected - Reflections


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. máj. 8. szombat - 20:28

Szatyortól kaptam a CD-t kb. egy hónapja, arra kért, írjam le a véleményem a lemezről. Kaloz már írt egy kritikát erről a lemezről, azt most direkt nem olvasom el, de emlékeim szerint nem volt túl pozitív. Ez most az lesz. :)

/Utólag elolvastam, nem is volt negatív, kb. ugyanazt írtam le még1x, mint Kaloz.../

A kinézet a fénymásolt borító ellenére profi. Nem véletlen, a Skatepunk Site-ot is, ezt is Szatyor készítette. (Utóbbit csak részben, nitroval közösen. - Ez egy helyreigazítás itt most.:) Szerintem nagyon jól néz ki, tartalmazza a lemez 3 számának szövegeit is. Az írott CD-n sajnos nincs semmi.

A deszkáspunk vonal egy újabb magyar képviselője a Reflected, elég jól nyomják a dallamos zenét. A hangzás szerintem rendben van, egy demónak tökéletesen megfelel. A három szám három viszonylag különböző tempót képvisel, az első (Fairylike voices) a gyors, a második (Thinkin' of You) a lassú, akusztikus, megható, a harmadik (She wants it now) a középtempós. Ez utóbbi nem igazán tetszik, szerintem tiszta Blink. Az énekdallam magas, dallamos, illik a zenéhez.

Szövegileg már nem ennyire változatos a dolog. Az angolul írt dalok 2/3-a lányokról szól, egy csalódott szerelmes és egy sikeres csajozó mutatkozik be. Az első szám témája nem teljesen világos, szerintem bombázó repülőkről szól, ahogy jönnek... Ez legalább egy egyedi ötlet. A kiejtés teljesen OK, ami nem minden zenekarról mondható el, és a megfogalmazás sem rossz, kicsit talán egyszerű, de legalább nem kell szótárazni a megértéshez.

Az a jó az EP-ben, hogy mire megunná az ember, már vége is van. Szerintem elég jó ez a 10 perces anyag, főleg ha az utolsó számot kihagyjuk. Nézzetek utána a zenekarnak, az egész EP letölthető az igen dizálynos honlapjukról!

http://skatepunk.gordeszka.hu/reflected/

Ui: Amúgy tudtommal Szatyor már nincs a zenekarban...