Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. X. 25. Vörös Yuk - Girlpower feszt.


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. okt. 27. hétfõ - 10:44

Nagyon szeretem a csajpunk zenekarokat, szóval kénytelen voltam megint lenézni a Vörös Yukba. Este 9-ig fiúknak ingyenes volt a party, ennek meg is lett az eredménye. Mindenféle emberek érkeztek, akiknek köze nincs az egészhez. Marilyn Manson, Pokolgép pólók, hosszúhajú rockerek, és általában totál ellenszenves idóták. Milyen már, hogy ha beugrik valaki a tömegbe, senki nem tartja meg, hanem a földön landol? Az emberek a legalapabb Green Day, Offspring, NOFX feldolgozásokkal nem voltak tisztában, senki nem ismerte még ezeket a számokat sem! Szóval nagyon sokan voltak, és a legtöbben nagyon ellenszenvesek. De ez csak az én bajom.

Korán érkeztem, így még elcsíptem a Crash Bandits nevű győri zenekar fellépésének végét. Itt csak az énekes lány, a többiek fiúk. Nekem nagyon tetszett a koncert, a saját számok sem voltak rosszak, de főleg a NOFX (Linoleum, Lory Meyers), Bad Religion feldolgozásokat nyomták jól. Ügyesen bántak a hangszerekkel, és Szilvi hangja is tetszett. Azért látszott rajtuk, hogy még nem sokszor léptek fel, tiszta lámpaláz volt mindenki. Pedig ekkor még nem is voltak olyan sokan a nézőtéren.

A Nimfomán nimfák fellépésére viszont már megtelt a terem. Nem vagyok oda a zenei produkciójukért, se a szövegek, se a zene nem valami jó szerintem. Van új gitárosuk egyébként. Eldumáltam az időt, szóval kb. 2x fél számot láttam belőlük. Annyit azért még megjegyeznék, hogy elég gáz, ha az énekes még az Anarchy in the UK szövegét sem tudja...

Az Ex Costa produkcióját nagyon élveztem. Az a jó bennük, hogy tiszta hülyék. Főleg Kalóz. :) A koncert kb. fele dumálással, és születésnapi ünnepléssel telt. Többszörös szülinap volt, tortákkal, egyéb ajándékokkal. Előkerült egy Ex Costa logós tanga is, Kipu fel is próbálta a színpadon sokak örömére. (Nyugi, volt alatta egy farmer...) Vendégzenészként Ropcsi is fellépett, a zenekar ex-gitárosa. Segg részeg volt. :) Egyébként a zenei produkció nem volt a legfényesebb, szerintem elég pontatlanul játszottak, valahogy nem állt össze az egész. Mindegy, azért jó volt. Persze nyomták a szokásos feldolgozásokat is, Millencolin, AFI, Offspring. A közönség végig egyhelyben állt, néhányan próbálkoztunk hangulatot teremteni, de a többiek nem voltak vevők a dologra sajnos. Sokan elég gunyorosan nyilatkoztak egyébként az este folyamán a fellépőkről, szerintem zavarta őket, hogy csajok állnak a színpadon. :)

A Pillanatnyi felindulást még az előző girlpunk feszten láttam, akkor nagyon megtetszett a zenéjük. Sajna a koncert előtt egy héttel kiszállt az egyik gitárosuk, szóval most annyira nem szólt jól a dolog. Azért így is ők voltak az este egyik legjobb zenekara. Tetszettek a saját számok, csak elég keveset játszottak belőlük. Feldolgozás viszont annál több volt. Sok Green Day, Offspringek, és sajnálatos módon egy Alvin, és két Tankcsapda feldolgozást is végig kellett hallgatni. Az Egyszerű dal dupla minuszpont! Hogy lehet ilyen fost előadni egy punk koncerten?? Na mindegy, a többi feldolgozás nagyon jó volt, ha nem is sikerült mindent az eredeti formájában előadni, meg a szövegek sem voltam mindenhol teljesen rendben. A koncert második felében amúgy feltűnt egy másik gitáros lány, aki egy közös szám után helyet is cserél elődjével. Itt szenvedtek egy darabig a kábelekkel, de aztán sikerült megoldani a problémákat. Legközelebb a Ráday-ban nyomják, decemberben.

Nagyon laza srácok érkeztek a színpadra, majd egy nagyon kemény csaj, aki közölte, hogy vége a punknak, most kemény metál következik. Színpadon a Roof Top Rollers! Csak tudnám, mi a franc a nu-metálban a kemény. Meg kéne hallgattatni velük egy kis igazi metál zenét (pl. az Angelust...). Szóval a srácok profin nyomták, amit nyomtak, csak éppen én ebben semmi fantáziát nem láttam, a leányzó hangja meg totál erőtlenül szólt, egyáltalán nem tetszett. Ott is hagytam őket pár szám után.

Az Angelusról nem sok jót hallottam, de szerencsére nem igazolódtak be a várakozások. Feketébe öltözött, hosszúhajú, kifestett metál-csajok jelentek meg a színpadon, és nagyon kemény zenét nyomattak. A hangzás is jó volt, a duplázó csak úgy ütött. :) Azt vártam, hogy majd ilyen Nightwish féle sivítozós fantasy-metált hallhatunk, ehelyett az énekeslány néha úgy hörgött, hogy mindenki elismerően bólogatott. Nem voltak profik, de nagyon jól adták elő a saját számokat, plusz volt pár feldolgozás is, például az Ignite - Place Called Home magyarul. Erre persze mindenki beindult. Mondjuk választhattak volna másik Ignite számot is.... Szóval metálos énem egyre inkább kezd kifejlődni, ők voltak az este másik fénypontja.

A koncertek után Sas a legkirályabb slágereket nyomta be, szóval épp elindult az igazi party, amikor távoztam. Kár...