Punk Portál - 2024. április 18.





 

2003. X. 8., 15. Kultiplex - PASO, Tigris


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. okt. 16. csütörtök - 20:58

Most egy dupla koncertbeszámoló következik a kultiplexes ska klub múltheti és eheti rendezvényéről.

Múlt héten 18. szülinapom (hehe) alkalmából viszonylag ittasan érkeztem a helyszínre, ahol sok ismerős fogadott. Időnk volt bőven, mivel jópár órás csúszással lehetett számolni. Érkezésünkkor még egy film ment bent a moziban. Az emberek meg egyre gyűltek, nagyon sok ismeretlen arc is, akik amúgy nem járnak le ska bulikra. A terembe senkit nem engedtek be kezdésig, a végére már nagyon nagy tömeg volt az előtérben.

Maga a koncert nagyon jól sikerült, a bevételt az első album költségeinek fedezésére fordítja a zenekar, a felvételek azóta elvileg meg is történtek. Megtelt a terem, és mindenki táncolt, igaz nem volt rá sok hely. Teljes létszámmal képviseltette magát a Pannonia Allstars Ska Orchestra, és szuperül szólt minden. Úgy rémlik, hogy egy új számot is előadtak. Néha bedurvult pár arc, és pogóba, bodysurf-be csapott át a tánc. Többre nem emlékszem, már régen volt. Az biztos, hogy szuper volt a hangulat.

A buli után tovább szóltak a ska, reggae zenék, sokan maradtak táncolni. Hajnal 3 után indultam aludni, ekkor beszéltem Verával, a PASO énekesnőjével, és invitáltam őket a 6-kor kezdődő tilosos műsorunkba. 2 óra alvás után a Kultiba visszavánszorogva két taggal (KRSA, Lipi) kiegészülve vártak, majd egy nagyon hangulatos rádióműsort hoztunk össze, jól szórakoztunk végig.

Egy héttel később, tegnap, újra a Kultiplex felé indultunk. Az este fellépője mindenki kedvenc reggae zenekara, a Tigris! Az előző hétből okulva fél10-re, a kezdés időpontjára érkeztünk. Ekkor kezdett el kicuccolni a zenekar a kocsiból. :/ Szóval kezdés valamikor 11 után volt, addig nem engedtek be senkit. Nyomorogtunk megint az előtérben. Igaz, most nem jöttek el olyan sokan, a terem megnyitása után simán elfértünk.

A zenekar sajnos TPeti énekes-gitáros nélkül lépett fel, és így csonkán nem szólt olyan jól az egész. A kezdeti mikrofonproblémákat elhárították, és a szinti hangerejét is sikerült nagy nehezen felcsavarni, szóval önfeledten énekelhette mindenki a slágereket. Kár, hogy alig néhány igazi rajongó jött el, a legtöbb ember csak érdeklődésből érkezett, és a sokan egyhelyben álltak. Pedig azért egy Sublime - Kettőt szívokra nem megmozdulni szégyen. :) Meglestem a számlistát, összesen 9 számot játszottak, plusz egy ráadást, majd a végén újra a kezdő dalt. Kevésnek tűnt az egész, meg aztán ezeket a számokat már elég sokszor hallottuk, kéne valami újdonság. Persze nagyon élveztem, de voltam már jobb Tigris bulin is (pl. Sziget, Skaland). Nem baj, majd legközelebb.

Néhány számot megvártunk a DJ produkciójából, de beszartak a lemezjátszók, és összevissza ugráltak a CD-k. Mennyivel jobb a bakelit! Na mindegy, úgyis menni kellett haza, mivel másnap kelni kellett.