Punk Portál - 2024. március 19.





 

Interjú kal0z-zal


Írta: Szaffi&MC
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. ápr. 7. szerda - 20:18

Bár a kérdéseket azelőtt juttattuk el kal0zhoz, mielőtt megtudtuk volna, az Ex Costa feloszlott, mégis az interjúból megtudhatjátok az okokat, és kal0z további terveit.

1. Mark Chapman: Gyakran merül fel a kérdés, hogy a női zenekarok nehezebb helyzetben vannak. Szerintem viszont a közönség sokkal elnézőbb az ilyen bandákkal. Ti mit érezel ebből?

kal0z: Én inkább ez utóbbit szoktam érezni, és ez mindig is zavart minket. Szerettük volna, ha nem azért bírnak minket az emberek, mert csajok vagyunk, hanem mondjuk mert tetszik nekik a zenénk, ezért pl. sose vetkőztünk.
Más kérdés, hogy a zenei tudás terén is volt/van mit fejlődni :-)

2. Mark Chapman: Szerinted miért van az, hogy a lányok kevésbé aktívak a "színtéren"?

kal0z: Talán mert sok lány csak azért jár le a bulikra, hogy ott összejöhessen pasikkal, aztán a zenélés nem érdekli őket nagyon. De mostanság kezd egyre több csajzenekar alakulni, például a múltkor is kint volt a hír a Portálon, hogy a Muff nevű csajzenekar dobost keres, sőt, elindult a magyar Girlpunk oldal is (ingyenreklám: http://www.extra.hu/girlpunk)

3. Mark Chapman: Mit gondolsz a Bikini Kill féle riot grrrl bandák feminista kirohanásairól?

kal0z: Magát a zenekart nem ismerem túl jól, de a hozzáállást igen, és nagyon nem tetszik.

4. Mark Chapman: Környékeztek már meg titeket groupik?

kal0z: Ööö...akadnak, és nem örülünk nekik. Legtöbbször ilyen idősebb pasasok, akik az első sorban csorgatták a nyálukat :-/

5. Mark Chapman: kal0z, igaz e a pletyka, hogy a becenevedet azért kaptad, mert az egyik szemed üvegből van?

kal0z: Jé, ezt a pletykát még nem is hallottam. Egyik szemem sincs üvegből, viszont mindkettőt nagyon ki tudom dülleszteni :-)
A becenevemmel még általánosban basztattak, a vezetéknevemből jön.

6. Mark Chapman: Már csak Te maradtál az eredeti tagok közül. Ennyire összeférhetetlen a természeted?

kal0z: Szerintem nincs jó természetem, ennek ellenére a tagcserék nagy részénél nem velem volt a gond, egyszerűen lemorzsolódtak mellőlem az emberek. Talán csak most, a zenekar megszűnése volt az én hibám is, részben.

7. Szaffi: Miért lépett ki Kipu és Mota?

kal0z: Mota azért lépett ki, mert elment a kedve a zenekartól, és nem jött ki jól Kipuval, aztán csak nehezen lehetett rávenni, hogy lépjen fel még velünk utoljára, mert egy hét alatt nem tudtunk gitárost találni, és betanítani neki a számokat. Legalább nem húzta vissza a zenekart sokáig, hanem kereken megmondta, hogy kilép és kész. Kipu azért lépett ki, mert más stílusban szeretne dobolni, és inkább otthon rendesen megtanul dobolni abban a kevés idejében, ami a tanulás mellett jut. Vele még mindig sokat beszélek, szóval ő egyáltalán nem személyes okok miatt lépett ki, egyszerűen kevés ideje van.

