Punk Portál - 2024. március 28.





 

Pécs - 2001.03.15.


Írta: Endrődi Bal
Feltöltötte: Endrődi Bal
Ekkor: 2001. már. 15. csütörtök - 12:24

Szóval 2-en mentünk Paksról Pécsre.
Már délelőtt elindultunk, hogy legyen időnk bemelegíteni a bulira. Úgy 2 környékén már ott is voltunk Pécsen. A buszon majdnem végig állni kellett. Pécsen első utunk a non stop boltok felé vezetett ahol némi szeszt vettünk magunkhoz,hogy oldjuk a hangulatot. Az akció sikeres volt annyira, hogy nem is találtuk meg a házat ahol laktunk... Aztán mégis sikerűlt.
18 óra magasságán elindultunk, hogy megkeressük a Prémium Rockpadlást. Ez csak többszöri próbálkozás után sikerűlt, mert a helynek nem ez a neve. A tett színhelyén már ott volt a lecsapunk legénysége. Amennyit dumáltam velük rendes gyerekek. Némi italozás következett ami idő alatt megismertem Szakonyi Balázst és a Brigád bészesét is. Akit már ismertem csak ezt én nem tudtam. Hatalmas "örömünkre" a koncert kezdés előtt egy fél órával megjöttek a fajvédő
skin "barátaink".

Az öröm hatalmas volt. Kissé beszartunk lévén, hogy mi friss húsok voltunk... Ez a félelmünk beigazolódott.

Aztán elsőnek elkezdett zenélni a Brigád.
Nagyon vártam a fellépésüket mert már sokat hallottam róluk. Igazán jó zenét játszanak.Valahogy van bennük egyéniség. Az ének kissé érthetetlen volt...ezért a szövegek javát nem értettem. A Bad Religion feldolgozás viszont tényleg nagyon jó!
Ez az amit külön kielelnék. Az Antiszociális is nagyonjó szám. Kiemelném még az angol nyelvű számokat amik úgyszint nagyon jók. A koncert alatt a neonáci barátaink is beéllesítették magukat.
Egy dagadt fasz náci belekötött a havromba megpróbálta fejbe térdelni többször is. Ez szerencsére nem jött be neki ,mert a haver országos válogatott boxoló.. Ami a szerencsénk volt az az, hogy a Brgiád bészese segítségünkre jött és leállította a srácot. Ezért külön köszönet.
A skin srác továbbra se állította le magát ezért mi inkább nem mentünk be bulizni.
A Picsa dobosa is segített elintézni a dolgot. Ezúton szeretnénk neki is köszönetet mondani.

Második volt a Lecsapunk.
Már láttam őket egyszer... nem volt egy nagy élmény. Most se volt az. Valahogy mintha végig ugyan azt az egy számot játszották volna. Ami egy egyórás koncert során már megrázó volt. 3 hang és ugyanaz a dallam végig. Minden szám ugyan arra a sémára épült. Valami lassú intro, pár másodperec.. aztán dzs dzsi dzsi és ordítozás. tetszene nekem ezek az ordítozós punk zenék, de a Lecsapunk valahogy annyira szükre, hogy az már fáj. Tényleg sajnálom, hogy ezt kell mondanom, mert egyébként meg szimpik voltak a zenészek.

Harmadik fellépő a német banda volt.
Már előre vártam őket, mert a koncert előtt dumáltam velük és jó zenéket kedveltek a skacok.
Elkezdtek zenélni és tényleg, valami iszonyat jó zenét játszottak. A kopasz fiatalok valahogy úgy érezték, hogy attól, hogy a zenekar német, nekik most nagyon bizonyítani kell. Bementek pogózni és a szünetekben hangos "sieg heil" kiálltásokkal akarták dícsérték az együttest.

Első meglepetésemre az együttes nem szólt rá semmit. Aztán úgy a harmadik szám után a németek már megunták az egészet. Megpróbálták leállítani a skineket. Mondvám, hogy ez punk buli ne tegyék tönkre. Meg ilyen dolgok. Ez csak tovább ingerelte az amúgy is elemükben levő skineket. A hangulat egyre forróbb lett.
Érezni lehetett,hogy valami történni fog... Ezt a zenészek is érezték.
Utolsó próbálkozásukban újra felszólították a skineket a távozásra. Ez a második felszólíttás már kissé durvább volt.
A punkok megtapsolták a zenekart a skinek meg sieg heileztek tovább. Meg szidták a zenekart. A zenekar úgy döntött, hogy lejátsza stay together-t a békítés céljával.
A szám elején kitört a verekedés. Valami punk csaj meg egy skin lány verekedtek össze aztán meg a faszijajik is.
A zenélés leállt.

A bulinak így lett vége.
Engem elfogott a düh. Az a tehetetlen düh amikor az ember vért akar, de mégse tesz semmit, mert nem tehet. A németek le voltak törve. Eljöttek Németországból és nem tudnak egy bulit lenyomni mert nehány fasz skin elbassza az egész bulit.

Egész eddig nem utáltam nagyon a skineket. Megváltozott a véleményem. Tüzzel vassal írtani kell őket. Mindenkinek! Aki szemet huny a szélsőjobbnak az bűnös. Aki nem ismeri el,hogy a szélsőjobb egyre fenyegetőbb vész az hazudik. Magának és másoknak is. A végére még csak annyi, hogy ezek után úgy érzem nem nagyon akarok idegenbe koncertre menni...