Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. III. 26. Vörös Yuk - Fürgerókalábak


Írta: kaloz&Dan
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2004. már. 27. szombat - 16:35

kal0z:

A nagyszünetben békés zombulásomat a telefon villogása zavarta meg, Szatyor csörgetett. Visszahívtam, és kiderült, hogy a híres Riflektidbolyz basszerosát nem volt, aki elkalauzolja gyönyörű falunkban. Így ellógtam az utolsó órámat, és kimentem Szatyor bácsi elé a "Stadionokhoz". Ezek után eljöttünk hozzánk, mert le kellett tenni a cuccomat, illetve Szatyort "megreggeliztettem", benyomott négy zsömlét együltő helyében :-). Míg táplálkozott, én szóval tartottam, időközben aztán befutott Ócsi is, így kajeszolás után nekiálltunk hárman cédéborítókat kivagdosni. Nemsokára elindultunk a Veres Lik felé, ahol a Riflektidbolyz maradék két tagja várakozott. Ezután elmentünk a Miszter Sörbe, ahol a nemzetközi boozertalálkozónak nyoma sem volt, azonban később befutott Edgaar és Timi, akiknek a pultos csaj már töltötte is ki a VBK-t, amint meglátta őket az ablakban :-)). Rövid iszogatás meg beszélgetés után (na meg miután felhívtam Oxy-t hogy jöjjön le a VY-be :-)) a Reflected-es srácok elhúztak, mi azonban maradtunk még egy boroskóla erejéig.

A VY-be érve láttuk, hogy a Graveyard at maximum kezdett. Már hallottam őket, igaz akkor még asszem nem volt fúvósuk. A ska-punkjuk továbbra sem fog meg különösebben, de azért "bekólázott" állapotomnak köszönhetően néha roptam rájuk. Igazából kibaszott sokan voltak a VY-ben, alig lehetett elférni, viszont a rengeteg emberhez képest meglepően kevés ismerőssel találkoztam, ezt már egyszer a még egy Simon's-os FRL buli alkalmával megfigyeltem. Fura...

Graveyard után jött a Nem mind-1 akiket én náááágyon nem kedvelek mert sztem egy, khm-khm, egy Macskanaci klón az egész zenekar. Őket az öltözőből néztem végig, miután kint egy autónál valakik nem rejtettek el rendesen egy üvegecske Wodkawskaja-t, amelyet a nadrágunkban becsempésztünk (erre jó a "pizsamanadrág" :-)). Szóval iszogatva néztük a Nem mind-1-et, és még mindig nem tetszett. A basszerosnak egy öthúrosa volt és pózerkedett, a gitáros meg pontatlanul pengetett. De azér csináltak hangulatot rendesen.

A következő zenekar a Bankrupt volt, őket asszem legutóbb még a Zöld Pardonban láttam, szal már elég rég. Faszán nyomták, denszeltem is rendesen, de ennek ellenére igazából semmi különös. Arra emlékszem, hogy elnyomták a Listen-t, a klippes slágert :-). Ekkor azonban nem engedtek már minket be az öltözőbe, mer asszem az FRL saját kidobóembere kidobott onnan :-(. Kimentem telefonálni egyet, aztán mire visszamentem, már vége is volt a Bankruptnak.

Miután felpakolták a saját dobcuccukat, következett a Fürgerókalábak. Kurvajól nyomták, csak a számok rövidnek tűntek. Ennek a titkára csak a buli legvégén jöttünk rá, ugyanis az öltözőben ott figyelt a számlistájuk, és a számok nagy részét ömlesztve játszották, néha alig tudtam követni, hogy mit játszanak. Hatalmas denszelést lenyomtunk, és érdekes módon az emberek jórésze beállt a színpad elé, mint valami stadionos bulin. Még kisebb korom kedvenc slágereire küldtem én is rendesen, az újakra nem annyira. A végén úgy éreztem, hogy az FRL kibaszott jól küldte, hatalmas volt a hangulat, de valami hiányzott, és ettől teljesen szarul lettem. Talán én vagyok kevésbé nagy rajongó, mint régen, talán ők lettek profibbak (hiányzott a spontaneitás?), nem tudom. Mindenesetre valami nagyon nagyon nem volt ott :-(

