Elnézést a kedves robogósoktól, de nem lehetne általában motorozásról is itten szó?
Egyébként, amikor a fiam "elorozta" az autómat először én is Vespát akartam venni. Ki is próbáltam egyet. 125-ös ütött-kopott jószág volt. Majdnem 100 rugóért (99) akarták adni. Nagyon aranyos volt, de vagy 50-et kellett volna csak a kasznira tenni, mert a kilométeróra is gyufaszállal volt "kitámasztva", hogy ne essen ki. Éppen a minap láttam Szeged és Üllés között két Vespás urat csodásan felújított járgányokkal.
De mivel én már tudom milyenek a járművek okozta életérzések (4 évig bogaras voltam, a család egyetlen és fő járgánya volt), úgy gondoltam, hogy az érzések mellett jól szeretnék közlekedni is, így nem rudtam megengedni magamnak a Vespát. Először vettem agy Renault-Benelli robogót, ami nagyon jó volt, de úgy éreztem magam rajta, mint az "ízirájderöcsém" a babettán az Üvegtigrisben.
A chopperből a Harley lenne a jó, meg nem is volt még "nagy"-motorom. Így vén punk-fejjel vettem egy Yamaha ybr125-öt. Ezzel jó közlekedni, 2,5 körül fogyaszt és azér van egy kis "nagy"-motoros fílingje is. Szép a hangja, meg ráülhetek az őszülő kecskeszakállammal, az ereszkedő hasammal is. :-) |
|
|