Punk Portál - 2024. március 19.





 

Blink 182, interjú Mark Hoppus-szal


Írta: Marcell
Feltöltötte: Marcell
Ekkor: 2001. jún. 24. vasárnap - 23:21

Interjú Mark Hoppus-al, a Blink 182 basszusgitáros-énekesével, több ineterjú kérdéseiből válogatva. (Néhány korai kérdés is!!!)
Forrás: www.punkhardcore.com



Kérdés: Mi volt a legviccesebb dolog történt veled, vagy amit te csináltál?

Mark: Hmmm, hát jó sok mókás dolog történt velem az Markelmúlt néhány évben, de csak egy van, amire most is jól emlékszem. San Diegoban jópár haverommal együtt bementünk egy belvárosi "Salvation Army" ("üdvhadsereg" amerikai áruházlánc, olcsó cuccokkal) boltba. Vásárolgattunk egy darabig, majd amikor mentünk kifele, az egyik barátom kissé lemaradva a jobb oldalamon követett. Hirtelen felugrottam, kitártam a lábaimat és telibe fingtam az arcát. Baromi vicces volt, egészen addig, amíg meg nem fordultam és meg nem láttam, hogy nem is a haverom volt, hanem egy öreg néni...

Kérdés: Egy évben körülbelül hány hónapot vagytok turnén?

Mark: Úgy kilenc-tíz hónapot.

Kérdés: Hogyan érzitek magatokat most, hogy ilyen hatalmas sztárok lettetek?

Mark: Nem tartjuk magunkat sztároknak. Minden tekintetben nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy oda jutottunk, ahol most vagyunk. Sokkal többre vittük a bandával, mint ahogy azt bármelyikünk is várta volna. Még mindig csak egy kis bandának tartjuk magunkat San Diegoból. Na de például Madonna, ő egy szupersztár. (nevetés) Nem hiszem, hogy mi valaha is úgy gondolunk majd magunkra, hogy rocksztárok vagyunk.

Kérdés: Zenéltetek azelőtt is bandában, mielőtt megalakult volna a Blink 182?

Mark: Igen, az első bandámat Pier 69-nek hívtak, majd később az Of All Thingsben játszottam. Tom korábban a Big Oily Man-ben zenélt, míg Travis a The Aquabats-ben dobolt.

Kérdés: Azt hallottam, hogy a Billabong cég szponzorál titeket. Hogyan született ez az együttműködés?

Mark: Ők a haverjaink, jóban vagyunk velük.

Kérdés: Miért jó a Blink 182 tagjának lenni?

Mark: Azzal kereshetem a kenyerem, amit imádok csinálni. Ráadásul közben a haverjaimmal lóghatok.

        Ugri bugri

Kérdés: Mindig is együttesben akartál zenélni?

Mark: Igen.

Kérdés: "Blink" volt az első neve a bandátoknak?

Mark: Hát, eleinte a Duck Tape névvel próbálkoztunk, majd a Fiugre 8 néven rágódtunk, de nem mondanám, hogy ezeket a neveket használtuk is volna.

Kérdés: Mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha valaki kért tőled?

Mark: Egyik koncertünk után odajött hozzám egy lány és megkérdezte, hogy megnyalhatja-e az arcomat. Igencsak ledöbbentem...

TravisKérdés: Mit gondolsz az új dobosotokról Travisről?

Mark: Nagyon állat, Travis király.

Kérdés: Hiányzik a korábbi dobosotok Scott?

Mark: Nem.

Kérdés: Kicsit sem?

Mark: Nem, egyáltalán nem.

Kérdés: Honnan jött az ötlet, hogy az Extreme Sports-al dolgozzatok együtt?

Mark: Dél-Kaliforniában nőttünk fel, így mindig gördeszkáztunk és snowboardoztunk, de még a szörföt is próbálgattuk. Mindig is imádtuk ezeket a sportokat.

Kérdés: Mindig kis furgonnal mentek a kocnertekre vagy mostmár átváltottatok valami nagy túra buszra?

Mark: Már a kezdetek óta furgonnal utazunk, a nagyobb buszok túlságosan drágák. Nem nagyon van más lehetőségunk, különben nem jönnének vissza a turnéba fektetett pénzek. Távol áll túlunk a buszozás. A Sno Core turnéra azonban busszal megyünk, mert ennyi helyre lehetetlen lenne elvezetnünk autóval. Egyeébként is hóban vezetni kurva szar. Ezzel kapcsolatos az egyik legrosszabb élményem. Egy régebbi koncertünkre menet, hóviharba értünk, hatalmasakat csuúszkáltunk a busszal, többször majdnem meghaltunk. Igazi rémálom volt. Ezek miatt döntöttünk most úgy, hogy inkább busszal megyünk, egyikünk sem akar vezetni a havas utakon.

Kérdés: Milyen más bandákkal vagytok jóban, illetve kiket próbáltok támogatni?

Mark: Régóta nagyon jó barátok vagyunk az Unwritten Law-val. Sok midnenben hasonlít ránk az Unwritten Law és a Buck O Nine, mind ugyanakkor kezdtünk zenélni. Együtt nőttünk fel velük. Mindig remek élmény, amikor a koncertjeink végén együtt játszhatunk.



Most szól jozzá!



Hivatalos honlap