Punk Portál - 2024. április 25.





 

2003. V. 10. - Tapolca - Iszonyat, Nesze, Hope Dies Last, The Buttholes, Human Error


Írta: robit
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. máj. 15. csütörtök - 15:09

Délután fél 1-kor találkoztam Jogsi (extra special friend) haverommal a Keletinél, onnan metróval mentünk a Délibe, ahol még ettünk egy hamburgert. Lassan mindenki megérkezett. A csipet-csapat a zenekarból, Podravkáékból, Editből, Jogsiból és Halász Robiból (Blood is fire basszusgitáros) állt.
Megvettük a vonatjegyeket, páran elmentek sörért, de a CéBéÁ zárva volt így CSAK 2 SÖRREL indultunk el Budapestről. Mondjuk Petiokos gondolt magára és ő hozott magának sört. Székesfehérváron megoldottuk a problémát, a kalauz legnagyobb bánatára, pedig még ő mondta, hogy Fehérváron áll a vonat legalább 6-7 percet.
Mikor a Balaton északi partján vonatoztunk, már javában buliztunk. Mindig figyelni kellett, hogy mikor leszel egy kicsi a rakás legalján, vagy mikor locsolnak le sörrel, ásványvízzel. Most továbbfejlesztettük a bulizást, ami a következő: tenyérrel csapkodjuk egymás hátát és röhögünk, hogy milyen szépen ott marad a kéznyom. A vonaton ez megbeszélés alapján ment, de én kaptam hirtelen pacsit is (Jogsi is tőlem). Hátamba még az is bele lett vésve, hogy BPHC. Jogsi, Zoli köszönöm!!! Petiokosnak a hangját végig lehetett hallani, még akkor is, ha senki nem figyelt rá. Bárhol megállt a vonat mindenhol elküldte a helyieket a ”fenébe”. Ja Robinak (nem robit!) köszönhetően végig francia akcentussal beszéltünk, az utazóközönség legnagyobb örömére. Mire leértünk Badacsonyra, a vonat úszott a sörben. Egy hátizsák tele volt üres üveggel, plussz egy nagy méretű bevásárlószatyor is.
Egy ásványvízfröcskölő akció után pont jött a kaller. Az összes ülés tiszta víz, mindenki a plafont bámulja, vagy röhögve néz ki az ablakon. Kaller ránéz Jogsira, erre ő megszólal: ”Hát igen nagyon meleg van mindenki nagyon izzad”. :-) Badacsonynál leszállás, irány a strand, hangszerestül, sörösüvegestül. Csapat két részre szakadt. Egyik a strandra, másik sörért, üvegekkel. A víz nem volt hideg, de ha kijöttél, akkor azért hűvös volt. A vízben iszappal dobálózás, ahogy Petiokosnál szoktuk nyaranta. Az a lényege, hogy fogsz egy marék iszapot, feldobod és aláállsz. Ki tudja, hol talál el. Lehet, hogy a tarkódon landol a cucc, de lehet, hogy a hátadon vagy el se talál. Többiek közben megjöttek, újabb söradag került kiosztásra. A pancsolás végén szexi fotózkodás. (gatya félig lent, zacsi kilóg, stb.:-)

Aztán megérkeztünk Tapolcára, lecuccolás, sörözés, stb. Vettem egy 2L-es ásványvizet, és ahogy járkáltam fel-alá a pubban, egyszercsak azt vettem észre, hogy a csapos gyerek kikapja a kezemből és megy vissza a pult felé. Mondtam neki, hogy magammal hoztam, zenekartag vagyok, erre azt válaszolta, hogy vissza fogja adni a buli végén. Ezután én vásárlási szándékkal megkérdeztem, hogy mennyi a pubban az ásványvíz. 170 HUF volt a 2 dl-es kurva víz, mondtam, nem kérem, erre visszaadta a sajátomat, de csak úgy, hogy ha elrakom, és csak koncerten veszem elő. Végülis rendes volt, de a végén csak lenyúlta az üres palackot, amivel vittem le a dobosoknak a hideg vizet a koncertterembe. Hogy rohadna meg a köcsög. A szar pizzára is majdnem másfél órát kellett várni és még ketchup se volt hozzá! Bénák! Na mindegy, ezután a kb. 50 méterre lévő benzinkúthoz jártam sörért, ami ugyanannyi volt, mint a klubban. Hehe. A koncertünkig jó hangulatban telt az idő, már mindenki elég kész volt, így egymáson röhögtünk, énekelgettünk. (Ossian, Pokolgép, Omen, Akela most nem volt. Vagy igen?)