8. Szaffi: Ócsi csak ideiglenes dobos, van már valami bíztató lánydobos ügyben?

kal0z: Vannak jelöltek, de akik a legjobbak lennének, azok bizonytalanok, hogy jó lenne-e nekik ez a zenekar, meg lenne-e rá idejük. De már nekik is megmondtam, hogy már nem aktuális a dobos keresés :-(

9. Mark Chapman: Sokak szerint azzal, hogy Kipu kiszállt, befellegzett a zenekarnak. Szerintetek van még jövője így az Ex Costának, vagy ideje feloszlani?

kal0z: Határozottan ideje feloszlani, sajnos. Ezt is tesszük jelenleg. Ez azonban nem Kipu kilépése miatt van, hanem Saci miatt és miattam, mert nem jövünk ki jól.
Ráadásul őszintén szólva szerintem Mota kilépése óta haldoklott a zenekar, csak nem ilyen látványosan, mint most, mert már nem az volt, hogy haverok vagyunk, akik együtt zenélnek, hanem egy zenekar tagjai voltunk, akik vagy haverok vagy nem.

10. Mark Chapman: Kipu elvesztése duplán fájdalmas veszteség: mint ahogy a fórumotokból kiderült, ő volt a zenekar fő vibrátor-beszerzője. Kinek milyen van? Melyik a nyerő: a diszkrét krómozott vagy a vaskos, erezett műanyag?

kal0z: Nekem nincs sajátom, ha valami orgia van tervbe véve, akkor szólok Kipunak, és így is tud juttatni. :-). Attól még, hogy kiszállt a zenekarból, még mindig baráti áron bocsátja rendelkezésünkre ezen eszközöket. És hogy melyik típus? Hát, az alkalomtól függ.

11. Szaffi: A Diskrace turnén Compact Pleasure és dAMN zenekarokkal léptek fel.
Mely városokban jártatok, mik a tapasztalataid?
Milyenek voltak a bulik?


kal0z: Idáig voltunk Dunaújvárosban, Pécsett, Piliscsabán, Tiszafüreden. Sajnos mivel egyikünk sem ismert zenekar, általában kevesen szoktak lenni a bulikon.
A legjobb buli idáig Piliscsabán volt, voltak vagy húszan, de azok nagyon buliztak. Tiszafüreden is fasza volt a buli, csak elrontotta a kedvem, hogy a gitárosunk nem jött el a saját koncertjére. Sok állomás meg elmaradt, mert nem sikerült elég jól szervezni, Pápán a hely pedig ÁLLÍTÓLAG leégett. De alapvetően nekem nagyon bejön ez az egész turné.

12. Mark Chapman: Idézet a Matula koncertbeszámolójából: "A férfiak undorítóak. Tele van a talpuk bőrkeményedéssel. Szőrös a válluk. Egész nap finganak az előző esti sörtől. Üvöltve csocsóznak. Alig bírják kipiszkálni a fogaik közül a lerágott körmüket. És teljesen antiesztétikusan maszturbálnak." - egyetértesz ezzel?

kal0z: Nőneműek is szoktak fingani, sörtől meg fingani és böfögni is lehet, jó nagyokat. Ráadásul mindkettőt lehet művészi szinten is művelni! Ha egy csaj csocsózik, és benne van már egy kis szesz, akkor ő is üvölt, én is szoktam néha. A körömrágás meg kit érdekel?

13. Mark Chapman: Ki a kakukktojás: Rocco Siffredi, Dexter Holland, Ron Jeremy?

kal0z: Dexter Holland, mert ő egy ismert pornószínész :-)

+1 Szaffi: Van valami, amiről nem beszéltünk, de meg szeretnél osztani a Punk Portál olvasókkal?

kal0z: Csak egy kis ingyen reklám: mivel az Ex Costa sajnos feloszlik, én teljes energiával a Kernel Panic zenekarban fogok énekelni, ahol a dAMN egyes tagjai zenélnek: Ropcsi gitározik, Ócsi dobol és Zoli basszusozik. Itt lehet megskubizni: www.kernelpanic.tk Még nem tudom, hogy Saci zenél-e tovább, és ha igen, hol.

És kösz hogy velem csináltatok interjút :-) (Szaffi: megtiszteltetés volt :))