Punk Portál - 2024. április 16.





 

2003. VIII. Marco Polo - Hardcore buli


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. aug. 24. vasárnap - 23:00

A múltheti partikról nem írtam semmit, mert nem volt kedvem, szóval már kijöttem a gyakorlatból. (Pedig voltam csomó helyen, Zöld Pardonban, Voodooban, Vörös Yukban :) Azért megpróbálom összefoglalni a tegnap estét. Nem lesz hosszú.

Előző nap megvásároltam 600 Ft-ért jegyemet a Nemartban, így spóroltam 200 Ft-ot. Pontban hatkor érkeztem a Marco Polo-ba, mivel pontos kezdés volt meghirdetve. A Nesze tagok az utcán kószáltak (fél óra késés volt), főleg punkerekkel találkoztam, a hardcore közönség egyelőre elég kis számban képviseltette magát. Aztán persze érkeztek elegen, de nem volt akkora tömeg, mint a múltkori bulin. Legalább nagyjából be lehetett férni a terembe.

Szóval a Nesze kezdett. Igazából ők voltak az egyetlen zenekar, akik érdekeltek az egész este folyamán. Szerintem teljesen jó volt végre a hangzás, talán a dob volt kicsit halk. Most először tudtam megfigyelni a két gitár előnyeit, tényleg jobb így. A zenekar tartja magát a "We don't play ska anymore" mozgalomhoz, a régiekből a keményebb darabok maradtak a repertoárban, nagyon szeretem mindet, úgyhogy énekeltem végig. Nagyon rossz egyhelyben állni a kis teremben, amikor legszívesebben tombolnék 30 másik rajongóval. Sajnos utóbbiak hiányoztak, állós buli volt. Ha jól számoltam, 4 új szerzeményt mutattak be, ebből kettőt már sokszor hallottam, egy vadi új szólt a családon belüli erőszakról, nagyon tetszett, szerintem ez már Hátsó szándék színvonal (ez nálam nagy dicséret :). A másik új (ami elvileg már volt párszor, de nem tűnt fel) egy ordibálós darab, zeneileg ez is jó, de Peti rikácsolása ilyen mennyiségben szerintem már túlzás.

A többi zenekarról csak röviden.

New Fightot már láttam jó párszor, a metált most tanulgatom, egyelőre nem vagyok fanatikus. Azért nem volt rossz. Az osztrák Fraternity előtt kint szórakoztunk a sarkon (a klub előtt nem lehet álldogálni, mert szálloda van felette), így mire leértem, már csak a terem végében volt hely. Elől persze nagy tér tátongott. Ezt ki is használta a zenekar, lejöttek a kis színpadról, így viszont már semmit nem láttam belőlük. A zene sem volt különösebben érdekes, sXe hardcore, nem az én stílusom.

Hold X True-t végignéztem, nagyjából ismerem csak a számokat, nem vagyok túl nagy rajongó. Az osztrák zenekar tagjai viszont kívülről fújták a számokat. A zenekar szokás szerint teljes beleéléssel játszott, Nemo néhányszor a tömegbe vetette magát hangszerestül. Aztán néhány sláger és feldolgozás alatt (persze egyiket sem ismertem) beindultak sokan, emberek egymás hegyén-hátán, stb.

A Fight For Change is a Hold X True meghívására érkezett, egyenesen Portugáliából. A stílust nem nehéz kitalálni, sXe HxC. :) Ebből a stílusból elég volt ennyi egy estére, pár szám után kivonultam a teremből.

Este 10-re vége is volt, szóval a Vörös Yukat vettük célba, az Ebédjegy koncertet mindenképpen el akartuk csípni. :) Irány a közért, majd a klubhoz vezető úton söröztünk. Aztán a sarki közértben újra vásároltunk, és folytattuk a fogyasztást. Azért ha már elmentünk a VY-ig, benéztem. Viszonylag sok ember, de szinte egy szál ismerős nem volt Schlekin és Sason kívül. Igazi "punk" buli. A Kolléga és káder utolsó számát csíptem el, Pittbullt kihagytam, az Ebédjegyből is csak pár akkordot bírtam. Viszont a lakótelep melletti padon nagyon jól elvoltunk az est folyamán, főleg, amíg volt sör. A végén még visszanéztünk a VY-ba, majd hajnaltájt indultunk haza. A megállóban egy igazi kemény punk belénk kötött, de már nemtom, miért. Na mindegy. Szóval ennyi volt. Legközelebb remélem a sör mellett több zenei jellegű szórakozást is találok.