A helyről a következőket kell tudni. Az utca túloldalán az ottlakók figyelték minden lépésünket, és ha valamit csináltunk máris jött a kioktatás. A koncertterem az alagsorban volt, és kisebb a Simon’s-nál is. Tehát ha voltak lenn egy 30-an, akkor már jó nagy tömeg volt. Színpad nuku, úgyhogy király. Levegőzés nulla -------> szauna.
Előttünk játszott az Iszonyat. Nekem nem tetszik a zene, hiába nagy cimborán Zsoleszka, de mind a zenekar mind a közönség jól érezte magát és ez a lényeg.

NeszeNesze: Én már a dobot alig bírtam összerakni, olyan kész voltam. Izzadtam, mint az állat, meleg volt, fáradt voltam, fájt a derekam is valamelyik kicsi-a-rakástól. Na azért lenyomtuk a bulit, itt ismerték a Youth Brigade feldolgit. Zsopáék szerint nem is voltam annyira béna, mint én gondoltam. Király. Jogsi vokálozott végig, ment a pogó, Podravka és Eszti is kitett magáért. A hangulat jó volt. Szerintem olyan fesztiválos bulikat már nem is fogunk bevállalni, mint a bókay-kertes. Nem a szervezés miatt, hanem azért, mert a mi zenénk klub zene és fesztiválon nem jön meg a hangulat. Ennyit rólunk. Legközelebb nem tudom, hol játszunk, de most vizsgaidőszak jön, úgyhogy…

Hope Dies LastKövetkezett a Hope Dies Last Lettországból. Nagyon állat volt! Itt is éreztem azt, amit Borán, és Coalition hallgatás közben, de nem tudom leírni. Talán valami olyan érzés, hogy szarok a nagy nyugati csapatokra, keletebbre sokkal jobb zenék vannak. Ha lesz időm, akkor utánanézek pár zenének. Jó kis old schoolt játszottak, király riffekkel, témákkal. Semmi nyávogás, meg emo! Voltak konferálások is, de szerintem a közönség nem nagyon figyelt rájuk. Na mindegy, legalább mozogtak. Egy gyerek végig H2O-zott, én meg röhögtem rajta, hogy ezek nem fognak játszani hákettőót az bizti. A dobszerkó mögött egy pult volt sörcsappal, háttérben üres üvegek. Elkezdtem összeönteni a maradékokat. Unicum, vodka, tequila, meg mindenféle töményből összejött legalább két feles! Majd felrakatom a 3Way splitet az ftp-re. Ja és a basszeros lány nagyon jól nézett ki!!! ;-)

The ButtholesA The Buttholes buliját nézték meg a legtöbben. Az elején még lent voltam, (ezt fél korsó söröm bánta:-( ) aztán a meleg és a levegőtlenség miatt fentről hallgattam a zenét. Előző nap úgyis nyomtuk rá a táncot itt Pesten a Vöriben. Fúvós most se volt, helyette egy rajongó csajszi vokálozott sok helyen. Jók voltak, mint mindig.Buttholes Zsopával néztük, hogy mindkét gitáros ugyanazt játssza. Szerintem (és szerinte is) így tök felesleges két gityóval nyomni. Valami kis szólókat, összhangzatokat kéne belerakni, és akkor már lenne értelme a két gitárnak. Jut eszembe: lent volt a Salad Days énekese is, de hogy mit keresett ott azt nem’tom. /Azt, hogy tudtommal veszprémi. - Dan/ Buttholes után húztak is haza.

Human Error-t is kihagytam, mert őket is sűrűn látom itthon. A végére azért lenéztem. Mozgás nem volt, már mindenki fáradt volt.

Cuccolás, köszönés, gyaloglás a pályaudvarra. Ott megtudtuk, hogy a 4:30-as vonat vasárnap nem jár. Fasza. Következő vonatindulás: 6:30. Naggyon jó! Egy ideig még kint bandáztunk a váró előtt, aztán bent helyezkedtünk el. Én még megnéztem minden fém tárgynak a hangját dobverővel. A legjobb a közlekedési tábláé volt és a műanyagzöld kukáé. Találkoztam még egy fószerrel is, akivel elkezdtem dumálni, hogy milyen volt a buli. Azt mondta, hogy jó volt, de ő csak Zöldpardonba indult el a haverjaival aztán itt kötött ki. A csávó tényleg csak a szomszédba készült: egy rövidgatya, póló, és szandál volt rajta, szóval nem nagyon készült fel az útra. A vonaton alvás, de hogy? Sikerült egy olyan fülkébe kerülnöm, ahol nem lehetett felhúzni az ablakot. Szétfagytam, aztán félúton átmentem Jogsi papához. Délinél kelés kb. 10:00-kor és húzás haza. 19:00-ig aludtam.

Végülis megtartottuk nyári szezonnyitó bulinkat és jól sikerült, aki meg lemaradt róla az bánhatja!!! Gyertek majd el a nyárbúcsúztatóra.

Tibor nesze dobok egy hátast.


További fotók: