Punk Portál - 2024. április 16.





 

2004. IV. 9. Érd, Borgödör


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. ápr. 10. szombat - 18:16

Rájöttem, sokkal közelebb van a Borgödör, mint például a Vörös Yuk. Míg a VY-ba kb. egy-másfél óra alatt érek el, a Borgödör fél-háromnegyed óra alatt simán megközelíthető tömegközlekedéssel. Mondjuk a hazaút kicsit nehézkesebb éjjel... Az érdi buszvégállomásról egy köpésre van a hely, kis telefonos segítség után meg is találtam. Találkoztam Szaffival és Abbéval, velük csevegtem egy darabig, közben megérkezett a Honeyball maradék tagsága, és a többi zenekar is.

Feltérképeztem a helyet. Kicsit kusza az elrendezés, van egy kis kocsma rész, egy szabatéri ülős terület plusz a koncertterem, az is tele padokkal. Kis színpad, felette egy teherautó eleje levágva, a lámpái bekötve diszkófénynek. A tánctér nagyon kicsi, mivel a felét a padok foglalják el. Viszont van hova ülni. A pia jó olcsó (üveges sör 205 Ft), a hangulat érdekes. Ez az a hely, ahol a "nácik", a punkok, a helyi alkoholisták együtt piálnak. A magnóból néha rockslágerek, néha Fejbőr, Magicseri, meg ilyenek szóltak, állítólag valami nyilas induló is elhangzott. :) Boldogan pogózott együtt a nagymagyarország pólós (Együtt vesszük vissza!), meg a tarajos 14 éves.

Igazából csak a hangulat kedvéért mentem el a bulira, szóval túlságosan nem koncentráltam a zenekarokra, a hangzás enyhén szólva nem volt tökéletes. Az első a Zebra 11 volt, nagyon menő kinézetű fickók zajongtak valami deszkás jellegű cuccot, nem mondanám, hogy túlságosan meghatott a dolog. Bénáztak is elég sokat.

A Honeyballék már 9-en vannak, alig fértek el a kis színpadon. A hangcucc nem volt valami jó, állandóan technikai problémák merültek fel, elszállt egy erősítő, nem szóltak a mikrofonok, ilyemi. A két trombitás csak a levegőbe fújta amúgy is. Szerintem fasza volt a koncert még úgy is, hogy nem sokat lehetett hallani az egészből. Játszottak régebbi számokat felturbózva (kicsit több már a hangszer), és persze az új lemez dalait is, ami most már hamarosan tényleg megjelenik. A végén ráadásnak elnyomták újra az Eek-A-Mouse feldolgozást, amivel kezdtek, majd levonultak.

Az Also Known As zenekar egy fokkal jobb volt, mint a Zebra 11, szaxofonost is hoztak magukkal. Igazából rohadtul nem figyeltem a koncertjüket, inkább sört iszogattam.

Hmm, a Skalambót sem néztem meg, szóval ennek a beszámolónak nem volt sok értelme. A teremből kihallatszottak a régi slágerek, és egy feldolgozás blokkot is nyomtak a koncert végén. Ezek meghallgatása helyett inkább kint baromkodtam a Honeyball tagjaival, meg egy szegény Battai csajnak magyaráztam hülyeségeket.

Hajnal 2 felé lett vége az utolsó zenekarnak (11-re ígérték a végét), ekkor ki is rúgtak mindenkit a helyről. Ez elég kellemetlen lehetett, mivel se busz, se vonat nem volt hajnalig. Mondjuk az emberek nagyja elhúzott az utolsó járatokkal. Én meg szerveztem magamnak fuvart, így házhoz szállított az egyik Honeyball-autó. :) Köszi, Szabi!

Na, ennyi volt. Nem rossz hely ez a Borgödör, érdemes kipróbálni!