Punk Portál - 2024. április 23.





 

Gödöllő, Trafó - 2001.04.15.


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2001. ápr. 19. csütörtök - 22:12

Sikerült három perccel lekésnem a 7 órás HÉV-et, úgyhogy volt 40 percem. Ez alatt figyeltem, hogy hogy gyülekeznek a fiatal lázadók. 45 perc zötyögés után sikerült megérkezni. A bejáratnál meglepett hangok: 900 Ft??? Én ezen egy cseppet sem lepődtem meg. Ha Szegeden 800, akkor itt 900. Bazmeg.

Odabent egy sört vételeztem (csapolt vizes borsodi) 200 penzért, majd elindultam lefelé. Már voltak elég sokan. Kibaszott szar, már itt is tele van minden UV-vel; úgy világotott a pólóm, mint a fene.
De még a sör is zöld volt. Ami még kesőbb baszott szar volt, az a strobi. Néha benyomta valami barom; meg lehetett vakulni. A vilagító pólómnak köszönhetően megtalált A_x_e.
Cseverésztünk, amíg el nem kezdődött a Falcongate.

Hát, mit ne mondjak, ők voltak az este fénypontja. Kibaszott jól nyomtak. A hangzás is teljesen király volt. A számok nagy részét ismertem is, úgyhogy nagyon tetszett. A közönséget nem nagyon mozgatta meg, de azert volt pogó. Hát persze a sok kis hülyegyerek mind az Alvinra jött. A közönségről annyit, hogy zenekarok között egyes asztaltársaságok Tankcsapdát énekeltek, meg
ilyeneket. A pólók között meg minden volt: Sepultura, Tankcsapda, Nirvanya, meg hasonlók. Meg persze százezer darab Alvin-póló.
Második volt a Moronique. Nekem nem tetszett különösebben. Szerintem erősen a Blink hatása
alatt állnak, nagyon hasonlítottak a számok; csak szarabb volt. Valahogy a basszus szerintem
kurva hangos volt. Az egyik tag magyar, ő dumált, meg a gitáros gyerek próbálkozott angol nyelven
tréfálkozni. Szóval nem volt rossz, de túl jó sem.

Alvin közönsége, mintha Backstreet Boys koncertről szabadult volna...Utánuk megérkezett a sztárzenekar, a gyerekek nyomultak le a küzdőtérre. Sajnos az Alvin koncertek is egyre szarabbak. A legnagyobb baj az szerintem, hogy punkok nem járnak le a bulikra, vagy ha igen, akkor csak bebaszni. A Trafóba meg különben is jönnek az ilyen helyi állatok, akiknek köze nincs az egészhez. Azok is ott baszakodtak. A sok kis kölyöknek meg fogalma nem volt arról, hogy mi az a pogó. Olyan volt, mint egy Backstreet Boys koncert, (erről jut eszembe, a Falcongate nyomott kurva jó pop-zenei összealítást BB, meg French Affair, meg ilyenek voltak, nagyon tetszett), szóval olyan mint egy BB koncert, mindenki nyomul előre, kurva nagy nyomorgás, hátul üres az egész terem, a pogó meg ilyen kisebb lökdösődésből áll.

Alvin és a mókusokPróbálkoztam többször is beállni, de fél perc múlva újra hátul voltam. Meg egyszer valami barom a nyakamba kapaszkodott, oszt' zuhantunk hátra szépen. A számok közül alig voltak régebbi slágerek, inkább az újabbakat
játszottak; sajnos. Az Alvin gyerek meg sztárolta magát. Állandóan ilyeneket nyögött be, hogy "Remélem jól érzitek magatokat", meg "Ugye jó a buli?" és akkor lehetett visítani, hogy "jeee!" Alvin valami piából iszogatott a számok között, és minden alkalommal bemondta, hogy "egészségetekre!", meg hogy "Jézus él", meg ilyenek. Ez most hogy a faszba jött ide?

A számokat igyekeztek kurva gyorsan eljátszani, de ennek az lett az eredménye, hogy szerintem ilyen nagy összevisszaság lett az egészből. Az egy pozitívum, hogy sok számot elnyomtak, de ez is úgy volt, hogy előre bejelentette, hogy "milyen fasza, 22 számot fogunk eljatszani".
Volt kareoke, mert el akart szivni egy cigit. A zenekar névadó dalát kellett (volna) elénekelnie egy csajnak, de kurvara nem tudta a szöveget. Nagyon gáz volt. A Family Frost-ra vendégzenészként a Falcongate énekese énekelt, de ez is annyira gyors volt, hogy nem birták normálisan eljátszani.

Aztán vége lett, ittunk még egy sört, Axe hazament, én meg lent rohadtam a színpadon három óracskát, amíg jött a HÉV. Addig volt rock-disco, amiben eleinte még punk zenék mentek, de aztán a DJ áttert ilyen szar HC cuccokra. A gyerekeknek tetszett.
Szóval ennyi. Nem volt rosz. Az Alvin aszondta, hogy jövőhéten ugyanez lesz Csepelen a Freeport-ban. Asszem arra is elmegyek.