Való igaz hogy lexikális tudásom hiányát kreativitással szoktam leplezni bár olyan zenekarról amit nem ismerek semmiképp se mondok véleményt. Például a L7 vagy micsodát nem ismertem a 110esben felsoroltak közül ezért azt nem vettem figyelembe, lehet hogy punk lehet hogy nem én nem tudom. Tegyük hozzá a nevetséges és szánalmas fogalmak határmezsgyén mozog ez a fajta törekvésetek hogy nyomjátok itt az ún jelentéktelen zenekarokat és úgy állitjátok be öket mintha valami nagyon fontos lenne és nekem feltétlenül ismernem kellene, ez a törekvés föleg a 118as hozzászólásban kristályosodik ki.
Na akkor vegyük számba a dolgokat szépen sorjában; A Rassia, Poison Idea, Faction zenekarokat nem ismerem, igy véleményt se tudok nyilvánitani róluk. A Chron-gen erősen hajaz a punkról habár ök is lecsúsztak az érdmi részéröl és amúgy sem találtak ki semmit, a Plasmaticst meg nem is tudom miért emlited, ök a nyolcvanas elején nyomták serényen akkor meg hogy jönnek ide? Egyébként is idegesitő hangja van annak a mohikánfrizurás nönek ahogy ordibál, tiszta hc-s az egész, semmi közük nem volt soha a New Yorki punk szintérhez. Mikor játszottak a cbgb-ben? 75-76ban mint a Ramones? A fenét! Most mit tudom én a Sham69 is felépett a cbgb-ben attól még nem lett punk! Mondjuk ök Angliában tevékenykedtek a niggerpárti kurva anyjukat!
Nézzük most a magyarokat; Össz-vissz kábe ismerem a Modellst, punknak nem nevezném de van ami tetszik tölük például a nem én voltam és pont azért tetszik mert az nem sablonpunk hanem olyan new wave beütésű. A másik három zenekartól életemben nem hallottam egy számot sem, csak ilyen kósza hirüket hallottam hogy Barangó csinálta a gyáregységet (az a szemétláda aki szidta a keresztényeket a tiloson) meg ilyesmi.
A 118as hozzászólásadban felsorolt zenekarokról sohsem hallottam de abban példéul biztos vagyok hogy Kolumbiában és Braziliában sohasem tevékenykedett egyetlen punkzenekar se, ez százas, szóval a punk kizárva. |
|
|