hát kedves vén cigány! ha azt gondolja, hogy meggyőzni akarom a punkságról, nagyon is téved! én csupán nem kedvelem az olyan embereket, akik egy egész társaságot leírnak, és szidnak! én oda tartozom közéjük, talán, de csak talán több ismerem van róluk!
ledönti az elveket és mindent? hm.. lehet! de én akkor is hiszek benne!
de ha már maga is idézget, gondolom megengedi, hogy én is ezt tegyem! és én az egészet idézem:
"Fiatal gyerekek görcsös ragaszkodása egy lázadás címkével ellátott lejárt szavatosságú divatírányzathoz, olyan elvekhez és nézetekhez, melyek kitalálásában egy csipetnyi részük sem volt, ám magukának vallva, "felvállalva" nagyon is magukénak érzik azokat, és ezáltal feljebbvalóknak képzelik magukat mindenkinél, majd beleszövik saját buta gondolataikat (melyek általában az alapvető testi szükségleteken nem mutatnak túl) s evvel kiegészítve az így összekevert moslékot kilóméterekre kürtölik, és ,miután senki nem veszi őket komolyan, mindezt a "meg nem értés", "meg a művészet" számlájára írják.
Általában jellemzőjük az ellentmondásosság, és a kínzó félelem, bármitől ami esetleg a legapróbb mértékben megcáfolná fellengző "gondolataikat" .
ezekkel a szavaival egy egész társaságot szid, és minősít. ezt milyen alapon teszi? tapasztalat? talán maga is valaha punk volt? nem, nem hinném. feltételezem (és lehet hogy tévedek), magának lövése sincs semmiről, csak arról, és annyi, amennyi a médiában szerepel! de hát akinek az is elég (és elnézést, ha téves feltételezés)
felvállalt elvek? hm... igen! igaza van! az antirasszizmust biztos, hogy nem én találtam ki! de ennek ellenére, szerintem nincs olyan normális gondolkozású ember, akinek nem fordul meg az agyában az, hogy a faji előítéletek és megkülönböztetés nem jogos, sőt, megállítandó.
az is, hogy nem fogadok el magam fölött hatalmat biztosan csak felvállalt eszem, ez is igaz! de ez is olyan: melyik normális ember szereti azt, hogy valaki magát nála felttébb valónak valja, és parancsolgat neki, korlátokat szab? ki tűri ezt? hát én nem! más kérdés, a családi kötelék, barátok, barátnő stb
a parlamentről meg nem akarok vitatkozni, arról mindenki gondolkodjon úgy ahogy akar, én csak leírtam, hogy én mit gonolok
nos uram, ha még mindig nem érti, hogy én mire gondolhatok, az két dolgon múlhat: vagy nem akarja megérteni, és vitatkozni akar, vagy én írtam ide szarul a dolgokat!
válasszon maga, ezen már nem akarok vitázni!
úgysem lehet magát meggyőzni, úgy látom
csak egy apró kérdésemre válaszoljon még, legyen szives! ha maga nem punk, sőt, ennyire lenézi őket, akkor maga mit keres egy punkportal című lapnak egyik fórumában?
bár lehet, hogy ez egy jogtalan kérdés...
elnézést érte, de választ szivesen látnék
előre is köszönöm! |