Punk Portál - 2024. március 29.





 

Enola Gay - 2000.10.14. - Szeged


Írta: Apunk
Feltöltötte: Apunk
Ekkor: 2000. okt. 21. szombat - 12:52

Sziasztok! Írnék egy néhány csomó szót az Enola Gay szegedi koncertjéről.
Én egész nap festettem a lakást, a Dóri meg sajátmagát - készülvén az esti koncertre.
Rajtam is volt festék azért rendesen, amit nem tudtam lemosni, de az szerencsére nem látszott. 7 óra, irány a Rock Klub. Lassan gyűlt a nép, de a "vidéki" zenekarok még sehol.
A SMAFU már itt volt. Meg a szolnoki fan, kispunker Norbi, aki már a mobilján megtudakolta, hogy kb. 3/4 8-ra érnek ide. És tényleg, itt voltak akkorra. Becuccolás, beállás, ...
A Dóri dedikáltatta a Birkát. Természetesen tőlem szigorúan külön.
Nem "égetem" a csajt. A bejáratnál rengeteg közönség. A Smafu kezd. Hozzák magukat rendesen. Lehet, hogy jobbak, mint az Alvin? Nagyon jól csinálják, szimpatikusak, jópofák, szellemesek, ötletesek, a fiatal közönség döglik értük.
A légópince teli, pogó meg minden, végül is hazai pálya, de megérdemelt siker, alig akarják őket leengedni, pedig a Panksapka már játszana. Kurva meleg van. Mi meg nyomjuk a Borsodikat TPetiékkel az "öltözőben". Mikor véget ér a Smafu, kiürül a terem, mindenki elhúz a büfébe, meg levegőre. Bizony a Panksapka először csak néhány embernek játszik.
De zenéjük behívja a népet. Nagyon profi, "tiszta" punk rock. Teli is lesz a terem,
beindul a pogó. Amikor a 88-as csoport feldolgozásokat nyomják, a hangulat a tetőfokon.
Aztán jön az Enola és a Birka. Nagyon jól nyomják a dalokat. Semmi hamis hang, minden a helyén. Olyan, mint a kazettán. Tökéletes koncert. Pogózó tömeg, melyből állandóan felmennek, összeölelkezve egy csomóan a "színpad-dobogóra" refrént énekelni. És énekelhetik is. Nagyon jó buli, én is remekül érzem magam ottan hátul ácsorogva. A Smafu-tagok a pogó közepén, jó srácok. Clash és Rancid feldolgozások. És a végére hagyva...
A ráadás után még gondolkodnak, mi legyen akkor a „ténylegutolsó”. Mondok, mindjárt odamegyek megmondani a TPetinek, hogy legyen az Állattemető.
De nem kell, mert ezt játsszák...
Jó buli volt na.