Punk Portál >> Fórum >> Zenekarok >> RX Bandits
Bejelentkezés - Regisztráció - Elfelejtett jelszó - Segítség
Szerintem igazán méltó ez a zenekar is egy topic-ra.

1 | 2 > Következő >> Végére

© gYiKválasz erre | adatok | e-mail - 2010-02-28 09:50:58 (41)
szerintem is király a Mandala, bár a TSOAF lemezeket jobban szeretem, és azokat többet is hallgatom.

© wert75válasz erre | adatok | e-mail - 2010-02-27 15:00:11 (40)
szerintem iszonyat nagy a Mandala.
[előzmény (38)]

© madigaborválasz erre | adatok | e-mail - 2010-02-27 14:22:53 (39)
Ha valaki indít autót én mindenképpen bennelennék! Nekem a Mandala is nagyon bejön, persze a fúvósnélküliség fájó pont:(
[előzmény (37)]

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2010-02-27 13:52:45 (38)
Nem tudom érdemes-e kimenni fájdítani a szívünket. Az egész Mandala album és ezt megelőzően Chris Sheets misztikus eltűnése is hatalmas csalódás volt számomra. Nekem ez a zene már túlművészkedés, mint ahogy - pár számtól eltekintve - a Sound Of Animals Fightingot sem tudom megemészteni.
Iszonyat szar volt elveszíteni a kedvenc együttesemet.
[előzmény (37)]

© wert75válasz erre | adatok | e-mail - 2010-02-27 10:36:43 (37)
2010-06-09
RX Bandits
Flex (Bécs)

http://tinyurl.com/ybu45k6

© Totiválasz erre | adatok | e-mail - 2009-07-18 04:42:58 (36)
Mandala (2009) vélemény? Nekem Favorit az együttes és az ...And The Battle Begun a tökéletes album tőlük szerintem, már nagyon vártam a Mandala-t. Szerintem kicsit nehezebben emészthető, aki nem ismeri az együttest biztos nem lesz a kedvenc albuma, illetve nem ez alapján fog beleszeretni. Több hallgatás kellett, az összetettsége és a különössége miatt, a korábbi lemezeket kicsit populárisabbnak gondolom, a maguk módján. Szerintem aki kíváncsi és érez kicsitt elvontabb összetettebb rock zene iránt affinítást az mindenképp a Mastering The List-el kezdjen, én anno abba szerettem bele, nem túl buzis módon! Megyek alszom egyett, azért kíváncsi vagyok más is követi-e az együttes pályafutását.

Üdv mindenkinek, Toti!

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2008-01-25 20:56:41 (34)
interjú Steve Choi-val: http://www.armedready.com/?p=49

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 23:16:23 (33)
egyébként meg íyg volt értelme annak ami Embree mondogatott magának, de igazad van
[előzmény (31)]

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 23:11:44 (32)
én elküldtem kaloznak, úgy volt hogy kirakja, csak idő közben eltűnt, gondoltam akkor más adminnak nem írok. Egyébként szeretném ha kikerülne :)
[előzmény (31)]

© Danválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 20:51:37 (31)
Az "one more song" valojaban. Amugy fasza beszamolo, bar a zenekarert nem rajongok. Mehetne ki cikknek is.
[előzmény (26)]

© madigaborválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 20:28:42 (30)
hatalmas volt...

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 19:37:49 (29)
két ganézás közt belefér :D
[előzmény (28)]

© JuccPuccválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 18:45:44 (28)
na pont jókor kukkantottam ide:o)

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 15:35:31 (27)
na bazzé, lemaradt a dátumés a hely a főcímből: 2007. 10. 13. Oberwart, OHO

kaloz meg merre jár? mert eltűnt, godnoltam nem várok tovább, inkább beraktam ide a beszámolót

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-21 15:16:24 (26)
Rx Bandits, Facing New York, The Eccos, Flowers For Jimmy




