Punk Portál - 2024. április 25.





 

2003.11.27. Szeged, Old Timers: Fast Forward, Babszem ramboo (helyettük: Bittersweet), Paranoia


Írta: TReE
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. dec. 11. csütörtök - 20:02

Majdnem pontosan, 7-re értünk a hely elé, ahol a zenekarok tagjain kívül még senki sem volt.
Mivel még bemenni nem lehetett, vártunk pár percet. Negyed órával később már beengedtek minket, és szét is nézhettünk a helyen: úgy néz ki, mint a rockklub, csak sokkal igényesebb, és drágább. Színpad nincs, de a "nagy tömeg" miatt így is látni lehetett a zenekarokat. Szinte az összes asztalt és széket benthagyták, ezekre leültünk, vártunk. Megtudtam, hogy Babszemék lemondták a bulit, és lehet fel is oszlanak (??). Helyettük a Bittersweet nevű - szintén fiatal,szegedi - együttes ugrott be, de erről később. Hangolt a FFWD, ők kezdtek (minden bulin ők kezdenek, nem tudom miért). Néző nem sok akadt; a zenekarok tagjain kívül, Babszeméken - akik csak lenéztek, rajtunk, zenekaros barátnőkön kívül csak pár lelkes érdeklődő volt jelen. Biztos a csütörtök, vagy a magas jegyár (300huf) miatt.

8 körül kezdett tehát a Fast Forward, akik immár csak négyen voltak a színpadon. A hangzástól féltem picit, mert 1 éve ugyanitt nagyon rossz volt. Most korrektül szólt az egész, néha a basszus adott ki érdekes hangokat. Amit elsőre kiszúrtam, az a 3 mikrofon volt, tehát Norbi (bass) is vokálozgatott, de szerintem halk volt. Kár, hogy Dávid kilépett, 2 gitárral, 2 vokállal király lett volna a hangzás. Az énekes be volt picit rekedve, ezt az Almost című új számukban lehetett leginkább észrevenni. Ezektől eltekintve jó volt, persze mindeki ült végig. Kíváncsi vagyok, mikor lesz olyan koncertjük, amin lesz valami komolyabb mozgás is rájuk. Hátha valakit érdekel, a számlista kb: another way, do you something, crawl, struggle, important ones, almost - új, i wish, today, doubt, distence, save tomorrow. Így visszaolvasva majdnem az összes számuk, de nembaj, lehet találgatni, melyikek lesznek a demón.:)

Utánuk jöttek a beugrók, a Bittersweet. Róluk még semmit sem hallottam, kíváncsi voltam, milyen stílust képviselnek. Ezt még most sem tudnám megállapítani, kicsit emo-s talán.:) Ők 2 gitárral játszottak, de vokál nélkül. A basszgitáros szép csaj volt, de ő nem énekelt.;( Hangzás jó volt, 2 gitár jól szólt, gitárszóló is akadt pár, de az énekes hangja nem tetszett, és maga a stílus sem jött be igazán. Azt hittem, főleg feldolgozásokat játszanak, ehelyett van egy csomó saját számuk. Pl.: nothing to do, one.

Kb. 10-kor kezdett a Paranoia, egy hódmezővásárhelyi zenekar. Róluk sem tudtam semmit ezelőtt, haverom szerint jól nyomják, tehát megnéztem. A 3 fős felállásban megint csak ének volt, viszont nagyon profin játszottak. Első számuk MxPx-re emlékeztetett, a többire nem ugrott be egyből semmi. Dallamos zenét játszanának elvileg, de szerintem a dob nagyon elviszi az egészet ilyen pörgős egyhangúságba, hiába vannak közben lassabb részek. Szövegekről nem tudok nyilatkozni, nem értettem őket. (pedig ők voltak az egyetlenek, akik magyarul énekeltek) Vannak számaik a mezőtúri fesztiválról, a basszgitáros öccséről, stb. A koncertdátumokat elnézve nem lesz mostanában koncertjük, korábbról sem rémlik a nevük, biztos nem sokszor lépnek fel.
A hangulatról nehéz írni egy "csöndes ülős" koncerten, tényleg mindenki ült, számok végén tapsolt.:)




A Babszemramboo zenekartól kaptuk az alábbi levelet:

Halló!

Olvastam a koncertkritikátokat, arról a fellépésről, amit lemondtunk. Öhm... Kérlek javítsátok ki azt a részt, hogy föloszlunk, mert én ilyesmiről nem tudtam, pedig alapítótag vagyok :)
Aztán még jönnének majd itt a kellemetlen kérdések...

Egyébként második albumon dolgozunk, amit már ki is szeretnénk adni, szerintem sokkal jobb lesz mint az előző :)

Bővebb info: www.babszemramboo.hu

Köszi!

Áron