Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003. X. 18. Vörös Yuk - Skinhead party


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. okt. 19. vasárnap - 13:47

A tegnapi bulira igazából csak a társaság miatt mentem le, egyik fellépő sem érdekelt különösebben, nem vagyok egy túl nagy oi-punk, streetpunk rajongó. Mivel fikázni sem akarok túl sokat, meg nem is néztem végig a zenekarokat, egy rövid összefoglaló következik. Jó lenne, ha valaki hozzáértőbb írna egy részletesebb beszámolót.

Szóval a közönség nagyjából a stílusnak megfelelő volt, nagy rakás skinhead látogatott el a partyra az ország minden részéről, legtöbben jó részegek is voltak. :)

Kezdett a Derkov Bois, elég sokat hallottam már róluk a neten, most élőben is megnézhettem őket. A zenekar a Tizenhét gitárosából, és koncertekről jól ismert szombathelyi emberekből áll. A stílus állítólag a Business-hez áll közel. Szóval streetpunk jellegű, nagyon jól adták elő, szinte mindenki elismerően szólt róluk. A szövegekben viszont néhol sajnos ragaszkodtak a szokásos unalmas témákhoz.

Már a sorrendre sem emlékszem, asszem a Jack következett, az első három akkord után szakadt is egy gitárhúr. A zene talán grindcore, legalábbis arra hasonlított, csak a számok voltak hosszabbak. Még régen láttam őket Rajkán, akkor sem, most sem tetszett. Túl durva nekem, plusz semmit nem lehetett hallani az egészből, tiszta káosz volt.

A Böiler koncertről lemaradtam, az utolsó számot néztem meg, ekkor már nagyon nagy volt a hangulat, kb. 10-en a színpadon, mindenki üvölt, énekel, ugrál a közönségbe, ja és persze mindenki tök részeg. Igazi skinhead party volt, kár, hogy ez engem nem vonz annyira.

Az Iszonyat iszonyatos koncertet adott. (A mai koncertbeszámolóhoz többen is hozzájárultak, az előbbi mondatot Dórinak köszönhetjük.:) Most láttam először, megmosolyogtam az első néhány számot, majd távoztam. Szinte mindenki ki volt borulva, hogy ez mennyire szar! Azért poénnak elmegy. Sablon punk témák igazi punk előadásmódban. 3 akkord, összevisszaság, anarchia, káosz. :)

A Rozpor hajnal 2 körül lépett színpadra. A stílus a Konfliktra hasonlított (ezt a megállapítást Nikinek köszönhetjük). Nem volt rossz, de már rohadt álmos voltam, pár szám után meguntam az egészet, és elhúztunk haza.

Mivel a buli mint antifasiszta party volt meghirdetve, hamarosan a nácik is megérkeztek. Lejönni nem mertek (vagy nem engedték be őket), de azért jópár hazafelé sétáló punkot sikerült elkapniuk sajnálatos módon. Hallomásaim szerint egy durvább verés is történt sajnos. Állítólag többüket elvitték a zsaruk a balhé után.