Tiszteletem !!!
Szoval, eloszor is elnezest hogy nem irtam, de egyreszt nagyon kiborultam es nem volt kedvem irni semmit hirtelen, masreszt csaladi programjaim voltak.
Meg 2 hete kaptam egy fizikailag rossz winyom helyett egy ujat, beraktam szerverbe, de a masik (3 raid tomba van szerverbe 2db raid5 4-4 winyoval egyik 500Gb masik 400Gb osokbol all ossze es egy 100Gb os mirror a rendszernek.) Raid5 (400as) nem akart elindulni. szoptam vele eleget majd egy hetig masolgattam le rola a cumokat koltsonkert 4db 400gb os winyokra, de eleg sokminden elveszett meg igy is, a kart egyelore nem tudom felmerni.
Ezzel megvoltam pentek hajnalra (6kor mar a szerverteremnel ucsorogtem). berkatam uj 500as winyot a 500as raid tombe es elkezdtem hozzaadni a raid5hoz. Ami nem sikerult mert az egyik winyo a 3bol elkezdett io errokat dobalni.
Majd szombaton a rendszer mirror egyik winyoja is kiesett a raidbol a masik elkezdte szorni a IO hibakat. olyan szinten hogy se reboot se shutdown parancsom nem volt.
Ezek utan kikapcsoltattam a gepet. Es azota nem is neztem ra. Most pedig mar meloval is elegge el vagyok maradva , mert multheten majd mindennap voltam szervernel 7vegen meg csaladoztam.
Egyenlore fogalmam sincs mi merre, csak ha ragondolok is gorcsbe all a hasam. Ha uj infok lesznek kiirom.
daYna |
|
|