Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003.04.30. és 2003.05.01.


Írta: Keksz
Feltöltötte: Keksz
Ekkor: 2003. máj. 2. péntek - 15:03

2003.04.30. Vörös Yuk, Kalmár Buli ::: MeSKAlin és dAMN

Gondoltam azért írok valamit, de úgy egyben az elmúlt két napról. Nem lesz nagyon zenei, inkább a bulik hangulatát írom le. Az első nap 14 órakor kezdődött a Margit szigeten pár jó barát és jó sör társaságában. Itt az elején meg jól elvoltam, aztán elvesztettem a fonalat és holt fehéren vergődtem el Vörös Yuk-ig, pár emlék az útról: gyalogoltunk, átmentünk egy 4 sávos full forgalmas úton, majd megállt nekünk egy garázsmenetes Bkv. busz, hát ez valami nagy élmény volt. :) Majd gyaloglás tovább, élelmiszerbolt, no kaja, csak pia. Aztán megérkeztünk. :)

Vörös Yukban már volt sok-sok ember, sosem látott arcok, persze mert egy középsuli bulija volt, így a következő történt: a koncertteremben szólt az aktuális fellépő, kint szólt a mai discó slágerlista, és lazulósban pedig trance, goa és hasonló állatfajok.

MeSKAlin-t végigtomboltam, közönség is jól vette szerintem, akik bent voltak. A pozanos srác teljesen ki volt öltözve, fullosan öltönyben, ahogy illik. :) Aztán szerintem jött a nu metál együttes, akik nem voltak rosszak, páran azon nevettünk, hogy az előttünk álló csaj mekkora beleéléssel vonaglott.

A belső más zenék olyan hangosak voltak, hogy többen el is mentek haza, de mi azért még dAMN végéig kibírtuk. Énekeltem, ahol tudtam, a végén volt tánc Zolival a színpadon, majd majdnem lett „kicsi a rakás” is, de nem vállalta be senki. Aztán már annyira nem találtuk a helyünket, a piáról is lejöttem közben, és így inkább elmentünk haza, éjjel egykor már itthon is voltunk Dzsekkel.

2003.05.01. Éljen Május Elseje ::: Csók És Könny, Nesze, MeSKAlin, Tizenhét és Kókler

Másnap ébredés, és kb. nem csináltam semmit, de azt nagyon jól. 16 órakor indultam a Love Music, Hate Racism fesztiválra, ami nagyon jól sikerült. Az előző napra való tekintettel nem készültem olyan sok sörrel az útra és mulatásra, így végig tisztán rázhattam a hátsóm. :) Megérkeztem a Bókay kertbe, ami elég nagy, volt 3 színpad is és pont az utolsó volt, ami nekem kellett. :( Szerintem vmi szabadtéri színházra lehetne hasonlítani a helyet.

Szépen elfoglaltuk a helyünket az árnyékban, majd a Csók És Könny formáció anyaszomorító, kisgyerek-riogató fellépését „ülve” „élveztük”. Jó volt, és legalább a nem oda tartozó egyedek megtudták, hogy lehet a másik két színpad nagyobb örömet fog majd nekik okozni. :) Nagyon sokan voltunk, sok ember kijött, akik máskor nem szoktak eljárni bulizni, de pl. IRCről ismerem őket.

Átszerelt a színpadon a Nesze, kiegészültek Csövivel, így két gitárral élvezhettük végig, nekem annyira jól sikerült, hogy a kis kavicsokon megfeküdtem, és most ékes sebek terpeszkednek a térdemen. :( Játszották a kedvenc számaimat. Bár néhol tévesztettek, de ez biztos a napsütéstől volt, nem a kevés próba miatt. :) Itt jött az első vizelések ideje, a helyen volt frankó ingyenes toalett, amit utána ajánlottunk is mindenkinek mielőtt mindenhol mindenki .. :)
Aberrált Atyánk itt még a nőiben is bent volt, majd miután szóltam neki, eltulajdonította a takarítónő felmosószettjét és megkergetett. :)

Kis kalandomból MeSKAlin-ra értem vissza, ahol egyből a színpadon kezdtem a mókát, kineveztek az együttes „tánckarának” is. :) – Megtisztelő! :) Itt történt megint egy kis baleset, voltak ilyen frankó szélforgók, amivel ha gyorsan futottál még működött is, így történt, hogy belém jöttek, majd én is taroltam, és ma van pár kék foltom. :(
Aki ismeri az együtteseket tudja, hogy mit játszottak, akik meg nem jó lenne ha végre meghallgatnák/néznék.

Tizenhét alatt kitaláltam, hogy igazi férfi vagyok, ezért a WC ajtóról eltulajdonított felirattal a hátamon felmentem a színpadra és bűvészkedtem a rajongóimnak. :) Nagyon nagy tombolás volt a zenekarra, nem kell ezen csodálkozni, már megérdemlik a sikert. Legújabb anyaguk nagyon jó lett, bár hallottam, hogy sokaknak nem tetszik. A számok nagyon jók és a srácok/lányok igazán érzik a deszkákat. A „férfiasságom” leszakadt ezért megkértem Podravka anyukáját (köszönöm), hogy „ragassza” vissza. Hát ez valami hihetetlen nagy élmény volt az öltözőben. Pod táskáját teljesen átkutattuk a ragasztó miatt, még óvszert is talált anyukája. :) Majd Rák és Whave jelenlétében készen állt a jelem és mehettem újra tévútra vele a zenészek közé. Sajna egy tüzes amazon leszakította, így utána a zsebemben hordtam szegényt, de éjjel itthon egy sör jelenlétében összeragasztottam. :)

Iszonyat jól éreztem magam, csak sajnos jött az utolsó fellépő: A Kókler, itt már a színpadon is táncoltunk, csak miután azt vettük észre, hogy lent egyre kevesebb lesz az ember mindenkit megkértünk, hogy menjen le, itt mindenki gondolhatja, hogy ez meddig volt hatásos. Megismerkedtem Ágival, akinek nagyon szép felsője volt: Éljen Május Elseje felirattal, őt szórakoztattam a saját örömére is. Sajna ma bioszt fog tanulni, így nem jöhet velünk Vörös Yukba (2003. 05.02.) Radical Roots buliba. :( És a barátnői is elutasítottak.

Vége lett a koncertnek, kerestük az emberkéket, hogy menjünk haza, erre jött egy srác, hogy menjünk gyorsan haza, ha nem akarunk kést, el is mondta, hogy merre menjünk, mert a fasiszták jobbra, mentek, mi meg menjünk egy másik kijáratnál. Hát ez valami nagyon vicces volt, egy antifasiszta rendezvényen egy ember állt a két tábor közé, remélem akik maradtak nem szívták meg, és keveredtek egy jó kis primitív bunyóba. Kár lett volna zárásnak egy ilyen délután után.

Éjfél előtt már itthon is voltam Bruja társaságában, majd később Furkó is beállított. Délig aludtam és most készülök az esti bulira, megborotválkozzam??? :)