Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. I. 18. Kultiplex - Stampin' Ground


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. jan. 19. hétfõ - 12:30

Az este 8-as kezdést nem vettem túl komolyan, de kb. 20 perc késéssel megérkeztem. És már játszott az első zenekar! Ilyen se volt még a Kultiban. :) Kb. 20-30 embernek nyomta a Watch My Dying. Még nem láttam őket. Elég profi volt az előadás, most már fényeket is szereltek a terembe, sőt, még strobit is vittek, szóval hatásos volt a fellépés. Egy csajszi állványról fotózta őket. Amúgy nagyon szépek voltak, bőrnadrág, hálós ing, seggig érő haj, igazi metál kinézet, a dobos egy hatalmas fülessel nyomta. Ja, és nagyon durván szólt az egész, ők voltak az este legjobban szóló zenekara. Nem értek az ilyesmihez, a stílus talán death metal, néhol voltak benne nu-metalos hajlongások, amúgy meg eléggé középtempós volt a dolog. Végig azt vártam, mikor indul már be a duplázó, mikor lesz egy kis durvulás. Néha volt, az tetszett, amúgy iszonyatosan untam a koncertet, és mivel rohadt meleg volt a teremben, ki is mentem egy idő után.

A kerthelységben ültünk le, amire egy sátrat raktak, és volt néhány fűtő alkalmatosság is. Ennek ellenére nem volt túl meleg. Pofátlanul elfoglaltuk a csocsózó fiatalok foteljeit, és elterpeszkedtünk a sarokban.

A Leave No Man Behind-ból nem sokat néztünk meg, nem tetszett. Valami hiányzott belőle. Ezen filozofáltam, hogy mennyivel kevesebb ez a metalcore banda, mint bármelyik másik? Ezek nekem eléggé egyformák, mégis van, ami nagyon tetszik, van, ami meg erőtlennek tűnik. Ők az utóbbi kategóriába estek, de nem igazán tudom, miért.

A Dark Clouds inkább hajlik a metal felé, mint a core-ba, ők már sokkal jobban szóltak, volt pár rajongó is, akik nagyon szépen hörögtek a mikrofonba. Időközben kiszellőztették a termet, most meg túl hideg volt. :) Na, szóval jól nyomták, tetszett, az énekes srácban van egy kis sztár-allűr, úgy nyomta, mintha 1000 ember előtt játszana, de ez egyáltalán nem volt zavaró. A számok között beszélt néha, de egy szót sem lehetett érteni abból, amit mondott. :)

A Stampin' Ground-ra már elég szép számú ember gyűlt össze, de még így sem voltunk túl sokan. Nem tudom, mennyire ismert ez a zenekar, de pár fotó alapján úgy gondolom, otthon kicsit nagyobb bulikat nyomnak. :) A zene teljesen rendben volt, bár nem volt olyan a hangzás, hogy "letépi a fejemet". Metalcore volt, keményen, de az ének nem a hörgős, inkább a szaggatott nyögdécselős stílusból, ami nem tetszett annyira. A kigyúrt énekes gyerek igazi angol angol nyelven szólt hozzánk, jó volt hallani. :) Mozgás nem volt túl nagy, eleinte kb. 10-15 ember állt be kicsit mosh-olni, később már inkább csak a fejüket rázták páran, és egy részeg idióta szerencsétlenkedett a színpad előtt. A szövegeket 4-5 ember tudta néha, ők énekelhettek a mikrofonba. (A részeg csávó is nyomta néha a halandzsát.:) Az énekes végig arra kért mindenkit, hogy menjenek előrébb, de egyszerűen nem voltak hajlandók az emberek, elég gáz volt, főleg amikor azzal próbálkozott a srác, hogy baráti jobbot nyújt, lépjenek előrébb, erre senki meg se mozdult... Asszem meg lehet a véleménye a magyarokról. Egy kisebb circle pit után aztán teljesen a terem végére szorult mindenki, és ott is maradtak. Volt még teremkettéválasztós-irtsátok-egymást akció, de nem volt valami sikeres, kb. 10-15 ember indult csak el a túloldalra. Hát ez Angliában szerintem nem így néz ki. :) Az énekes amúgy saját maga felezte a tömeget, máskor is többször a közönség soraiból nyomta. Mosolyt egyetlen egyszer láttam az arcán, amikor kb. 4-5 ember énekelt a mikrofonba, és valaki rájuk ugrott a színpadról, miközben az énekest is kicsit megrugdosta. Na, ez tetszett neki... A koncert végére újra jó meleg lett a teremben.

Visszataps nem volt, nem is nyomtak túl sokat... Nem ez volt életük koncertje szerintem, nekem azért tetszett, jól nyomták. Kár, hogy csak arra mozdulnak meg az emberek, ami sikk. Majd meglátjuk, mi lesz Darkest Hour-on. :) Már számolom a napokat.

Éjfélre vége is volt a bulinak.