Punk Portál - 2024. április 24.





 

Főoldal > Sziget 2015


Írta: SZIGET
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2015. már. 19. csütörtök - 11:11

A Knife Party - a Pendulum zenekar vezéreiként ismert - Rob Swire és Gareth McGrillen félelmetes energiákat felszabadító electro house projektje. Eddigi három nagy sikerű EP-jük után tavaly novemberben jelent meg Abandon Ship című bemutatkozó nagylemezük. Őrületes fény- és látványtechnikával felturbózott produkciójukkal (az elmúlt évekhez hasonlóan) idén is fellépnek a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon.

A kelta punk rockban utazó amerikai Dropkick Murphys közel 20 éves pályafutása alatt tökélyre fejlesztette a folklór és a punk vegyítését, dinamikus, autentikus és rendkívül népszerű zenéjüknek köszönhetően – saját megfogalmazásuk szerint – ők a kelta punk rock AC/DC-je. Egészen biztosan egy őrületes bulival érkeznek a Szigetre.

Tíz évvel és három nagylemezzel a háta mögött a The Maccabees a londoni indie-alternatív színtér egyik legszimpatikusabb és legkiegyensúlyozottabb résztvevője. Idénre tervezett negyedik albumuk az év egyik legjobban várt gitárpop lemeze.

Szórakoztató punk rock zenében utaznak, gyors, két-három percig tartó zúzós számokban gondolkodnak, de tudnak vadulni a színpadon, s ha kell viccesen szórakoztató performanszokra is képesek. A német Beatsteaks fennállásának húsz éve alatt hét stúdióalbumnyi hanganyaggal szédítette el rajongóit, legutóbb egy élő kislemezzel jelentkeztek.

Sziget Fesztiválköztársaság, 2015. március 19.
www.sziget.hu