Punk Portál - 2024. április 19.





 

Főoldal > Kvelertak (NOR), Grizzly @ A38


Írta: A38
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2014. júl. 8. kedd - 16:07

A több mint tizenötezer példányban gazdára talált lemezért Dave Grohltól kapták meg az IFPI kitüntetését, és a sikerre való tekintettel a norvég Statoil 1 millió norvég koronával támogatta a zenekart, mint az ország legnagyobb feltörekvő tehetségét. A zenekarba vetett hit pedig korántsem volt alaptalan, hiszen a formáció azóta már többször is bejárta az egész világot vendégként és főzenekarként egyáltalán. A Kvelertak legnagyobb erénye pedig az a zsigeri intenzitás, amivel a motörheadi és turbonegrói hagyományok új tónusban tetszeleghetnek a második hullámos black metaltól, valamint a savannah-i stoner rock hangzásvilágtól átfűtött riffeknek köszönhetően. Nem is vélelten, hogy már a bemutatkozó nagylemezt is leginkább a Turbonegro, a Baroness és a Satyricon háromszögében szerette jellemezni a sajtó, azonban a norvég anyanyelvű dalokkal kiálló zenekar második nagylemezén, a Meir című albumon már ezt is egy letisztultabb, koncertkészebb formában volt képes magasabb szintre emelni. A már meglévő zenei elemek persze megmaradtak, azonban a paletta tovább tágult: egy Thin Lizzy, AC/DC vagy épp Darkthrone rajongó is épp olyan lelkesedéssel találhat a lemezen olyan témákat, amelyek mosolyra fakasztják, és ez a Kvelertak legnagyobb erénye – hogy nem lehet mellette reakció nélkül elmenni.

Erről a hazai közönség eddig egyszer győződhetett meg, így egy előzenekari koncert, valamint egy elmaradt fellépést követően most főzenekarként mutathatja meg napjaink feltehetően legértékesebb európai extrémzenei produkciója, hogy miért is adhat elő főműsoridőben a norvég állami televízióban Motörhead-feldolgozást, és hogy még mindig nem tudnak olyan koncertet adni, hogy a közönség ne mozduljon meg egy emberként az elhangzó dalokra. Ehhez pedig a teljesértékű játékidőn felül az A38 Hajó koncerttermének hangtechnikája is garantálja majd, hogy július leghangosabb és legrégebben várt klubbulija a Kvelertak nevéhez fog fűződni.

Jegyár: 4200 forint, elővételben 3500 forint. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

https://www.facebook.com/events/240503362810564/?ref=2&ref_dashboard_filter=upcoming