Az Rx Bandits már régóta a kedvenc bandám, ezért nem is volt kérdéses, hogy elmegyek-e az oberwarti koncertjükre. Bátyámmal, barátnőjével és haverommal keltünk útra. Autónk nincs, ezért vonatoztunk Szekszárd-Sárbogárd-Székesfehérvár-Szombathely irányban. Reggel 7:20-kor indultunk, kb. 13:00-ra értünk Szombathelyre, ahol aztán kiderült, hogy nem megy aznap busz Oberwartra, sőt visszafele sincs, hiába van a Volán honlapján kiírva. Hurrá, most mi legyen? Végül megkérdeztünk egy taxist, és ő elvitt minket 7000 magyarpénzért, ami azért jobb, mint amire számítottunk, így négyünkre szétosztva. Odaérve rájöttünk, hogy még nagyon sok időnk van a kezdésig, ezért megkerestük az OHO-t, utána pedig nekiálltunk elfogyasztani az olcsó hazai sörünket. :)
Felsőőr lakosságának negyede még mindig magyar. Ezt nem is bizonyítja jobban, mint a főtéri játszótéren levő firka: http://kepfeltoltes.hu/071015/akarsz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Itt sem tudtunk unatkozni, ugyanis egy 12-15 évesekből álló társaság szórakoztatott minket: ordibáltak, incselkedtek, cigiztek. Utána szereztek valamilyen alacsony-alkoholtartalmú piát, amitől annyira „berúgtak”, hogy a földön fetrengtek, randalíroztak. Mindezt délután. A civilizált nyugat :)

Végre elérkezett az este, elmentünk az OHO-ba. Ahogy beléptünk, máris az RXB basszerosa bicegett velünk szembe, valószínűleg kimehetett a bokája, mert begipszelve nem volt, de mankóval járt. Csak álltunk, de nem kezdődött még semmi, jegyet sem lehetett kapni. Mentünk még egy kört, vettem valami olcsónak hitt helyen egy üveg Puntigamer sört, 2,5 euróért. Visszafele találkoztunk egy Graz-ból érkezett csoporttal, és elkalauzoltuk őket a helyre.

Amikor visszértünk elkezdték árulni a jegyeket. 8 euró 4 bandáért, aki foglaltatott (mint mi) annak csak 7. 1750 forint 2 amerikai és 2 osztrák bandáért. Ekkor megláttuk Matt Embree-t is, az RXB énekes/gitárosát, aki úgy nézett ki mint egy csöves :D Kötött sapi félig a fejre húzva, szakáll, hosszú haj, kopott nadrág, szakadt slip-on.

Még egy drága sör az OHO italozójában, utána kezdett is a The Eccos . 2 trombita, gitár, basszus, dob és egy mexikói számrazású énekessel felálló banda semmi különös élményt nem nyújtott, de elég fiatalok még. A csúszás miatt hamar be kellett fejezniük.

Átszerelés közben leraktuk a táskánkat a jegyszedő csaj mögé, megnéztük a merch pultot, ahol sajnos csak a legbénább RXB pólók voltak, úgyhogy úgy döntöttem nem veszek.

Visszatérve a terembe kezdett a californiai Facing New York . A dobos elöl a színpadon, oldalt a közönségnek, mögötte még egy dobszerkó. Jobb oldalon az énekes-gitáros-billentyűs, baloldalon a basszeros és a másik énekes-gitáros-billentyűs, aki néha beült dobolni a másik dobhoz. A zenéjük progresszív-rock, de valami olyan színvonalon, hogy leszállt a hajam. A 2 dob egyszerre játszott, és hihetetlen volt, hogy mennyivel erőteljesebben szól így az egész. Elsőre nem lehetett felfogni, hogy mit is művelnek, de nekem nagyon tetszett. A dobosuk egy hatalmas figura. Egyszerűen őrült volt, annyira nyomta már, hogy szó szerint csorgott a nyála. Haverom megjegyezte, hogy csak azért buzi lesz, hogy elvegye feleségül, és egész nap arra fogja verni, ahogy dobol. :D

