Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. III. 5. Vörös Yuk - Ska buli


Írta: Dan&Madafaka
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. már. 7. vasárnap - 12:35

Dan:

Szokásos buli. Kicsit ezt éreztem végig. Azért nem volt rossz. Viszonylag korán érkeztem, a Vörösben még csak pár ember ténfergett. Most, hogy megnyílt a Kék Yuk, új alkalmazottakra is szükség van, nagy örömmel tapasztaltam, hogy az újak mind közülünk kerültek ki, koncertlátogató arcok dolgoznak most a Vörös Yukban. Ez nagyon nagy pozitívum. Ugyancsak újítás a merch pult kiegészülése. Egy Headbanger style bolt cuccait pakolták ki (pontosan nem tudom, melyik boltét, lehet, hogy pont a Headbangerét). Lehet kapni Picsa, Junkies pulcsit, szegecses övet, ilyesmit. Hát, ha valakinek erre van igénye... Pár gyűrött Ringispil póló is került a kínálatba.

Mivel még semmi izgalmas nem volt a Vörösben, átmentem a Kékbe megnézni, milyen az új hely. A Sonicban soha nem jártam, csak a kistermet ismertem. A bejáratnál a Vörösből ismert biztonságiak fogadtak. Nagyon kellemes a Kék is. Kicsit tényleg igényesebb a kivitel, persze minden kék. A koncertterem nagyobb, mint a Vörösben, de egy HC bulinál azért én vigyáznék a mindenféle díszítésekkel. A kisterem is megvan, felváltva nyomták a két helyszínen a csaj-metál zenekarok. A közönség a stílushoz illett, hosszúhajú metálosok, néhány kifestett arc. Az est folyamán a Vörösben is találkoztunk pár kifestett metálossal, valószínűleg elég meglepő volt számukra a rengeteg ska zene, egy ajtóval errébb mentek be. :) Persze senki nem szólt nekik.

Vissza a Vörös Yukba! A TV-ken épp Kisvakond kalandjai mentek, így gyorsan leültünk elé. Elég szar volt úgy nézni, hogy a szemünkbe világítottak a diszkófények, de a rajzfilm nagyon szuper! Mikor felkeltem a székből, jelentősen többen voltunk már. Az este folyamán nagyon sok ismeretlen, új arc volt lenn, de ez végülis nem baj. Cserélődik a közönség, csak páran maradnak...

A Rakéta nevű zenekar kezdett, enyhén szólva nem voltam elragadtatva a produkciótól. Béna rikácsoló ének, egyáltalán nem hallható gitár, amatőr produkció. Igazából csak a szinti-orgona tetszett benne, az egész jó volt. Ja, volt szaxofonos is. Mivel nagyon nagy csúszás volt, kb. 4-5 számot játszottak csak. A rajongótábor kb. a szerbekből állt. Mivel vonattal érkeztek Jugoszláviából, már kellemesen érezte magát mindenki. Ők nagyon tomboltak az első sorban. A szövegeket nem értették. Én igen, és nem hatott meg a mély mondanivaló, amit a zenekar közvetített.

A Pluto-ról mar hallottam párszor, de most sikerült először elcsípni őket élőben. Igazából nem vártam túl sokat az alter-ska zenéjüktől, de kellemesen csalódtam. Elég visszafogott előadói stílusban prezentáltak néhány számot magyarul, majd áttértek az orosz szövegű számokra. Nem hiszem, hogy a kedvenceim lesznek, de szerintem egész jó volt, amit csináltak. Szinte végig ketten énekeltek egyszerre, nagyon jól illett egymáshoz a két énekhang. A koncert végére már kevésbé tudtam koncentrálni, mert inkább a tánctéren figyeltünk két lánykát, akik igen erotikus táncba kezdtek. (Lásd majd a keksz.net-en!:)

A szerbek csapata érkezett, színpadon a Ringispil! A soktagú (nem számoltam meg) zenekar tagja mind nagyon fiatalok, a legidősebb 20 éves. Ehhez képest nagyon király bulit csináltak, profi ska zenét játszottak. Nem volt túlságosan egyedi, de nekem tetszett. A zenekar legkiemelkedőbb tagjai (legalábbis kinézetre) a szaxofonos lány volt, akinek azt hiszem, nyugodtan kioszthatjuk az "eddig látott legszebb szaxofonos" díjat. Nagyon sokan táncoltak, ment a skank rendesen. Egy Exploited pulcsis srác sértődötten közölte a haverjával, hogy ezek a hülyék még pogózni sem tudnak... Hehe. Mondtam nekik, nézzenek át a Kékbe, ott biztos van pogó. Még simán nyomta volna a zenekar, de valamiért nem hagyták, hogy többet játsszanak. Nem tudom, miért. Ha már ilyen messziről eljöttek, nyugodtan nyomhattak volna még pár számot. A PASO-nak meg tökmindegy lett volna, mikor kezdenek, őket úgyis mindenki megvárja.

A Ringispil után átmentem megnézni a Kékbe, mi a helyzet, főleg, mert Schleki mondta, hogy épp egy death metal zenekar nyomja csaj énekessel. Kemény volt! Sajnos a nevüket nem tudom. A kisteremben nyomták, egy kicsi csajszi állt a színpad előtt, és nagyon komolyan hörgött, ordított. Nem mondom, hogy megközelítette az Undying színvonalát, de tényleg tiszteletreméltó volt, amit csinált. Sajnos a kisterem akusztikája nem valami jó (vagy csak a hangosítás volt szar), így nem igazán lehetett hallani a gitárosok technikás játékát. Azért így is elég szépen megtelt a terem, minden hosszúhajú rázta a fejét az első sorban. :) A koncert végén elnyomtak egy Cannibal Corpse feldolgozást, kemény volt. Ezután siettem vissza a Vörösbe...

