Jelleg, kiállás: a Junkies azért még mindig meglehetősen érdekes párhuzam. Vagy legalábbis én nem nagyon hallottam olyan Junkies- (vagy akármi más) koncertről az elmúlt másfél évtizedben, amelynek a rendőrség vetett volna véget (illetve többnyire "elejet" - ha van olyan, hogy "véget vet", nyilván az ellenkezőjének is léteznie kell.) Talán ne felejtsük ki ebből a konstellációból a "hely és az idő" fogalmát.
Szöveg: Nemtom. Én 83-90 között délutáni és éjszakai életemet kocsmákban és koncerteken töltöttem, és úgy a koncertek, mint személyes ismeretségek révén azért eléggé képben voltam az akkori (punk)zenét illetőleg. Nekem a Kretens-szövegek pont azért jöttek be, mert egyetlen más (punk)zenekartól sem hallottam hasonlókat. Ez persze nyilván mentalitás-világnézet-műveltség függvénye is. Mégis az AKKORI "felhozatal" melyik együttesére gondolsz konkrétan, amelyek (szerinted) annyival jobbak voltak a szövegei, mint a "satnya" Kretens? (Nem kötözködök, csak kiváncsi vagyok - hátha lemaradtam valamiről.) |