Ezek után vártuk az est utolsó zenekarát Salgó city-ből, a Reflected-et. A dobos Zsolti sokáig szerelt, már Szatyor és az énekes-gityós Gergő is beszereltek, és random riffekkel szórakoztatták a közönséget. Ezekután kezdtek. Jóó sok NOFX feldolgozást játszottak (gondolom belopták ezzel magukat Dan kolléga "pici civeckéjébe" is magukat :-)), például Murder the government, Champs-elysées. Az előbbit már legutóbb, Babkarácsonyon is úgy konferált fel Gergő, hogy egy kurva hosszú NOFX szám jön, de a rajnogótábor lelőtte a poént. A Champs-elysées-t pedig sokkal jobb kiejtéssel küldte, mint Fat Mike :-). Aztán játszottak egy számot, ami egy padlóburkoló anyagról szólt. Először a padlószőnyegre tippeltem, de aztán kiderült, hogy a padló burkolására használatos poli-vinilkloridról szól, azaz Linóleum :-). Az az egyik első NOFX szám amit megismertem, és az egyik kedvencem is, ráadásul nekem is küldték, szóval nagyon odavoltam. Eljátszották a demó számait is, majd egy Kids aren't alright (Offspring, JEEEEE) után követeltünk ráadást is. Babkarácsonyon láttam őket legutóbb, azóta rengeteget fejlődtek, Szatyor már néha vokálozott is, bár sztem még mindig keveset. Szóval nagyon faszák voltak a riflektidtidbolyzok :-).

Kicsit még lógtunk a VY-ben, aztán a 2.40es busszal elléceltünk, én meg rájöttem, hogy sokkal faszább, ha a végállomásig megyek aztán a régi jó Bem Rockpartot érintve hazasétafikálok. Hát ennyi. Gyertek focinapra!!

http://www.nemmind1.hu
http://www.bankrupt.at.hu
http://www.furgerokalabak.hu
http://reflected.ini.hu


Dan:

Kilencig ingyenes. Nekem mindegy, nem sietek. A kapuban iszonyat nagy tömeg, sor, ilyet még nem láttam. Részeg fiatalok tömege, van, akit már ki is basztak. :) Állok az esőben, csevegek pár emberrel. Fél körül magabiztosan megyek lefele, azzal fogadnak, hogy vendéglista nuku, perkáljak. Na, ezen jól felbasztam az agyam, befizettem az egy rongyot. Iszonyat tömeg volt, pára, füst, nyomor.

A Graveyard at Maximum érdekelt volna, persze lekéstem. A további zenekarok meg nem izgattak. Az átlagéletkor tényleg nagyon alacsony volt, de engem nem különösebben zavart ez a társaság, meg lehet szokni. Meg aztán ott vannak a 14-15 éves csajszik is. Az egyiken egy kis top volt, amibe nagy hosszú csíkokat vágott. Minden kilógott. :) Őt megszavaztam az este legjobb csajának. :) Na mindegy, vicces volt az egész. Alig néhány ismerős arc... A Nem Mind-1-ből kb. fél számot hallottam, nem izgatott. A Bankruptból már kicsit többet, de nem figyeltem. Régi számot már szinte egyáltalán nem játszottak, a feldolgozások főleg a régiek. Persze csomóan pogóztak minden koncerten. Ebből a szempontból kellemes volt a zenekarok helyzete, mindenkinek volt közönsége bőven. Állítólag most már nemsokára tényleg kijön az új Bankrupt lemez. A Fürgerókalábakra persze teljesen megtelt a terem. Hátulról figyeltük az eseményeket. Kb. egy szokásos koncertet nyomtak le. Az FRL jó, ha már kicsit ki is nőttem ezt a stílust. Boldogan énekeltem a számokat, az egyik hc-metalra még pogózni is bementem. :) Jól megtapostak. Szerencsére sokan leléptek a koncert után, így már nyugodtabb körülmények között lehetett hallgatni a salgótarjáni Reflected-et. Már volt bennem pár sör, így nem nagyon koncentráltam az ő produkciójukra sem, de amit láttam, az tetszett. Mint azt már előre mondták nekem, tényleg jó az énekes gyerek hangja. Játszottak vagy 3 NOFX-et, volt Blink is, egy Offspring számot pedig kaloz énekelt a zenekarral. A stílus is kb. ez a vonal, deszkás-kali-punk. Feldolgozták a Dédapám c. slágert is. Fiatalság, lendület. Jó volt.

A koncertek után kezdődött az igazi buli. Újabb sörök, Sas slágerei, tánc, szokásos feeling. Már fél4-kor elkezdtek kiterelni minket a helyről, nem tudom, mi volt az oka a korai zárásnak. Na mindegy, így is reggel 6 lett, mire hazaértem, közben persze jól szétáztam...