Punk Portál - 2024. április 16.





 

2004. V. 4. Süss fel nap! - HC/punk Tánczest


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. máj. 5. szerda - 18:35

Azért erre nem számítottunk. Az egész buli iszonyatosan kihalt volt. Kb. 30 fizető érkezett összesen. Pedig ott volt a mágikus (USA), meg az (ex-Hátsó szándék). A Zöld Pardon, meg az A38 győzött. Vagy csak otthon ültek, és tanultak a fiatalok? Nem hiszem...

A 8-as kezdés kb. 9-re csúszott, vártuk az embereket, de csak nem jöttek. A hátsó részben megnéztem egy csocsómeccs első félidejét, majd dumáltam a néhány főből álló megjelent baráti társasággal. Féltem, hogy lekésem a Something Against You-t, ezért a koncertterem felé vettem utamat. Még épp időben, már a színpadon álltak a tagok. Kb. 15 percet játszottak, de azt igen lendületesen. Viktor üvöltött, a többiek meg nyomták a kemény HC-punkot. Egy igazán nagy gond volt, a szokásos Süsi hangzás. Az egész kurva hangosan szólt, de semmit nem lehetett kivenni a zenéből. Valami massza jött le a színpadról. Még szerencse, hogy megjelent a lemez, amit 1300Ft-ért sikerült beszereznem, javaslom mindenkinek, igaz meghallgatni még nem volt időm. De biztos király. A CD-n még nincs matrica, mert bár kinyomták sok példányban, nem ragadós papírra sikerült. :) Ez a zenekar igen nagy reménység, figyeljetek oda rájuk!

Teljes stíluskavalkád volt az este, következett a Nem Mind 1 zenekar. A kb. 10-15 fős közönségből néhányan énekelték a szövegeket, én csak bunkón, karba tett kézzel álltam a terem végében (ott nem volt olyan geci hangos). Megállapítottam, hogy király, amit csinálnak, 5 éve talán még tetszett is volna ez a kalipunk. Kár, hogy nem sok újdonság van benne. Meg már hallottam jópárszor. Szóval inkább nyomás az előtérbe... Az igen kisszámú közönség néhány tagja már búcsút is intett nekünk, indultak haza.

A Böilerről hasonlókat mondhatok, mint a Nem Mind 1-ről. Faszán nyomják a streetpunkot, megvan benne szerintem minden, ami kell. Csak sajnos nekem ez a stílus annyira nem tetszik. Persze a számok nagyját már ismertem, igaz csak koncertekről. A pörgős punk betétek igen jók, de ez a rekedtes ordítás nem nekem való. A szövegek meg... :) Játszottak még egy teljesen új számot, ami aszondták, nem fog tetszeni nekünk, de ez őket nem érdekli. Szerintem egész jó volt. A koncert elején kellemes élményben lehetett részünk: Madár vs. keverős csávó szópárbaj. Nagyon vicces volt. Az amerikaiak néha feltűntek a színpad előtt, kb. ők voltak a leglelkesebb arcok a tánctéren. A SAY-ra meg a Böilerre rázták néha a fejüket.

Na, szóval ők voltak a Rut Host zenekar az USA-ból, de tudtommal elég rég óta Európában élnek, itthon is játszottak már többször. A hangzás idő közben elég sokat javult, de még mindig nagyon hangos volt, tök feleslegesen. Az igen csúnya, nem túl fiatal trió leginkább a '77-es vonalat követte, állítólag Motörhead hatásokat is fel lehetett fedezni zenéjükben. Szóval kellemes punkot nyomtak, de semmi extra. Tényleg semmi. Megdöntötték a nézőcsúcsot, volt, hogy már csak 3-an maradtak a nézőtéren (ebből 1 a zenekar haverja). Ekkor én már kinn aludtam az előtérben, vártam a többieket. A zenekart kicsit sem bátortalanította el a nulla közönség, teljes erővel nyomatták a számokat. A végén játszottak egy Motörhead feldolgozást, majd mi leléptünk.

Kb. ennyi. Nem volt túl nagy szám a buli, de az tényleg szégyenteljes, hogy ennyire kevesen jöttek le, inkább a ZP-ben rohadtak az emberek. Persze, én könnyen pofázok, nekem ingyen volt.