Átszerelés, és már kiugrottam a bőrömből, annyira vártam hogy kezdjen a szintén californiai Rx Bandits ! A felállás: gitár-ének, harsona-vokál-ütőhangszerek, dob, basszus-vokál és egy koreai származású gitáros-billentyűs. Haverom elhelyezkedett a harsonás elé, én pedig Matt Embreevel szemben álltam. A basszerost felsegítette a többi tag a színpadra, majd pár bátorító szót mondtak neki, hogy végig tudja nyomni a koncertet. Ő beszélt először a mikrofonba, németül üdvözölt mindenkit. Amikor belecsaptak a lecsóba, én nem bírtam ki és ott sikoltoztam, üvöltöttem, ugráltam és téptem a hajam – ebből következően hamar kialakult körülöttem egy méteres kör :D A Sell You Beautiful-al kezdtek, utána a Consequantial Apathy, majd a legutóbbi albumról az In Her Drawer. Az együttesről tudni érdemes, hogy sosem állnak le a zenével, amint vége az egyik számnak maximum 1-2 mp elteltével elkezd valamelyikük imprózni, és így vezetik át egy másik számba. (Ezen a koncerten egyszer volt egy kb 15 mp-es leállás is, mert a dobos valamit megigazított az egyik cinen :)) Egyébként egész végig zúztak, hihetetlen színpadi munkájuk van, még a sérült basszer is nagyon rázta a haját. A többi szám, amit még játszottak: Who would’ve thought, Progress, Overcome (ami a Rock Against Bush válogatások egyikén is szerepel, és sajnos nem tükrözi az együttest zeneileg) Never Slept So Soundly, ...and The Battle Begun, Only For The Night, Apparition, Crushing Destroyer, és a Decrescendo-val zártak. Sajnos játszották a To Our Unborn Daughters-t is, amit nagyon utálok. Az közönség sajnos tipikus osztrák volt, csak mi, egy székesfehérvári különítmény és talán még 1-2 ember mozgott, a többiek csak álltak és néztek.
Kénytelen voltam elfogadni, hogy nem sokat játszanak a Progress albumról, gondolom amióta tavaly nyáron kilépett a szaxofonosuk nem erőltetik a több fúvós szólamra építő számaikat. Azért hiányoltam még az Analog Boy-t, gondoltam, ha már klip is készült hozzá anno, akkor játszák.
Ettől függetlenül végig az őrület határát feszegette a buli, főleg amikor haverom megkocogtatta a vállam és a színpad jobb oldalára mutatott, ahol már fent volt a színpadon a Facing New York dobosának a szerkója. Egyszercsak feljött ő is, és egyszerre nyomta 3 ütős, a többiek pedig impróztak rá, és azt hittem leszakad a fejem. Ebbe belekötöttek egy dobszólót is, amiben az RXB és a FNY dobosai válaszolgattak egymásnak. Egyszerűen hihetetlen volt.
Miután a befejezték a bulit, a tömeg elkezdte skandálni hogy „want more song” amire sajnos nem volt lehetőség a csúszás miatt. Miközben szereltek le és még mindig üvöltöttünk ráadásért, arra lettem figyelmes, hogy Matt Embree arra hogy „want more song”, azt mondogatja magának, hogy „want more peace”. Ebből is lehet következtetni, hogy ő tényleg komolyan gondolja amit megénekel.
Utána szerencsére elcsíptük a gitárost egy kézfogásra, Matt Embree-vel még dumálni is tudtunk, bár előttünk lefoglalták őket a székesfehérvári arcok. Ekkor fedeztem fel köztük Ferit az Escape-ből, kicsit dumáltunk is. Ezután Matt a színpad mellett elmondta, hogy a koncert után barátnőjével Budapestre jönnek kicsit vakációzni. Jött C-Gak a dobosuk is (aki még a FNY dobosánál is jobb volt aznap este) így velük tudtunk közösen fényképezkedni.

Felszerelt az utolsó banda, a Flowers For Jimmy . Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. A legidősebb is csak középiskolás lehetett közülük, és popos ska-punkot nyomtak. Jó volt a zenéjük, csak az a sztárkodás, amit műveltek, az szánalmas volt. Egyik számban például ütemre letépte az egyik trombitás a harsonásról az inget, akinek a kisfiúfelsőteste annyira nevetséges volt, hogy meghaltam. Én még azt nem értem, hogy minek kell egy gitározós egyedüléneklős szám is? Ráadásul az énekes-gitáros volt a legratyibb, alig vártam, hogy abbahagyják.
Miután abbahagyták jött az este nem vicces része, amikor is hajnali 2kor bezárt a hely, értünk pedig csak reggel hétkor jött a taxis. Addig ilyen hidegben lehetetlen volt kibírni, ezért a főtér nyilvános wc-jébe vittünk be egy padot, és ott próbáltunk aludni, ami persze nem ment. Reggelig szenvedtünk, majd jött értünk a taxi, utána pedig következett a vonatozás hazáig.

