Punk Portál - 2024. április 23.





 

2004. I. 23. Kultiplex - Velvet Stab, MZ/X, Blind Myself


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. jan. 24. szombat - 01:52

Rövid buliról rövid beszámoló:
Este 8 volt írva a szórólapra. Mivel nem terveztem a buli meglátogatását, este 9-kor még itthon lebzseltem. Aztán rájöttem, hogy jobb lesz nekem, ha lemegyek a Kultiba. Fél 10 körül már hangolgattak a zenekarok, szóval jó volt az időzítés.

Igazából csak a Velvet Stab érdekelt a fellépőkből, jól is nyomták nagyon! Nagyon faszán szólt minden, a tagok teljes beleéléssel játszottak. Főleg az EP számait játszották, plusz volt néhány új, nekem leginkább a cím nélküli darab tetszett. A dobos srácnak egy feles Vilmosra is szüksége volt az egyik szám eljátszásához, meg is kapta egy lelkes rajongótól, aztán eldarálták a max egyperces darabot, ami a többi inkább 5 perchez közelítő nóta mellett igazi kuriózumnak tűnt. Na, szóval tetszett, meg is vettem az EP-t, mert szép a borítója. :) Továbbra is másodgitárost keresnek, lehet jelentkezni! A koncert végén két csajszi hedbengelni kezdett mellettem, vicces volt.

Az MZ/X-ből kb. fél számot néztünk meg, aztán menekültünk. Állítólag beszívva jó lehet ez. A dob, gitár, basszus, ének felállás mellet volt egy kongás srác is, aki mindenféle egyéb szerkentyűket kezelt, amik nem tudom, mik. Ja, meg scratch-elt is. Meg voltak elektronikus betétek. Ez valami ilyen modern alternatív zene, vagy mittomén. A gitárosnak volt egy kb. 10 pedálból álló effekt-cucca, gondolom ki is használta rendesen.

Végül Blind Myself, beharangozott háttérvideókkal. Nem igazán ismerem a zenekart, és nem is nagyon kedvelem. Valahogy eléggé hidegen hagy a zenéjük. Azért végignéztem a koncertet. Kisebb számrészletek tetszettek néha, de amúgy ez tényleg nem az én stílusom. Ellenszenves volt az énekes srác pózerkedése, nemtom, miért jó ez a kiállok-a-színpad-szélére-feltartott-kezekkel, meg a "most akkor mindenki üvöltsön hangosan" duma. A közönségben is sok volt a tőlem elég távol álló ember, ilyen divatarcok, vagy mittomén. Hajlongtak, meg lökdösődtek a zenére, néha azért volt keményebb "pogó" is. A mozivásznon mindenféle érdekességek mentek, igazából 2 tetszett, az egyik részben mindenféle ház-, meg hídrobbantásokat mutattak, a másikban emberek verték egymást szarrá, meg ugráltak egymásra nagyon magasról. Biztos valami kaszkadőr-bemutatón készült a felvétel. :) Nem baj, inkább nézegettem a csinos hajrázós tinilányokat. Az tény, hogy profi volt a koncert, szuperül nyomták, királyok voltak a háttérüvöltések, de összességében nem tetszett.