Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. III. 13. Budapest - Tárnok - Budapest - Tárnok - Budapest


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. már. 14. vasárnap - 15:16

Jeee! Igazán izgalmas események részese voltam tegnap. A Vörös Yukban kezdtem, pontosan fél9-kor, a meghirdetett időpontban kezdett az amerikai I Farm zenekar. Kb. 200-250 punk érkezett a neves banda koncertjére. A színpadot jól megpakolták hangcuccal, minden kibaszott jól szólt. Az öttagú banda hagyományos punk felállásban nyomult, dob, 2 gitár, basszus, ének. Az első hangokra azonnal beindult a tömeg, mindenki üvöltötte az I Farm Is Lying To Be Popular album kezdőszámának, a Shut Up and Read-nek a szövegét. Hát igen, a neten gyorsan terjednek a zenék. :) Alig bírta a korlát, úgy ugráltak az emberek a tömegbe. Persze a zenekar tagjai sem szarakodtak, rendszeresen láthattuk őket a tömegben. Iszonyatos volt a hőség, de mindenki maradt a teremben, akkora volt a hangulat. A stílus punk hardcore elemekkel, dallamokkal, keménységgel. Persze húrszakadásban sem volt hiány, akkora lendülettel nyomta a banda. Nem szarakodtak, nyomták tovább kevesebb húrral! Amikor a szólógitáron csak egy húr maradt, nekiállt a gitáros gyerek húrt cserélni. Ez alatt sem kellett unatkoznunk, a zenekar többi tagja egy Dead Kennedys feldolgozással kedveskedett nekünk. A Nazi Punks Fuck Off-ot egyszerre üvöltötte mind a 200 ember a teremben. A koncert második felében egy igazi showelem következett, minden tag hangszert cserélt, és így nyomták tovább a koncertet. Multitalentumok! A dobos gyerek az énekes poszton is kurva jó volt. Olyan lendületesen nyomta, mint állat. A korlátról akkorát ugrott, hogy kb. 10 ember feküdt alatta a földön, mire feltápászkodott. Hát igen, egy 120 kilós csávónál ez nem meglepő. :) Szóval kibaszott nagy volt a hangulat! A koncertet egy Minor Threat feldolgozással zárták, erre akkora tombolás alakult ki, hogy csak úgy rengett a ház. Törtek a csontok, folyt a vér. :) Mindenki sajnálhatja, aki kihagyta a bulit, rég nem tomboltam ekkorát.

Kurvára kifáradtam a koncerten, de azért még megvártam a Józanészek koncertjét. Semmi jóra nem számítottam, ezért nagyon meglepődtem, amikor a tök király alter zenéjüket meghallottam. Értelmes szövegek, kellemes zene. És egy rakás punk is maradt bulizni, szóval jót táncoltunk.

Mivel nem akartam lemaradni a tárnoki koncertekről, indultam is ki. Sajnos már csak a Semmi Komoly-t tudtam elcsípni. Kurva jó volt! A nagy teremben kb. 100-150 helyi arc gyűlt össze, és már az első hangokra beindult a zúzás. A zenekar szokásos programmal készült, főleg az új album számait nyomatták, és meglepetésként 3 vadiúj dalt is elnyomtak, amit még soha nem hallottam. A hangzás itt is király volt. Párszor beugrottam a színpadról, nyomtunk egy kis circle pit-et, majd vége is lett a koncertnek. Elégedetten távoztam a teremből...

---------

Most pedig következzék, hogy valójában mi történt tegnap:

Fél 7-kor szedtem fel Mezőt, majd mentünk a próbaterembe a cuccokért. Bepakoltunk, majd kimentünk Tárnokra, ahol pont összefutottunk a zenekar további tagjaival. Mindent kihajigáltam a kocsiból, majd azonnal indultam vissza a Vörös Yukba, hogy elcsípjem az I Farm koncertjét. Kicsit féltem, hogy lekésem a koncertet. Este 9-re értem oda, a fél9-es hivatalos kezdés ellenére még nem volt a helyszínen a zenekar. Nem baj, vártunk türelemmel. Sorra érkeztek a hírek, hogy már közeledik a zenekar, mindjárt kezdődik, stb. Jó hangulatban üldögéltünk az egyik padnál, és dumáltunk. Állítólag egy sör már 320-ba kerül (az olcsóbb), én maradtam a szódánál. Sajnos zsíroskenyér már nem létezik, helyette 180-ért vettem egy sonkás szendvicset, amit előre csomagolva szállít valami szendvicses cég. Ennek az a legnagyobb hátránya a helyszíni gyártással szemben, hogy az X napos szendvics már elég ehetetlen volt, a benne lévő saláta meg már rohadásnak indult (a lejárat szerint még 2 napig jó volt...) Mindegy, ha már megvettem, megettem. Új szolgáltatás a Yukban a szemétszedő bácsi. Tudjátok, ő az, aki a menőbb szórakozóhelyeken időnként meglátogatja az asztalodat, nekiáll szemetet szedni az asztalról, meglötyögtet minden üveget, sörösdobozt, hátha nincs már benne pia, majd továbbáll. Igazán kellemes élmény érkezése. :) Kb. 80 punker érkezett az I Farm megtekintésére, ők szépen lassan szállingóztak hazafele, ahogy telt az idő. Ellenben a három hivatalosan meghirdetett zenekar rendületlenül nyomta, ők voltak a Józanészek, Mind1 és a Making History. Remek produkciójukra fejenként kb. 5 ember volt kíváncsi. Nem sokat láttam a fellépőkből, de szvsz szörnyűek voltak. Vártunk, vártunk, vártunk, majd hajnal 1, fél2 körül Pándi Bali beszélt a zenekarral, akik közölték, már nem érnek fel időben. Azért az durva buli, ahol Sas, Vírus, és McCheap is távozik éjfél körül. :) Hazavittem pár embert, majd irány vissza Tárnokra a Semmi Komoly cuccaiért. Itt pár seggrészeg emberrel, és a zenekar nem túl józan társaságával találkoztam. Végre ehettem fincsi hagymás zsíroskenyeret, majd vártam hajnal 4-ig, mikor a zenekar tagjai elhúztak busszal, mi meg cuccolhattunk be a kocsiba, majd irány vissza a próbaterembe, majd haza. Fél 7 fele már feküdtem is le, hatalmas élmény volt ez az este!

/A sok szóismétlést tudjátok be annak, hogy nem aludtam túl sokat.../