Mindent összevetve életem legjobb koncertjén voltam, de legközelebb valahogy kerítünk kocsit. :)

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-17 12:10:14 (25)
már tegnapelőtt elküldtem kaloznak a beszámolót, nemtudom mi van

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-14 17:18:28 (24)
Csumi! Szerintem még ma megírom a beszámolót! Ez valami hihetetlen volt...
[előzmény (23)]

© Esaválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-14 13:59:57 (23)
vmit irjatok már h milyen volt...
[előzmény (22)]

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-12 20:37:41 (22)
Azám! :) Holnap lesz életem koncertje! :)



"RX Bandits"
Support: Facing New York, The Eccos, flowers for jimmy
[előzmény (21)]

© madigaborválasz erre | adatok | e-mail - 2007-10-12 19:27:41 (21)
hát akkor holnap reggel indulás Oberwartra RX BANDITS koncertre.... már alig várom, hatalmas élmény lesz:P:P a beugró is 8 euró ami lófütty,főleg, hogy még hoznak magukkal egy prog. bandát californiából, és lesz 2 osztrák ska-punk banda is!

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-26 14:08:58 (20)
nekem a Progress a kedvenc albumom, ott már megvoltak a progresszívrockos hatások, de még sok volt a ska, meg a zúzda. Akkoriban kellett volna koncertjükre mennem :(
[előzmény (19)]

© siloválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-26 14:02:28 (19)
Jó kis videó!:-DEzt még nem is láttam.Nekem is az uccsó 2 album a kedvenc,simán nyomhatnák mondjuk a Police-szal most h összeálltak:-)))Mindkettő nagy favorit nálam.

© madigaborválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-25 21:57:13 (18)
te cartuun hogyis van ez az ausztriai koncert?:D

© Mozartválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-25 19:13:37 (17)
Egyébként szerintem az a Rock Against Bush-os válogatáson szereplő szám egész jó.
[előzmény (13)]

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-25 16:02:23 (16)
Én napok óta a The Resignation c. album első 3 számát hallgatom (Sell You Beautiful, Prophetic, Newsstand), egyszerűen leszaggatják a fejemet. Ugyanez ez történt amikor először láttam ezt:



© siloválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-24 12:10:28 (15)
Ejha!Ez nagyon zsírul hangzik!:-D Nem is tudtam h kiszállt a szaxis..:-( De azért biztos így is odabasznak majd!

© CarTuuNválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-24 01:39:14 (14)
Rx Bandits/Facing New York EU Tour
*
Oct 12th ALTER SCHLACHTHOF � Hollabrunn, Austria
Oct 13th OFFENES HAUS � Oberwart, Austria
*

Mi a Felső-őrire (oberwart) biztosan megyünk. Nincs messze Szombathelytől, és 12 euro a jegy (3000 Ft). A hollabrunni meg csak 7 euro.
Én csak azt szeretném h addigra legyen megint egy szaxofonosuk :D
[előzmény (12)]

© ate01válasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-23 23:46:14 (13)
dejóhogy írtatok ide. lehet örökre elmentem volna a zkar mellett ha nem látom meg hogy ismerős a neve. asszem egy RockAgainstBush albumon hallottam egy számukat, de azalapján nem jött le hogy mi is ez.

zsíír

© siloválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-23 22:04:06 (12)
Egyik kedvenc bandám nekem is!Jó lenne őket látni élőben,de ahogy látom még Bécsig sem jönnek el sajna.Pedig odáig elfurikáznék az ziher!:-)

© madigaborválasz erre | adatok | e-mail - 2007-07-21 23:57:47 (11)
albumról albumra jobbak!imádom őket



1 | 2 > Következő >> Végére