Ki modta, hogy drága a házibor? Amikor megcsinálom, csak cukor kell hozzá, mondjuk 8 kiló (nekünk kevés szőlőnk van, de jó a fekvése a szőlőhegyünknek), aztán ha beleszámolom a permetszert, amivel kezelni kell a szőlőt... Mondjuk saját munkámat: kapálás, metszés, szüretelés, nem számolom, mivel szeretem csinálni... tök jó a szőlőben dolgozni, miközben mondjuk Svastikát hallagtok, vagy Gegenschlagot. :)
Tehát a házibor nem drága... ha buli szokott lenni 512-ben, mindig viszek 2-3 litert, fehéret (Csaba gyöngyéből 100%-osan) vagy szintiszta Otellót (vörös) s megiszogatjuk. Főleg Edvivel és Takival szeretjük... nyami!!!
A kanáásbor nem jó: nem üt annyira mint a házibor, drága (2 liter és 300-500 ft. Tehát egy doboz cigi ára... Meg nem is finom... olyan színe van, mint a szörpnek, savanyú vagy keserő vagy túl édes.
Itt Bp-n szobatársamat soha nem küldöm piáért, mert mindig szar kannásat hoz, múltkor pl. Félédes fehér és almabor keveréket 480 Ft-ért. M?egittam belőle 3 pohárral 45 perc alatt és majdnem kihánytam... Pfújjj!
Bezzeg Ballószögi szobatársam, amit szokott hozni! Jó kis homokízű alföldi házibor! Huhúúú! Attól aztán megy a nótázás! Ha ezzel a sráccal iszom, mindig énekelünk: Akácos út, Sej haj akácfa..., meg Nád a házunk teteje... Juhéééééééé!
Ja ma megyek Zöld pardonba... Valami szeszt még kell szereznünk... de van egy kocsma ahol finom borok vannak és nem is túl drágát... egy üveg muskotály 420 Ft... Rendes palackos 7 decis!
Sörökben a németet szeretem! HB, Warsteiner...
No meg Stella Artois is jó, bár az nem német
|
|
|