...mert kezdett a PASO! Szokás szerint megtelt a terem, táncolni nem igazán lehetett elől, mert túl sokan voltak, inkább csak lökdösődés ment. Meg pár hülye bodysurfölt is. Csak tudnám, minek... Ami elég zavaró volt még elől, hogy az egyik piros lámpát a közönség felé fordították, így a szemünkbe világított. Legalább kicsit megtapasztaltuk, milyen szar a színpadon állni a reflektorfényben... A koncert előtt azon gondolkoztam, hogy már kezdem unni a PASO-t, annyiszor láttam mostanában. Aztán elkezdték játszani a Gagarint, és azt éreztem, hogy ez még mindig kurva jóóó! Egyszerűen magával ragad a zene, és mindenki táncra perdül. Később már hátrább próbáltam táncolni, vagy csak álldogáltam, és hallgattam a zenét. Egy vendégtrombitással játszottak most, ha jól értettem, a Skafunders zenekarból. Nyomtak néhány számot az újakból, és egy vadi újat is bemutattak, ami egy rendőrrel való társalgást prezentált. Nem tetszett annyira, kicsit talán túl egyszerű volt. A koncert végén egy tradicionális ska-reggae feldolgozást adtak elő a 60-as évekből, nagyon profi volt. Aztán záráskén Gagarin megint.

A koncertek után DJ Sas nyomatta a slágereket, mi meg táncikáltunk hajnalig. Fél5 fele tereltek ki minket a Yukból.

Madafaka:

Jó boozerhez illőn rendesen öntöttem magamba az alkoholt és még valami ásványvizespalackba csempészett röviddel is megkínáltak. Nem hánytam.

Az estét próbával nyitottam, amire elhívtam M0t69-et is (Porcelánbusz) pótolván a Contact jelenlegi doboshiányát. Itt kezdtem el inni. A próba annyira jól sikerült, hogy kis híján abba se hagytuk, ám mivel én megígértem Tomának, hogy meeting van fél 9-kor a Borároson, így 9-kor már tényleg véget vetettem neki. Toma nem volt mérges. Találkoztunk, majd miután leraktam nála a gitárom (ugyanis a Club Tequila ma veszi föl a demóját), valamint hazavitt, hogy átvegyem a cipőm (minekután nem akartam úgy járni, mint a legutóbbi PASO-n mikoris hasonlóan illuminált állapotban tönkrevágta a dzsetta a lábam) léptünk is a Yukba (kocsival). Elég a zárójelekből!

Mivel 10-re érkeztünk, tényként könyvelhettük el, hogy lemaradtunk az első zenekarról, ami a kiírás szerint a Pluto volt. Igenám! Csakhogy a Pluto énekese minden bizonnyal azon kérdésre, hogy kezdenének-e eképp felelt: "MER MÉR?" így ők át is kerültek a 2. helyre. Egyszómintszáz a Rakéta volt az, amiről lemaradtam. Ez csak abból a szempontból gáz, hogy fingom sincs, hogy miről. Hanem a Pluto éppannyira tetszett, mint legutóbb, ha nem jobban. Javítanék. Az idézet helyesen: "Maradjunk barátok, maradjunk barátok, a faszt maradunk mi barátok" Így sokkal ütősebb is. Fergeteges bulit nyomtak, hihetetlen nagy volt a bulakínálat.

Megnéztem ám a merchstandot is! Volt vagy 8 kitűző?! Siralom. Nade nem is ez a lényeg, hanem a pulóver és póló szektor. Nagyot alkothatott a Junkies a ska számával, hogy ilyen szinten beitta magát az árukínálatba. Úgy vélem a Tankcsapdára is nagyon oda kell figyelni, mert a pulóver alapján ők is minden bizonnyal ska-ban utaznak újonnan.

Merchstand meg iszogatás után jött a Ringispil Jugoszláviából. Egycsapásra szerelmes lettem a szaxis macába (érted.. szaxis maca (hú bazmeg ez aztán a gyenge poén) /én nem értem - Dan/). Természetesen erre is ment a skanking ezerrel, bár nagyon meg voltunk szaporodva. Apropó szaporulat. A ruhatárosnőnek igazán összedobhatna a színtér egy ekire valót, mert elég gyatrán pörgött az este.

Végül jött a PASO. Most mit mondjak? Ugyanolyan jó volt, mint eddig, bár mikor először hallottam, nem tetszett. Nade aztán ez megváltozott. Találtam egy teli doboz sört (azért vetemedtem rá, mert két picsa önfeledten kortyolgatta az enyimet, de erről szól a unity) amit magamhoz is vettem, ám hiphop ki is csusszant a kezemből és a földön landolt. Hiába. Könnyen jött, könnyen ment.
Aztán csak vedeltem, meg beszélgettem, meg személyeskedtem, meg egyszer nagyon táncoltam elől (erre határozottan emlékszem). Végül úgy keveredtem haza, hogy elmentem Kispestig (mert elaludtam a metrón), majd vissza. Elvileg 9-kor dolgom lenne, de inkább alszom. Az - úgy érzem - lényegesen remekebb elfoglaltság. 7-kor nincs Private Gold, úgyhogy erről nem írok, pupákok.