Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. V. 17. - Vörös Yuk - Ska


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. máj. 19. hétfõ - 13:07

Elég nehéz így több nap távlatából írni, szombaton megint elég jó buli volt a Vörös Yukban, megpróbálok visszaemlékezni.

GAPLányoknak ingyenes volt, de sajnos nem volt meghirdetve, ezért nem volt túlságosan népes a közönség. Biztos azért is, mert nem játszott a Csizmáskandúr. Inkább új zenekarok mutatkoztak be. A GAP kezdett (Girls to Africa Project), nekik ez kb. a harmadik fellépésük lehetett, a nulladikról már beszámoltam. Egyik tagjuk (pont a hölgy sajnos) a nézőtérről követte az eseményeket egy sajnálatos baleset miatt. Így négyen maradtak a színpadon, Mettyú, a basszusgitáros nem nagyon fért el, fejével a plafont súrolta. Így jár, aki túl magasra nő. :) Sok új nem történt az előző fellépés óta, de biztos sokat gyakoroltak, egész jól mentek a számok. Az énekessel rajtam kívül más sem volt megelégedve, de végülis nem annyira rossz, nem ők voltak az egyetlen zenekar az este, ahol az énekes nem tudott énekelni (ugye, Kutya? :). Feldolgozták az Operation Ivy - One Of These Days-t, majd a követelt ráadásban volt Szándék - Dönteni kell nagymennyiségű Oi-jal, gondolom csak az én kedvemért. (A múltkor ezt reklamáltam.) Ja, és volt Érdekfeszület - Kurt halott is, kissé skasítva. Úgy tűnt, hogy napjaink közönsége már nem is ismeri ezt az alapslágert.

SigmundA Sigmund is új zenekar, egyszer már őket is megtekintettem. Itt a dobos lány, plusz egy basszusgitáros és egy gitáros nyomja, kicsit profibbak már a GAP-nél, voltak szép basszusfutamok, meg gitárszólók. Egész jó koncertet nyomtak, más érdekes most nem jut eszembe. Játszották a Hajnalt, ez ska verzió volt, hallottam olyan véleményt, hogy ennél még az Alvin-féle feldolgozás is jobb. :) Én maradnék a Csók és könny verziónál.

MeskalinA Meskalinra meglepően nagy zúzás volt, befutott a zenekar? Mindhárom fúvós megjelent, elnyomták a szokásos számokat, Kutyáról már említést tettem korábban, nem akarom többet piszkálni az énekhangja miatt. :) Az Aquabats feldolgozásra táncoltam egy nagyot, meg persze a Message to You-t is énekeltem. Kutyának új gitárja volt, ami állítólag tök jól szólt. (Ezt az utolsó mondatot most raktam hozzá, mert reklamált, hogy nem írtam bele. :)

Nem érdekesA Nem érdekes-ről eddig soha nem hallottam, pedig nem tűnik kezdő zenekarnak. Talán zalaegerszegi ska zenekar. (A ska-ban biztos vagyok, csak a városban nem.) Nekem nem tűnt fel, de többen megjegyezték, hogy tök részegek voltak a tagok. Az biztos, hogy eléggé beleélték magukat, a trombitás úgy ugrott a "tömegbe" a korlátról, hogy senki nem állt ott, nem is kapta el senki. :) Szóval eléggé jónak ígérkezett a dolog, a hangszeres tudással sem volt semmi baj. Mégis nagyon gyorsan meguntam. Többek együttes véleménye alapján megállapíthatom, hogy a zene nagyon sablonos volt sajnos. Nem baj, azért majd még megnézem őket, ha lesznek.

PASVégül az est fénypontja, amire mindenki várt: a Pannonia All Stars Ska Orchestra. A Tokyo Ska Paradise Orchestra és a New York Ska Jazz Ensemble után már nekünk is van! Nagyon nagy bulit csináltak. A tagokról: két Meskalin fúvós, KRSA a Deadbeatsből nyomta a raggát, énekelt, dobolt, meg volt valami ilyen izé hangszere, aminek nem tudom a nevét. Aztán további énekesek: egy hölgy, aki állítólag a tavalyi LB27 tábor műsorvezetője volt, plusz Böiler Jani. Gitáron és basszusgitáron két Kevés tag játszott, a dobok mögött Lipi a Csizmáskandúrból, a szintetizátort egy más zenekarokból nem ismert srác nyomkodta. Szóval kilencen voltak, ennyien már össze lehet hozni valamit. :) PASA repertoárban szerepelt több szám is a Juhászképző című albumról, ezeket Lipi írta. Cím szerint volt a Helló Gagarin, meg a Tanyára. Ezen kívül emlékezetes volt a "kuki-muki" refrénű opusz, ezt kellett a közönségnek is énekelni. Ja, a közönségről: mindenki táncolt, tapsolt, füttyögött. Mező néha beüvöltötte, hogy "Tökéletes!!!". Igaza volt. Ritkán van, hogy ennyire követelik a ráadást, mint most. Sajnos nincs még sok száma a zenekarnak, a szóval ismételték a Gagarin-t. Összességében nagyon jó volt az egész, várjuk a következő koncertet! Ne hagyja ki senki, aki szereti a ska-t!

Ui: Részletes zenekari infó KRSA-tól a zenekarról:
Peti - trombita (Meskalin), Laci - harsona (Meskalin), Jani - ének (Böiler), Lipi - dob, vokál (Csizmáskandúr), Laca - gitár (Kevés), Vince - basszusgitár (ex-Kevés), Ádám - billentyű (E.T. Project - ez egy klasszikus zenét jazz-rockkal ötvöző zenekar), Vera - ének (színésznő valamelyik színházban), krsa - ragga, ének, percussion (the deadbeats)

Ezen kívül a nyártól várható még egy gitáros Zoli (szintén Kevés), valamint a fúvósszekció bővítését is tervbe vettük.

További fotók: