Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. II. 21. Tiszafüred


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. feb. 23. hétfõ - 10:29

Alig aludtam még 6 órája a battai koncert után, amikor csörög a telefonom. Picsába. Mező az, hogy le kéne vinni a zenekar cuccait Tiszafüredre, mert a beígért söfőr lemondta az utat. Nem akartam cserbenhagyni a zenekart, szóval elvállaltam az utat.

5 előtt valamivel találkoztunk a Batyin, majd elindultunk a próbaterembe. (A többiek akkor már a vonaton ültek.) Bepakoltunk egy jó nagy rakás erősítőt, hangfalat, pár dobcuccot, gitárokat. Jól meg is telt a kocsi. Aztán nekivágtunk az útnak. Kurva hosszú volt, kb. két és fél óra alatt értünk Tiszafüredre. A többiek még mindig sehol. Rossz helyen szálltak le a vonatról, aztán elszúrták a csatlakozásokat, össze-vissza bénáztak. :) Aztán nagy nehezen megérkeztek, kimentünk értük az állomásra.

A hely a megszokott, nagyon hangulatos kis házikó, igazi pankos dekorációval, a cserépkályha szerencsére most is jól be volt fűtve. Az emberek nagyon barátságosak voltak (a nagyja), Olga, a szervező kedvesen fogadott minket. Jó részeg volt. :) A koncertek kezdetére már az egyik sarokban aludt, a buli végéig magához sem tért. A közönség kb. 20 fő volt a zenekarok tagjain kívül. Ez elég kevés, de egyébként sokkal többen be sem fértek volna a kis házba. Totál más egy ilyen buli hangulata, mint otthon, most józanul is sikerült megtapasztalnom.

A cuccok bepakolása után az Éhenkórászok zenekar kezdett, Hatvanból érkeztek. Nem vártam igazán sokat a produkciótól, és kb. beteljesült, amire számítottam. Elég régóta nyomják, így a hangszeres tudással nem volt gond, de a zenében semmi fantáziát nem találtam. Érdektelen szövegek, és tiszta Auróra utánérzés zene. A koncert erősebb része a feldolgozás blokk volt, játszották a Toy Dolls - Glenda and the Test Tube Baby-t, majd áttértek két Kennedys feldolgozásra, ezeknél nagyon lelkes voltam, de sajnos végig halandzsát nyomtak, ami sokat vett el a szám értékéből. Mindegy, már a két Kennedys számért is megérte, hogy eljöttek játszani. Aztán nyomtak még Hosen-t, Konfliktot, majd megpróbálkoztak egy újabb Toy Dolls-zal, a Toccata In Dm-t adták elő. Igen szép teljesítmény volt ez is, de persze elég messze voltak az eredetitől, ez egy nagyon nehéz szám. Kb. egy órája játszottak, amikor következett az "utolsó szám". Érkezett pár újabb rajongó, emelkedett a hangulat. Úgy gondolták, nyomnak még egy kicsit. Kb. elkezdték elölről az egész koncertet, és minden számot elnyomtak még egyszer. Egy és háromnegyed óra után már fogtuk a fejünket, hogy mikor fejezik már be. Aztán vége lett, és bekonferálták a szombathelyi Semmi Komoly-t. :) Kicsit mellé.

Tehát a második zenekar a nemlétező színpadon. Nem volt felesleges lehordani a sok hangcuccot, nagyon királyul szólt minden. Eleinte kb. 3-4 ember volt kíváncsi rájuk a pestieken kívül, a buli végére úgy 15-20-an lettünk. Szokás szerint szupi volt a koncert, sok érdekes nem történt. Játszottak régi számokat is, amikkel direkt erre a bulira készültek, mert a múltkor kértek ilyeneket a közönség soraiból. Játszották a Gördeszkát, amit már nagyon rég nem hallottam. A Semmi Komoly koncertje kb. fél-háromnegyed óra lehetett.

Időközben a kocsma bezárt, ezért elmentünk egy közeli benzinkúthoz, és az összedobott pénzből 28 sört vettünk. Egy kicsit még rohadtunk a helyszínen, majd bepakoltunk, és a többiektől könnyes búcsút véve elindultunk haza. Elég szar volt a hazaút, kurva álmosan kellett vezetnem. Szerencsére élve értünk vissza a próbateremhez, majd haza. Reggel fél7-kor már itthon is voltam. A többiek reggel 6-kor tudtak csak felszállni az első vonatra... Szívás. Összességében nem volt rossz buli, de egy darabig tuti nem megyek most arrafelé.