Punk Portál - 2024. március 28.





 

2003. XII. 12. Gödöllő, Trafo - Bridge To Solace


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. dec. 13. szombat - 16:25

A kultis Bankrupt-FRL-Macskanaci helyett Gödöllő felé vettük az irányt tegnap este. 9 körül érkeztünk, a parkoló eléggé kihalt volt. Mondjuk igazából ezen nem lepődtem meg, várható volt, hogy ez a buli nem sok embert fog vonzani. Az egész estére jellemző volt a családias hangulat, a zenekartagokon, és pár elvetemült rajongón kívül helyi arcok, és néhány szalagavatóról érkezett lányka jelent meg összesen. Persze a lenti koncertterembe még kevesebben szivárogtak le. Jó késő volt már, mire egyáltalán leengedtek minket, addig fent üldögéltünk, néztük a biliárdozó, dartsozó fiatalokat.

Lent a kongó teremben megnéztük a merch pultot, volt pár jó cucc, egy egyedi BTS póló meg is tetszett, de aztán rájöttem, nem állna jól rajtam egy ezüstösen csillogó felirat. :)

Az Isten háta mögött egy hosszú improvizatív résszel kezdett, amíg előkerült az énekes-gitáros srác. Ezt követően négy számot adtak elő, ki is töltötték a kb. 40-45 perces műsoridejüket. Eddig nem nagyon figyeltem a zenéjükre, most volt alkalmam tanulmányozni a produkciót. Profi zenészek, a tíz perces számokba különböző témákat, váltásokat raktak bele, láthatóan élvezték is, amit csináltak. A stílus metál, egyéb elemekkel. Egész jó volt, bár nem az én zeném. Talán az énekes hangja volt az egyetlen, ami nem tetszett. De nem is volt sok szerepe az éneknek, inkább a számok között poénkodott az előadó.

A StereoChrist már annyira metál volt, hogy a két hangolás meghallgatása után a felső szintre menekültünk, így róluk nem tudok beszámolni.

Aztán végre jött, amire vártunk. Még élt bennem a remény, hogy egyszer úgy fogom látni a Bridge to Solace-t, ahogy mindig is szerettem volna, hogy minden szól, mint az állat, jelen van az összes zenekartag, hallani, amit Zoli énekel, és úgy játszanak, ahogy azt a lemezen már megszoktam. És igen! A jelen lévő 20-30 ember meghallgathatta, milyen az igazi BTS! Kurva jó volt az egész, csak a közönség, és a tombolás hiányzott. Nagyon rövidnek tűnt a koncert, de lehet, hogy csak azért, mert nagyon élveztem az első perctől az utolsóig. Egy számot egy amerikai srác énekelt, aki a turnén Zolit helyettesítette néhány helyen. Igazi idegbeteg volt! :) Üvöltött, rángatózott, kalimpált, a pár fős közönséget is megmozgatta, mindenki félt tőle, úgy ugrándozott. :) Szóval nagyon jól nyomta, de a hangja azért nem volt olyan jó, mint az eredeti. Aztán a következőt már együtt adták elő, tökéletes volt! Így hallhattuk a vokálokat is, és mozgás is volt a színpadon. Az utolsó számban Kuti(dob) és Fellegi(gitár) helyet cserélt, a minőség semmit nem változott, így nyomták el a záró számot. Ráadás nem volt, meg amúgy is kevés volt, de mindenképp megérte kiautózni a világ végére, és megvárni ezt a zenekart. Remélhetőleg mostantól minden bulijuk ilyen lesz, én mindig az első sorban fogok állni. :)

Még benéztünk hazafele a Kultiplexbe, hátha elcsípjük a buli végét, de a nagyteremben már valami durva disco zene ment, amire kb. 5 ember rázta...