Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. IX. 12. Rekettyés hangár - Sun Set kráter


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. szept. 14. vasárnap - 16:44

Ez a buli volt az, aminek nagyon (s)kalandos volt az előélete. Elvileg lett volna Kókler, Tizenhét, és sok-sok rajongó. Aztán a Kókler lemondta, helyettük érkezett a Malacka és a Tahó. Majd a Tizenhét is lemondta, helyettük a Re-G jelentkezett, majd ők is lemondták.

Ilyen előélet után egy vadi új helyen távol a várostól, viszonylag magas jegyárral várható volt, hogy a közönség is elmarad. Csöpögő esőben vágtunk neki a Hármashatár-hegynek, szerencsére nem gyalog. A busszal érkezőket "partybusz" vitte fel a végállomásról a hegyre, a sofőr Áfonya. :) Sajnos egyáltalán nem telt meg a járgány.

A buli két helyszínen folyt, a lenti egy kisebb házikó, előtte tábortűz, sütés-főzés. Ez volt elvileg az elektronikus zenei helyszín. Néhány méterrel feljebb található a "hangár". Ez egy szép nagy terem, a bejárat fölött felirat: Belépés csak papucsban! Az ajtó mellett papucsok. Szerencsére ezt a szabályt nem kellett betartani. (Azért volt egy vállalkozó szellemű punk gyerek, aki végig papucsban pogózott. Lásd a Tatu18 idevonatkozó számát. :) Szóval totálkirály hely, egy nagy terem, profi hangtechnikával, és technikusokkal, szólt, mint állat. Körben régi tábori (gondolom) ágyak, profi fények, a falon kivetített Winamp visalization. (Nemtom, hogyhíjják ezt magyarul.)

A közönség kb. 20-30 emberből állt, büfésekkel és fellépőkkel együtt. Az egyetlen koncertzenekar a Malacka és a Tahó volt. Hangolgattak jó sokáig, várták, hogy jöjjenek az emberek. Nem jöttek. :/ Időközben pár punker már el is aludt az ágyakon, így a zenekar minden számát egy-egy embernek küldhette (volna) a közönségből, mindenkinek jutott (volna). A koncert vázát a magyar futball válogatott csúfos veresége adta (fogalmam nem volt erről, annyira érdekel a futball). Szóval az átkötő szövegekben szegény focistákat gúnyolta Tamás, az énekes. Egyéb érdekesség volt a két nyeremény, egy kubai papírzászló, és egy nem működő átlátszó kézi ventillátor, amiért produkálni kellett volna valamit, de nem produkált senki semmit, így a zászlót végül én kaptam meg (bunda!). Boldogan lobogtattam az est hátralevő részében. :) Egyébként zenéltek is, de erről túl sokat nem tudok mesélni, olyan volt, mint általában. Na jó, elárulom, hogy játszottak egy új számot, amit majd csak a Polemic előtt fognak bemutatni, szóval psssszt, nem tőlem hallottátok! Ja, még annyit, hogy KriszTea nem véletlenül kapott 2500 szavazatot a Keksz.net oldalon... :)

A koncert után következtek a soundsystemek, ami mondjuk 100-200 emberrel nagyon hangulatos lett volna, de így elég siralmasan nézett ki. Áfonya rakosgatta a lemezeket, Kopi (Copy?) és KRSA nyomták a ragga-t, meg ilyeneket. Ami zavart, hogy mindezt leginkább háttal. Állítólag hajnal 3-tól kezdődött a ska műsor, azt már sajnos nem vártuk meg.

Még lenéztem az alsó házikóba, ott a Tigris kongása nyomta egy DJ-vel. Nem volt rossz, de annyira nem is izgatott a dolog, indultunk hazafele.

Összességében egy nagyon jó kezdeményezésről van szó, a hely is szuper, csak a lemondott koncertek miatt közönség nélkül elég laposra sikerült az egész. Remélem lesz folytatás, és talán akkor egy nagyobb bulit sikerül összehozni.