Punk Portál - 2024. április 26.





 

2003. IX. 9. Vörös Yuk - Majority Rule


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. szept. 10. szerda - 13:28

Kilencre volt hirdetve a kezdés, kb. akkor értem oda. Már lent voltak az ismerős arcok, de a kezdés még elég messzinek tűnt. Kint üldögéltünk, söröztünk, néztem a csocsó mérkőzéseket, a legjobb az volt, amikor két lány kb. az egész mezőnyt elverte. :)

Kezdett az Isten háta mögött nevű metál zenekar. Mansiz emlékeztetett, hogy a múltkor ők voltak a fantasy-metal banda. Most nem annyira figyeltem a fellépést, a szövegeket nem értettem. Kb. 10 perces számokat nyomtak, látszott, hogy élvezik, zúztak keményen, de az énekes hangja engem idegesített, szerintem nem nagyon illik ehhez a zenéhez. De lehet, hogy csak az nem tetszett, hogy túl hangos volt. A közönség teljesen a terem végébe húzódott vissza, nem tudom miért. Ja, lesz lemezük is 2 héten belül elvileg.

A The Taktika új felállással lépett színpadra. (Nem mintha feltűnt volna. :) A Szigeten csak nagy káosz hallatszott a fellépésből, kíváncsi voltam, normális körülmények között milyen. Nem csalódtam, tetszik! Szeretem az ilyen teljesen összevissza, de ötletes zenéket. Legalább valami egyedit nyújtanak, ami sokakról nem mondható el. A számok között CD-ről valami nagyon durva zajt nyomtak be, nem is lett volna baj, de annyira hangos volt, hogy majd megsüketültem. Nem tudom, hogy hülyeség-e, de nekem a Dillinger Escape Plan jutott eszembe a koncert közben. Nagyot tévedek?

Blind Myself múltkor Gödöllőn egész jó volt, most nem tudom, mi nem tetszett. Valahogy erőtlennek éreztem, franc tudja. Kb. három számot néztem meg, néhány fura fazon (talán nu-metal közönség?) tombolt rá, de amúgy is ezen a koncerten voltak benn a legtöbben. Tibor nagyon szép fényeket csinált, dicséret! :) Szóval nem tetszett, inkább kimentem a szabadtérre.

Blind után jópáran leléptek, mert elég nagy csúszás volt, bőven éjfél után jártunk már. A Majority Rule is hangolgatott még egy darabig, aztán elkezdték. Meglepően alacsonyan voltak a mikrofonok, a csókák kb. 90fokban hajoltak előre, és úgy üvöltöttek. A tavalyi koncerten nem voltam, de a fórumon többen nagyon dicsérték őket, szóval párszor meghallgattam az Emergency Numbers albumot, eléggé tetszett. A stílus talán metalcore, mindenféle egyéb elemekkel, általában lassú durvulás, néhol kaotikusabb részek, szerintem elég ötletes zene. Szóval beálltak az emberek a korlát elé, alig néhányan mozogtak, de szerintem sokan élvezték. Erre talán nem is kell nagyon mozogni. Kipróbáltam csukott szemmel hallgatni, tök jó volt, csak a késői időpontra való tekintettel majdnem elaludtam. :) Az ismerős számok nagyon tetszettek, de a többi se volt rossz. Nagyon jól szólt az egész, főleg a dob tetszett, a legjobb az volt, amikor a gitáros is beszállt 2 dobverővel. Sajnos nagyon gyorsan vége lett, és vissza se tapsoltuk őket. Szégyen, szerintem jó bulit nyomtak. Szerintem már mindenki húzni akart haza, mert nagyon késő volt.

Én még a buszra várva rohadtam egy kicsit a helyszínen, hallgattam Dj. KazánBandi lemezeit. :) Aztán hajnal4-re haza is értem. Azért ez így hétköznap kicsit túlzás...

Meglepi: Ma is lesz Majority Rule, szerintem teljesen más hangulata lesz az egész koncertnek a Kultiplexben. Meglássuk...