Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003. IX. 5. Vörös Yuk - A 4 delikvens


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. szept. 6. szombat - 20:54

A buli neve onnan jött, hogy nemrégiben megjelent egy Kókler/Tizenhét/Nem érdekes split A 3 delikvens címmel. Elvileg ez a három zenekar képviseltette volna magát, kiegészülve a 7 éves HT-vel, és a small fonts-szal. A Kókler azonban elmaradt, így az 5 delikvensből 4 maradt.

Már odafele a buszon Explioted pólós fiatalok (nagyon fiatalok!) utaztak velünk, mi csendesen kortyolgattuk sörünket a busz végében, majd megközelítettük a helyszínt. Durván sok durván fiatal gyerek üldögélt a környéken, persze tarháltak is. De én ragaszkodtam elveimhez, punkoknak nem adok pénzt. :) Aztán még jöttek tök sokan, ugyanilyen gyerekek. Szerintem sokaknak ez volt az első punk koncertje, nekik biztos nagy élmény volt. Ha csak 10 gyerek is marad a "színtéren", és máskor is lejár, akkor már megérte ez a buli szerintem. Azért persze piszkálni kell őket, több srácot megkérdeztem, hogy honnan van a pólója, mert tök jó! (Exploited, Anarchia, ilyesmik.) Képzeljétek, mindannyian a "Hedbendzsör"-ben vették. Azért nem keveset kereshet ez a bolt ezeken a szarokon. A legjobb a géppisztolyos anarchiás póló, valami fuck-os szöveggel. :)

small fontsA small fonts közepe tájékán sikerült leérnem. A buli elejét még viszonylag illuminált állapotban töltöttem, biztos ez is segített, hogy most sokkal jobban tetszett a produkció. Punkos volt, néhol ska-s, sőt néha hardcore-os is. Szaxofonos is kiegészíti a zenekart, király! :)

Az est meglepetése a Nem érdekes zenekar volt. Most ők is nagyon tetszettek, végigtáncoltuk a koncertet.,Nem érdekes A sok kisgyerek nem nagyon tudott eleinte mit kezdeni a ska-val de a "nagy öregek", akik már hallottak ilyen zenét, kioktatták a fiatalokat, hogy erre nem pogózni kell, a végére már egész normális tánc alakult ki. A koncert legnagyobb élménye számomra az volt, amikor behoztak egy nagy papírt, amiből a SKA szó volt kivágva. Ez egy sablon volt, és azért hozták, mert valaki (én, hehe:) azt írta róluk, hogy sablon-ska-t játszanak. :)) Na, ez szerintem nagyon vicces volt. Feldolgoztak Madness-t, meg talán mást is, nem emlékszem. Mindegy, jó volt.

TizenhétA Tizenhét is hozta a formáját természetesen, ezen a koncerten már nagyon sokan táncoltak. Kivételesen a Liberator nem az elejére került, amúgy a számok a szokásosak voltak. A trombitás hiányzott a felállásból, de azért így is jól szólt az egész. Új feldolgozás volt egy Desmond Dekker szám (remélem, nem írok faszságot). Egyebet nem tudok elmondani, a Tizenhét az Tizenhét. :)

Már nagyon meleg volt lenn, az idő nagy részét a szabadtéren töltöttük, ahol rengeteg seggrészeg gyerek ténfergett, fetrengett a földön. Azért szomorú látni, amikor egy 12-13 éves kinézetű gyerek okád a kerítés mellé... Az este végére jópár róka maradt a betonon.

A HT elejét lekéstem, először nem is akartam bemenni, dugig volt a terem. De tényleg, alig lehetett bemenni, nagyon sokan zúztak.,Bazsó Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve a tömegbe vetettem magam, és a régi szép idők emlékére beálltam kicsit pogózni. Jó volt. :) Semmi extra szülinapi dologra nem emlékszem, elnyomták a számokat, amiket szoktak, Bazsó énekelte az Anarchiát, aztán annyi. Persze én végig az utolsó számot vártam, mint mindig, a Valahol-t. Na, arra aztán üvöltöttem. Koncert közben a színpadról 2 Nesze-crew tag ugrándozott a fiatalok közé. Azért nem lehet kellemes, amikor Peti landol az emberek fején. :) Ráadásként egy Bad Religion számot toltak, a hőségre hivatkozva inkább távoztam, meg hogy vehessek egy langymeleg sört. :/

Nem tudom, mikor volt vége a koncertnek, fél2 körül, az utána következő órákat kint a padon töltöttük cseverészéssel, baromkodással. Ahogy az lenni szokott, ez volt a legjobb az egész estében. :) A legviccesebb az volt, amikor zárás táján megérkezett körünkbe egy nagyon-punk csaj. Igazi punk szerelés, egy égnekálló hajdarab, 2 biztostű a szájban, és szándékosan eltorzított beszédmodor. Invitálásunkra leült közénk, elbeszélgettünk. :) Idézetek a fórumról: "háváhávávává:)", "fájaszámbazzátokmeggááaaööváááá!!! (*-;", "vááááááááááooooohhhaaaaaagggyatok máááááááá". Ezeket mondta a csaj. Én meg könnyesre röhögtem magam a helyzeten, nagyon vicces volt.

Zárás után még a legkitartóbbakkal elmentünk a parkba pár sör társaságában, és ott fagyoskodtunk kicsit, és egy punk párral is találkoztunk, akik cigiért cserébe smároltak, meg ilyenek. :) Aztán irány haza.

Boldog szülinapot a két ünnepeltnek, neszeZolinak, és Sandynek!

További fotók Keksznél