Punk Portál - 2024. április 20.





 

2004. II. 27. Marco Polo - Metalcore matiné


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. feb. 28. szombat - 20:12

Pontban hétkor kezdés, szóval kb. öt perccel 7 előtt én érkezem. Kezemre KISELEJTEZVE pecsétet nyomnak, majd xBencex-től kapok 3 SpongyaBob kitűzőt, amiket Bécsben szemeltem ki egy csajon. Kurva jók!! Köszi! Ja, és kaptam egy új SixCuts kitűzőt is. Ha már ihattam, gondoltam kipróbálom a helyi sört, régebben nem volt annyira rossz. 280-ért kaptam is 4 deci csapolt lötyit. Kurvára vizezett volt, kb. ihatatlan. Alig bírtam legyűrni. Közben szépen lassan érkeztek az emberek. Nem voltak annyian, mint pl. a Szuicidon, de azért a kis terem egész jól megtelt a koncertek alatt.

8 előtt valamivel végre kezdett a Velvet Stab. Királyul szólt minden, kurva jól nyomták. Elhangzott néhány vadiúj szám, a többi meg a CD-ről. Érkezett egy rakás fiatal "metálos" srác, néhányan ki is festették magukat. Szöges karkötők, headbanger pulcsik, stb. Na, ők ilyen "béna HC-sek" megszólalások mellett nekiálltak pogózni. :) Viccesek voltak kicsit. Aztán érkezett egy nagyon kemény gyerek, aki beállt az első sorba, nagyon szigorúan nézett, aztán néha elkezdett nagy karcsapásokkal ütni mindenkit, akit ér. Teljes erőből. Azt hitte, most ő itt a true hardcore arc, vagy nem tudom. Seggfej. Kevés ideje volt a Velvet Stab-nek, amit a szervező Bencére próbáltak kenni, szerintem inkább időben kellett volna kezdeni! :) Eleinte a terem végében álltam, de az egész este működő kibaszott stroboszkóp nagyon idegesített, ezért előre mentem, ahol már nem villogott a szemembe. Innen jól lehetett látni, ahogy a gitáros srác vokálozott néha. Nagyon durva képet vágott, miközben teli torokból hörgött.

A Buried by Time második koncertjét nyomta új gitárosával, most több szám ment már, mint a múltkor. Nagyon király volt most is, elég nagy beleéléssel nyomták. A rockerek, meg a keménykedő hülyegyerek kiegészülve egy másik vadállattal zúztak elöl. Én csak hátulról tudtam élvezni a koncertet, mert későn érkeztem. Így a villogó strobi is eléggé zavart. Mindegy, metál volt, király volt.

Az előzőekből tanulva már jó korán a koncertterembe mentem vissza, hogy ne maradjak le semmiről, és ne kelljen hátul állnom. Így láthattam, ahogy a Julith Krishun dobosa összerakja a duplázót, a kurva profin kinéző cineket, és az egész cuccot. Alig fért el a színpadon. :) Minden nagyon profin be volt csomagolva, még a cin-állványok, meg a duplázó is ládában volt. A kábelek egy külön dobozban kaptak helyet, egy rakás szerszámmal együtt. Felkészülten érkeztek. Egymásra pakoltak egy nagy rakás erősítőt, meg hangfalat, ez garantálta a jó hangzást. A zenekar felállása: dob, gitár, basszusgitár, 2 ének. A srácok nagyon soványak voltak, azon filozofáltunk, hogy vajon nem jut otthon kajára? Németországban ez nem nagyon valószínű. Az egyik énekes srácnak igazi német bajuszkája is volt. Nem mondanám hogy nagyon csinos srácok voltak. Ellenben a basszeros csajszi nagyon jól nézett ki! Már megérte elmenni a koncertre. :) Hangolásként játszottak pár rikácsolós témát, mindenki bevonult a terembe, erre lerakták a hangszereket, és elmentek átöltözni... Egyébként a csajszinak egy totál fekete basszgitárja volt, a srácnak meg egy hozzá méretezett tök pici gitárja. (Bocs, a márkákhoz nem értek, de az látszott, hogy nem olcsó cuccokon nyomták.) Átöltözés után (a lánykára stílszerűen Walls of Jericho póló került) elkezdték a koncertet. Nagyon durván szólt, király volt, nekem mégsem tetszett annyira. A kaotikus jelző eléggé illik a metál zenére, amit nyomtak. A két énekes gyerek magukból kikelve ordítottak. A bajuszos nagyon beleélte magát, rendszeresen fetrengett a földön, verte a fejét, fojtogatta magát a mikrofonkábellel, ilyesmi. A másik csak a távolba meredve üvöltött. Szerintem nem ártott volna a két énekes helyett két gitáros, és egy kicsit több dallam a zenébe. Ez már nekem kicsit sok volt. A két keménykedő csávó iszonyatosan élvezte a bulit, szarrá verték egymást. Csak tudnám ebben mi a jó. Szerintem meglepődtek volna, ha tényleg igazi mosh alakult volna ki... A számok között néhány kommentárt hallhattunk, meséltek ez előző napi bulijukról, ahol 8-an nézték meg őket. Ehhez képest itt tök sokan voltunk, nagyon meg is tapsoltuk őket, szóval siker volt. Nyomtak kérésre egy ráadást, de nem volt több számuk, ezért ismételtek. Mondjuk nekem nem tűnt fel, hogy ez a szám már lett volna.

A koncert után valami DJ érkezett, de a közönség 90%-a azonnal távozott. Kis punnyadás után mi is.